Κυπριακό και διμερή θέματα στην ατζέντα επαφών Υπ. Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής του ΗΒ στην Κύπρο

Το Κυπριακό, ενόψει της άτυπης διάσκεψης στα τέλη Απριλίου στη Γενεύη, και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη στην Κύπρο η Υπουργός Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής του Ηνωμένου Βασιλείου, Γουέντι Μόρτον.

Μεταξύ άλλων, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με το έως τώρα πρόγραμμα της επίσκεψής της, η κ. Μόρτον θα φθάσει στο νησί το πρωί της Τετάρτης. Μετά την άφιξή της θα μεταβεί στο Προεδρικό όπου θα γίνει δεκτή στις 12 το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και το μεσημέρι θα έχει συνομιλίες στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ακολούθως θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με γυναίκες που διετέλεσαν σε διάφορα αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τα οποίο αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της εκπροσώπησης των γυναικών στα πολιτικά δρώμενα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Την Πέμπτη το πρωί η κ. Μόρτον θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), αφού το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στηρίξει τη δημιουργία του "Σπιτιού της Γυναίκας" στην Κύπρο. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, και ακολούθως θα μεταβεί στα κατεχόμενα για συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη. Ακολούθως θα επισκεφθεί τις Βρετανικές Βάσεις στη Δεκέλεια και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο στα κατεχόμενα με εκπροσώπους τ/κ κομμάτων.

Θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές