Έκτακτο διάγγελμα Αναστασιάδη για καρναβαλιστές-Προειδοποιεί με κλιμάκωση μέτρων

Την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκάλεσαν τα καρναβαλίστικα πάρτι του Σαββατοκυρίακου στη Λεμεσό. Με έκτακτο διάγγελμα ο Νίκος Αναστασιάδης, απηύθυνε δραματική έκκληση για τήρηση των μέτρων, προειδοποιώντας πως δεν αποκλείεται η λήψη ακόμη και τοπικών μέτρων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση.

Αναφερόμενος στις θυσίες και τις επώδυνες στερήσεις, που εδώ και ένα χρόνο κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε πως είμαστε πάρα πολύ κοντά στην οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζοντας ωστόσο πως η μάχη δεν τελείωσε.

«Την ίδια στιγμή, παρά την επιτυχημένη διαχείριση που κατέγραψε η χώρα μας στην αντιμετώπιση μιας από τις καταστροφικότερες πανδημίες της ανθρωπότητας, παρατηρούνται τελευταία συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού πετύχαμε», σημείωσε και δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τα όσα συνέβησαν στη Λεμεσό.

«Είναι με ιδιαίτερη πραγματικά λύπη που υποχρεώνομαι να παρέμβω σε σχέση με όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν στη Λεμεσό», σημείωσε τα οποία όπως είπε «δυσχεραίνουν, δυστυχώς, τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας. Αναφέρομαι πιο συγκεκριμένα στα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν από μέρος των συμπολιτών μου κατά την ημέρα των αποκριών».

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει πρόθεση να στοχοποιήσει τους συμπολίες του, ανέφερε πως τα  στοιχεία  είναι τέτοια που μιλούν από μόνα τους.

Όπως είπε, «το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, είναι ήδη υπερπλήρες, ενώ ασθενείς από τη Λεμεσό καλύπτουν το 70% των διαθέσιμων κλινών παγκυπρίως.  

Από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες:

Α. Ποσοστό περίπου 90%, των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, διέμεναν μόνιμα στη Λεμεσό.

Β. Από σύνολο 4571 νέων κρουσμάτων, τα 2788, ή ποσοστό 61%, αφορούσαν την πόλη της Λεμεσού».

Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε επίκληση στο συναίσθημα των Λεμεσιανών, αναφερόμενος στα ιδιαίτερα αισθήματα που τρέψει ο ίδιος για την πόλη. Σημείωσε ωστόσο, πως «υπεράνω, όμως, των αισθημάτων αγάπης, προέχει το καθήκον για το σύνολο της χώρας. Γι’ αυτό και για υστάτη φορά, προτού τα επιδημιολογικά δεδομένα μας αναγκάσουν να λάβουμε νέα αυστηρά και, ενδεχομένως, τοπικά μέτρα, καλώ το σύνολο των συμπολιτών μου να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της».

Όπως πρόσθεσε, «αυτή την ώρα η σκέψη μου στρέφεται σε όσους με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Στρέφεται στις απώλειες ανθρώπινων ζωών που, δυστυχώς, δεν είναι αναστρέψιμες.

Στρέφεται στις ψυχικά επώδυνες στερήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Στρέφεται σε όσους εδώ και μήνες, παρά την κρατική αρωγή, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Στρέφεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες στήριξης του συστήματος υγείας της χώρας που και αυτό κινδυνεύει από τις αλόγιστες συμπεριφορές, να ξεπεράσει τις αντοχές του». 

«Με βασανίζουν»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους αναφέροντας πως «όλα τούτα δεν με προβληματίζουν απλά, αλλά θέλω ως άνθρωπος να σας εξομολογηθώ, με βασανίζουν».

Και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της πολιτείας για την ππαραδειγματική συμμόρφωση που η συντριπτική πλειοψηφία έχει επιδείξει.

Μετέφερε ακόμη, «το αισιόδοξο μήνυμα πως με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, είτε αυτοί αφορούν στους προληπτικούς ελέγχους είτε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ελάχιστα απέχουμε από την επάνοδο στις συνθήκες ζωής που εδώ και ένα χρόνο έχουμε αποστερηθεί».

Απηύθυνε δε ξανά θερμή έκκληση όπως, «για την ελάχιστη περίοδο που μας απομένει, να συνεχίσουμε τη συμμόρφωσή μας στα μέτρα που έχουν ληφθεί, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, όπως μέχρι σήμερα έχουμε  επιδείξει».

Τέλος, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευούν τους χειρισμούς της πολιτείας «οι οποίοι με τις δικές σας θυσίες έχουν μέχρι σήμερα καταστήσει τη μικρή μας πατρίδα ως παράδειγμα πετυχημένης διαχείρισης, έτσι ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο σε έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Είμαι βέβαιος πως θα έχω την ανταπόκριση σας. Θα τα καταφέρουμε και πάλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων