Απαντά στα πυρά Νουρή ο Ελεγκτής για τις πολιτογραφήσεις επενδυτών της Μαρίνας

Aπαντά στα πυρά που δέχθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, για το θέμα που προέκυψε με τις πολιτογραφήσεις, που σχετίζονται με τη Μαρίνα Αγίας Νάπας,  Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Νουρής: Πολιτικά κατευθυνόμενες οι αναφορές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Σε ανάρτησή της στο twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι «τα ευρήματα μας για την πολιτογράφηση των οκτώ της Μαρίνας Αγίας Νάπας, βασίζονται σε στοιχεία και δεν είναι "πολιτικές αναφορές"».

Σημειώνει εξάλλου πως «οι οκτώ πολιτογραφήθηκαν κατά παράβαση των εν ισχύι κριτηρίων (στους 5 τα κριτήρια είχαν και νομική ισχύ). Συνεπώς οι κατηγορίες του ΥΠΕΣ είναι ανυπόστατες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, στη συνέντευξή του στον REPORTER, κλήθηκε να παραθέσει τη θέση του, επί των λεγόμενων του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι αυτές οι πολιτογραφήσεις έγιναν με αδιαφάνεια, λόγω και της εμπλοκής συγγενικών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Νουρής, «οφείλω να διευκρινίσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και σ΄ αυτό το αίτημα του Γενικού Ελεγκτή, λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και στα προηγούμενα αιτήματά του. Αποταθήκαμε στον Γενικό Εισαγγελέα και αφού μας συμβούλευσε, παραδώσαμε άμεσα τους πέντε υπό συζήτηση φακέλους».

Σημείωσε εξάλλου ότι «δεν αντιλαμβάνομαι πώς ο Γενικός Ελεγκτής υποστηρίζει -και τι υπονοεί- ότι αυτές οι πολιτογραφήσεις έγιναν με αδιαφάνεια, επειδή στο Δ.Σ. της συγκεκριμένης Εταιρείας συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του ΠτΔ».

Και συνέχισε λέγοντας πως εάν έγιναν με αδιαφάνεια, αυτό θα διαφανεί από τον πραγματικό έλεγχο. Όχι με πολιτικά κατευθυνόμενες αναφορές. Οι συγκεκριμένες πολιτογραφήσεις έγιναν ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες ελέγχου που έχουμε στη διάθεση μας και με γνώμονα τη σπουδαιότητα της επένδυσης του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας». 

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής
Γ. Παπαναστασίου: Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην ΕΕ την τελευταία διετία
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα
Δωμάτιο θηλασμού απέκτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων
Στο επίκεντρο θέματα άμυνας, κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΒ-ΥΠΑΜ
Παρέμβαση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την Αλβανία
Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης