Έστειλε μήνυμα και το άφησε… Ως Δαμέ ο ΠτΔ για τα περί «Κυβέρνησης του Νότου»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αναφορά του κινήματος «Ως Δαμέ» σε «Κυβέρνηση του Νότου», με το κυβερνών κόμμα να αντεπιτίθεται στο ΑΚΕΛ που είχε εκφράσει τη στήριξη του στους διαμαρτυρόμενους. 

Μετά την παρέμβαση της Κυβέρνησης, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές, την ώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία καταγγέλλει την Τουρκία στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα για την παραβατική στάση της, θέση πήρε και ο ίδιος ο Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισε και η Κυβέρνηση κατά των «Ως Δαμέ»-«Απαράδεκτες συμπεριφορές»

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές της πλατφόρμας «Ως Δαμέ», ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε, «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για όσους περιφρονούν την Κυπριακή Δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με νέα αντεπίθεση καλεί το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει εάν διαχωρίζει ή όχι τη θέση του.

«Το ΑΚΕΛ εξακολουθεί για τρίτη μέρα να μην διαχωρίζει τη θέση του από την οργάνωση «Ως Δαμέ» και τα λεγόμενα του κ. Τριμικλινιώτη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, για «καθεστώς του Νότου». Θα ρωτάμε διαρκώς. Συμφωνεί το ΑΚΕΛ με το στέλεχος και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής κ. Τριμικλινιώτη και τη θέση του για «καθεστώς του Νότου» ναι ή όχι;»

Σήκωσε το γάντι το ΑΚΕΛ

Η απάντηση προς τον ΔΗΣΥ, ήρθε από τον εκπρόσωπο τα Τύπου του ΑΚΕΛ, ο οποίος παραπέμποντας στη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος έκανε λόγο για βιασμό της λογικής.

«Το “καθεστώς του νότου” πάει γάντι με τον «νέο ρεαλισμό» του Χάρη Γεωργιάδη, το “Ελλάς – Κύπρος – Ένωση” της Έλενας Σταύρου Σύρου και τις ερωτοτροπίες του Ν. Αναστασιάδη με τη λύση δύο κρατών», ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου.

 «Ψαρεύοντας στα θολά νερά του φτηνού πατριωτισμού», σημείωσε, «ο ΔΗΣΥ επιμένει να βιάζει τη λογική».

Απάντησε εκ νέου ο ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ, απάντησε από την πλευρά του στο ΑΚΕΛ, πως «αν πηγαίνει με κάτι γάντι το "καθεστώς του Νότου" είναι η άρνηση του ΑΚΕΛ να αποκηρύξει τη δήλωση του κ. Τριμικλινιώτη, στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σημειώνει ότι «για τρεις μέρες ρωτάμε το ΑΚΕΛ αν συμφωνεί ή όχι με τα λεγόμενα του στελέχους τους για "καθεστώς του Νότου". Και όχι μόνο δεν απαντούν αλλά υπεκφεύγουν».

Καταλήγοντας, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «συνεχίζουμε να ρωτάμε.  Συμφωνεί το ΑΚΕΛ με το στέλεχος και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής κ. Τριμικλινιώτη και τη θέση του για «καθεστώς του Νότου» ναι ή όχι;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aντίδραση και από Προδρόμου για τα περί «Κυβερνήσεως του Νότου»

Ζητά απαντήσεις και η Αλληλεγγύη 

Απαντήσεις από τον πρόεδρο των Οικολόγων, ζητά και η Αλληλεγγύη, η οποία τον καλεί να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει, εάν ασπάζεται τις θέσεις του υποψηφίου και κοινοβουλευτικού συνεργάτη του Κινήματός του, Γιώργου Ηλιάδη.

«Κύριε Θεοπέμπτου οφείλετε να απαντήσετε στον κυπριακό λαό για τους «Ως Δαμέ». Καλούμε τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων να απαντήσει στον Κυπριακό Λαό αν ασπάζεται τις θέσεις του υποψηφίου και κοινοβουλευτικού συνεργάτη του Κινήματός του, Γιώργου Ηλιάδη. Αν κι εκείνος θεωρεί ότι η κίνηση «Ως Δαμέ», η οποία καταργεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναφέρεται σε «κυβέρνηση του νότου» ή «κυβέρνηση στον νότο» αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας. Καλούμε τον κύριο Θεοπέμπτου να απαντήσει στον Κυπριακό Λαό, ποιες είναι οι θέσεις του Κινήματος Οικολόγων στο Εθνικό μας πρόβλημα;

«Καταδικαστέες και απαράδεχτες τέτοιες δηλώσεις»

Νερό στο μύλο όσων επιθυμούν αναβάθμιση του ψευδοκράτους, είναι οι δηλώσεις περί «Κυβέρνησης του Νότου», αναφέρει μέσα από ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Παράταξη. 

Συγκεκριμένα μέσα από την ανακοίνωση ξεκαθαρίζουν ότι «σεβόμαστε το δικαίωμα του οποιουδήποτε να εκφράζεται με όποιον τρόπο επιθυμεί. Άλλωστε όλοι κρίνονται για τα έργα και τα λόγια τους και στην Κύπρο έχουμε Δημοκρατία, για την οποία μάλιστα πολλοί έχασαν και τη ζωή τους για να την προασπιστούν. Αναφορές από οργανωμένα σύνολα όμως, που υποβαθμίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και θέλουν να εμφανίζονται ως εκφραστές της λαϊκής αγανάκτησης, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Αυτές οι αναφορές ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιθυμούν την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τη διχοτόμηση. Για αυτό καλούμε όλους σε ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

Η απάντηση των «Ως Δαμέ» 

Υπενθυμίζεται πως το κίνημα σε ανακοίνωση του, απαντώντας στις επικρίσεις, ανέφερε πως «ο πανικός στον οποίο βρίσκεται το Προεδρικό και η απόπειρα ηθικής τρομοκράτησης που καλλιεργεί -με τα κόμματα του [ακρο]δεξιού τόξου σε υποστηρικτικό ρόλο- για την αναφορά μας σε "κυβέρνηση στον νότο", είναι ενδείξεις του πόσο στριμωγμένη αισθάνεται η Κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «μια κυβέρνηση που προσπαθεί συστηματικά να μετατραπεί σε "κυβέρνηση ΤΟΥ Νότου" και να θάψει οριστικά την προοπτική της επανένωσης».

Επιπλέον, για την συνεχή προσπάθεια ταύτισής του με το ΑΚΕΛ, το κίνημα «Ως Δαμέ» ανέφερε ότι καταντά αστεία. «Σε όλες τις χώρες του κόσμου η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και ο αντιεξουσιαστικός/ελευθεριακός χώρος έχουν διακριτούς ρόλους. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό στην Κύπρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ζητά να μάθει ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν και σύνταξη η Χαραλαμπίδου
Σκότλαντ: Οι χώρες της Κοινοπολιτείας να ηγηθούν την προσπάθεια για προστασία των Ωκεανών
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή