Έχασε την μάχη για τη ζωή ο Σωκράτης Χάσικος

Την μάχη για τη ζωή, έχασε τα ξημερώματα σε ηλικία 64 ετών, ο πρώην uπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, σε νοσοκομείο στην Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το αντίο του Προέδρου στο Χάσικο-«Σήμερα έχασα έναν αγαπημένο φίλο και συνεργάτη»

O Σωκράτης Χάσικος είχε διαγνωστεί πριν από τρία χρόνια με καρκίνο στον πνεύμονα και είχε δώσει έκτοτε γενναία μάχη. Το 2019, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 χρόνων και η σύζυγος του μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σωκράτης Χάσικος διετέλεσε υπουργός Άμυνας, καθώς και υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1956 και πριν από το 1974 διέμενε στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών «Δράσις-ΚΕΣ» και πρόεδρος της ΕΦΕΚ. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ομογενών Αμερικής. Υπήρξε αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος.

Στις βουλευτικές εκλογές της 19ης Μαΐου 1991 εξελέγη βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού στην εκλογική περιφέρεια Κερύνειας και επανεξελέγη στις εκλογές της 26ης Μαΐου 1996. Διετέλεσε εκ περιτροπής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Επαφής Κυβέρνησης-Βουλής – ΠΑΣΥΔΥ, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και μέλος των επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων.

Το 1986 ανέλαβε νομικός σύμβουλος της εφημερίδας «Αλήθεια» και αργότερα πήρε τη θέση του γενικού διευθυντή της. Ήταν επίσης ιδιοκτήτης του συνδρομητικού καναλιού «Αλφα» και του ραδιοσταθμού Super Sport FM.

Στις 25.8.1999 διορίστηκε υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2003, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 ο Σωκράτης Χάσικος επανεξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Κερύνειας. Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Στην πρώτη κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη το 2013, ο Σωκράτης Χάσικος ανέλαβε ως υπουργός Εσωτερικών.

O REPORTER εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σωκράτη Χάσικου. 

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ζητά να μάθει ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν και σύνταξη η Χαραλαμπίδου
Σκότλαντ: Οι χώρες της Κοινοπολιτείας να ηγηθούν την προσπάθεια για προστασία των Ωκεανών
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή