Στη Σερβία για επίσκεψη εργασίας ο Yπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη εργασίας στη Σερβία για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στον Κύπριο ΥΠΕΞ θα απονεμηθεί, από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić, το παράσημο της Σερβικής Σημαίας Α΄ βαθμού, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει επαφές με τον Σέρβο ομόλογό του, Nikola Selaković, ενώ θα γίνει δεκτός σε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Σερβίας, ο οποίος, έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης της χώρας με αφορμή την επέτειο Ανεξαρτησίας της (Statehood Day of the Republic of Serbia), θα του απονείμει, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, το παράσημο της Σερβικής Σημαίας Α΄ βαθμού, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής της Σερβίας, Ivica Dačić και με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της χώρας, Jadranka Joksimović, ενώ θα συνυπογράψει με τον Σέρβο Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Vanja Udovičić, διμερές Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα Νεολαίας.

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Σερβίας – Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, πρόκειται να εξετασθεί η ανάπτυξη κοινών δράσεων από τις τρεις χώρες, μεταξύ άλλων, σε τομείς όπως η ενέργεια, η οικονομία, το εμπόριο, ο τουρισμός και η συνδεσιμότητα, καθώς επίσης η συνεργασία σε θέματα Διασποράς.

Περαιτέρω, οι τρεις Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα Δυτικά Βαλκάνια, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας στην ΕΕ, το μεταναστευτικό και τρόπους συνεργασίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Με το πέρας της κοινής συνάντησης, οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης (στις 13.45 ώρα Κύπρου).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα