Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Aντίδραση και από Προδρόμου για τα περί «Κυβερνήσεως του Νότου»

  30/03/2021 18:09
Aντίδραση και από Προδρόμου για τα περί «Κυβερνήσεως του Νότου»

Aντίδραση και από Προδρόμου για τα περί «Κυβερνήσεως του Νότου»

  30/03/2021 18:09

Αντιδρά και ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, στις αναφορές περί «Κυβερνήσεως του Νότου», από το κίνημα «Ως Δαμέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε μήνυμα και το άφησε… Ως Δαμέ ο ΠτΔ για τα περί «Κυβέρνησης του Νότου»

Σε γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι «όσο και αν είναι αυτονόητη, πρέπει εντούτοις να υπογραμμίσουμε την καταδίκη οργανωμένων πολιτικών εκφράσεων που υποσκάπτουν τον αγώνα της Κύπρου. Η ιταμή αναφορά σε "κυβέρνηση στο Νότο" ισοδυναμεί με την προπαγάνδα και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για διχοτόμηση».

Σημειώνει ότι «καμία κίνηση ή πολιτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να θεωρείται απελευθερωτική ή εμφορούμενη από δημοκρατικά ιδεώδη όταν ουσιαστικά υποθάλπει ένα από τα χειρότερα ανελεύθερα, πολεμοχαρή και οιονεί φασιστικά καθεστώτα που υπάρχουν στο σημερινό κόσμο, όπως είναι το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, το οποίο συντηρεί την αρπακτική κατοχική εξουσία στα κατεχόμενα εδάφη και θέλει να την παρουσιάζει και ως "κράτος" και "κυβέρνηση", συμμετρικά προς την Κυπριακή Δημοκρατία».

Επισημαίνει ακόμα πως «όσον αφορά τη δηκτική προσπάθεια, στη θέση της κοινής ελληνικής να χρησιμοποιηθεί έκφραση από την κυπριακή διάλεκτο, η οποία βεβαίως και δεν μπορεί να επιτιμηθεί -με την εξαίρεση της ανορθογραφίας- θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η λέξη "δαμαί", η οποία και συναντάται και ως "δαχαμαί" (=εδώ, χαμαί) προέρχεται επ’ ευθείας από την αρχαία ελληνική. Υπογραμμίζοντας τις καταβολές και την υπόσταση αυτού του λαού».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας