Συλλυπητήρια μηνύματα από δήμους, φορείς και οργανώσεις για θάνατο του Σωκράτη Χάσικου

Οργανώσεις, Δήμοι, Επιμελητήρια, εκφράζουν με μηνύματα τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Σωκράτη Χάσικου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του πρώην Υπουργού Σωκράτη Χάσικου και στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του. 

Ως Υπουργός Εσωτερικών, αναφέρεται, έλαβε κρίσιμες αποφάσεις ώστε ο Δήμος Λευκωσίας να καταφέρει να υλοποιήσει έργα και σχεδιασμούς που αναβάθμισαν και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

«Η συμβολή του από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών ήταν σημαντική για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Λευκωσίας αλλά υπήρξε και αρωγός στην προώθηση του κοινωνικού έργου του Δήμου και κυρίως των προγραμμάτων ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών», προστίθεται.

Σε ανακοίνωση του ο  Δήμος Πάφου αναφέρει πως  αισθάνεται ευγνώμων προς τον αείμνηστο Σωκράτη Χάσικο για την καθοριστική συμβολή του, ως Υπουργού Εσωτερικών, στην προώθηση των έργων της πόλης αλλά και για τη συμβολή του στην άρση δεκάδων παρανομιών που σχετίζονται με τις τ/κ περιουσίες στην Πάφο.

Ο Δήμος Στροβόλου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον χαμό του συνδημότη του Σωκράτη Χάσικου, πρώην Υπουργού Άμυνας, Εσωτερικών και επί σειρά ετών Βουλευτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στα παιδιά και τους οικείους του μ. Σωκράτη Χάσικου.

Ο Δήμος Σωτήρας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Σωκράτη Χάσικου, πρώην Υπουργού Εσωτερικών, Άμυνας και Βουλευτή.

Όπως αναφέρεται, ο Σωκράτης Χάσικος εργάστηκε με υπομονή, αφοσίωση αλλά και δυναμισμό, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα μας.

Σημαντική, σημειώνεται, ήταν και η παρακαταθήκη την οποία αφήνει πίσω του στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο κατά την περίοδο της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εσωτερικών, και σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας, υπηρέτησε με κάθε σεβασμό, αφήνοντας σημαντικό έργο, συνεργαζόμενος με τις τοπικές αρχές, ανάμεσά τους και ο Δήμος Σωτήρας, στον οποίο συνέβαλε να εγκριθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα.

Το ΚΕΒΕ, στο συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο του Σωκράτη Χάσικου αναφέρει ότι συνεργάστηκε σε πολλά θέματα μαζί του και πάντοτε συναινούσε σε εισηγήσεις και προτάσεις που αποσκοπούσαν στο γενικό καλό του τόπου.

"Η απώλεια του είναι μεγάλη για τον τόπο καθώς η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολα αδιέξοδα σε πολλά θέματα. Ο Χάσικος εκτός από Υπουργός, υπήρξε και επιτυχημένος επιχειρηματίας και ενεργό μέλος του ΚΕΒΕ, που με τη δράση του συνέβαλε στην ανάπτυξη του επιχειρείν της Κύπρου. Ο επιχειρηματικός κόσμος και το ΚΕΒΕ αποχαιρετούν τον Σωκράτη Χάσικο με έντονα συναισθήματα θλίψης και στεναχώριας", προστίθεται.

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εκφράζει θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του Σωκράτη Χάσικου και προς τους δημοσιογράφους και τους λοιπούς εργαζόμενους στο Omega TV, στο Σουπερ Σπορ FM και στην εφημερίδα Αλήθεια.

Όπως σημειώνεται, υπήρξε άνθρωπος και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και υπηρέτησε την Κύπρο και σε αυτό τον τομέα, με πραγματικό ενδιαφέρον για τα θέματα της επικοινωνίας και για την επίδραση του μέσου και του μηνύματος.  

Τη βαθιά του θλίψη εκφράζει το ΕΤΕΚ για το θάνατο του Σωκράτη Χάσικου και μεταφέρει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στα παιδιά και στους οικείους του.

Όπως αναφέρεται, το ΕΤΕΚ είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Σωκράτη Χάσικο, κυρίως κατά τη θητεία του ως Υπουργός Εσωτερικών την περίοδο 2013 – 2017. Ο Σωκράτης Χάσικος, σημειώνεται, είχε τα ηνία ενός πολυεπίπεδου και νευραλγικού για την ανάπτυξη Υπουργείου και συνέβαλε υπό το ρόλο του αυτό στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίσιμη περίοδο που πέρασε ο τόπος την άνοιξη του 2013.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων στο συλλυπητήριο μήνυμα του αναφέρει για τον Σωκράτη Χάσικο ότι η πολύτιμη συμβολή του στα κοινά, αλλά ιδιαίτερα στην προώθηση της νέας πολιτικής για την τουριστική βιομηχανία, ήταν καθοριστική αφού συνέβαλε στην αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των ξενοδοχειακών μονάδων, κάτι που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ανεξάρτητα από το που ανήκουν πολιτικά.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, επιθυμούμε και δημόσια να εξάρουμε το ενδιαφέρον που πάντοτε διέκρινε τον αείμνηστο Σωκράτη Χάσικο, στην ανάπτυξη του τόπου και την εθνική οικονομία, και θα τον τιμούμε τόσο σαν προσωπικότητα όσο και για τη στενή και αγαστή συνεργασία του με τον ΠΑΣΥΞΕ.

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γραμματέας / Διευθυντής και το προσωπικό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου σε γραπτή τους ανακοίνωση,  εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους οικείους του Σωκράτη Χάσικου.

Όπως αναφέρει το ΕΒΕ Πάφου, ο Σωκράτης Χάσικος, υπήρξε οραματιστής και διακρινόταν για την προσήλωση του και την αγάπη του για την πατρίδα, πράγμα που επιβεβαιώνεται μέσα από τη δράση του από όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε.

Πέραν των επιτυχιών του στον τομέα των επιχειρήσεων και την συμβολή του στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, σημειώνεται, η πολυσχιδής δράση του, η χαρισματική προσωπικότητά του και η συνεισφορά του στα δημόσια πράγματα της Κύπρου ενέπνεαν την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού