Απασφάλισε και η Κυβέρνηση κατά των «Ως Δαμέ»-«Απαράδεκτες συμπεριφορές»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε από την πλατφόρμα «Ως Δαμέ» κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας το περασμένο Σάββατο, η οποία αναφέρθηκε σε «κυβέρνηση του Νότου». Μετά τις αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα, τα οποία εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική κατά των διαμαρτυρόμενων, ρίχνοντας μάλιστα καρφιά κατά του ΑΚΕΛ, θέση πήρε και η Κυβέρνηση, η οποία χαρακτήρισε τέτοιες συμπεριφορές απαράδεκτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντούν στις επικρίσεις οι «Ως Δαμέ», επιμένουν στα περί «Κυβέρνησης του Νότου»

Με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει πως η Κυβέρνηση, «εκφράζει τη μεγάλη της απογοήτευση για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, οργανωμένες ομάδες πολιτών  χρησιμοποιούν φρασεολογία για την Κυπριακή Δημοκρατία, ανάλογη εκείνης των υπονομευτών της κρατικής μας υπόστασης».

Όπως σημειώνει ο κ. Κούσιος, «είναι άκρως λυπηρό, όταν ενώ καταγγέλλουμε την Τουρκία και τους υπονομευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα για την παραβατική στάση τους κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της νόμιμης Κυβέρνησης της, να υπάρχουν ομάδες, έστω και μειοψηφούσες, στο εσωτερικό μέτωπο που να ασπάζονται αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές».

Κλείνοντας, ο κ. Κούσιος, «καλεί όλους, και ιδιαίτερα τα οργανωμένα σύνολα και πολιτικά κόμματα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέπουν, είτε ενεργά είτε διά της ανοχής τους, ανάλογα φαινόμενα».

Πώς απαντά τα ΑΚΕΛ

Στο μεταξύ από την πλευρά του το ΑΚΕΛ, το οποίο δέχθηκε επικρίσεις και κλήθηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, με ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «η Πλατφόρμα 'Ως Δαμέ' έχει συντονιστικό και εκπροσώπους, στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν όσοι έχουν ερωτήματα ή την επικρίνουν για τη δράση και τις θέσεις της».

«Σε ό,τι αφορά στο ΑΚΕΛ», συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι γνωστό σε όλους ότι πάντοτε μιλά για την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ποτέ δεν χρησιμοποίησε άλλο όρο».

Στην ανακοίνωση η Εζεκία Παπαϊωάννου αντέστρεψε τα πυρά στοχεύοντας κυρίως Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως είναι «εντυπωσιακή η υποκρισία όλων όσοι δεν καταδέχονται να κρατούν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσοι ερωτοτροπούν ή καλύπτουν όσους ερωτοτροπούν πίσω από τις πλάτες του λαού για λύση δύο κρατών, να κατηγορούν άλλους για έλλειψη πατριωτισμού».

Οι αναφορές της πλατφόρμας προκάλεσαν αντιδράσεις, με κόμματα να καλούν το ΑΚΕΛ να πάρει θέση. Ο ΔΗΣΥ κατηγόρησε μάλιστα το κόμμα της αντιπολίτευσης για σιγήν ιχθύος, με στόχο να μην χάσει ψήφους. «Δεν θέλει να το χαρακτηρίσουν συστημικό κόμμα, δεν θέλει να χάσει κάποιους που πιθανόν να το ψηφίσουν. Δικαίωμα τους. Όλοι όμως κρινόμαστε. Και η μη απάντηση από το ΑΚΕΛ, και από τα αλλά κόμματα, δίνει δυστυχώς άλλοθι και υπόσταση σε τέτοιες εκφράσεις και τέτοιες δράσεις», ανέφερε σε ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού