Συνοδεύουν τον Πρόεδρο στην Γενεύη οι πολιτικοί αρχηγοί, «όχι» από ΕΛΑΜ

Όλα τα κόμματα πλην του ΕΛΑΜ αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα τον συνοδεύσουν στην Γενεύη όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι πριν τη μετάβαση στη Γενεύη θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις επαφές και ανταλλαγές απόψεων που είχε τόσο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, αλλά και με άλλους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας.

Επίσης, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά την πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη και κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολιτικούς αρχηγούς να τον συνοδεύσουν κατά τη διαδικασία της πενταμερούς.

«Όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΕΛΑΜ, αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι παρόντες στη Γενεύη», είπε ο κ. Κούσιος.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι πριν τη μετάβαση στη Γενεύη θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ στο ενδιάμεσο θα συνεχίσουν οι συνεδρίες της συμβουλευτικής ομάδας που θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διαπραγματευτή, σημείωσε.

Επιπρόσθετα, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και ιδιαίτερα στα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Λεμεσό, και παρακάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν όλοι ούτως ώστε να εμπεδωθεί στον λαό μας η ανάγκη για αυτοπειθαρχία, για κοινωνική και ευρύτερη κατανόηση του προβλήματος. ώστε να μπορέσουμε μέσα από τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας να επανέλθουμε στην κανονικότητα το ταχύτερο δυνατόν.

Στη συνεδρίαση, είπε, παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

«Θα πρέπει να κάνουμε το παν»

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός αποδεχόμαστε την πρόσκληση να συνοδεύσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη, δήλωσε μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Όπως είπε, «ευθύνη και υποχρέωση μας είναι να κάνουμε το παν για να απαλλαγούμε από την κατοχή και να επανενώσουμε τη μοιρασμένη μας πατρίδα».

«Στην Γενεύη θα κριθεί ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας»

Έχει τεράστια σημασία η άτυπη διάσκεψη της Γενεύης γιατί από αυτήν θα κριθεί ποιο θα είναι το μέλλον και η προοπτική της χώρας μας, δήλωσε από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά και θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στη  Γενεύη. Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την ενημέρωση που τους έκανε σχετικά με τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αν δεν έχουμε θετικό αποτέλεσμα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εξελίξεις να είναι ραγδαία αρνητικές και σημείωσε ότι η Τουρκία ήδη κλιμακώνει και την επιθετικότητα και την προκλητικότητά της, ενώ προχωρεί επί του εδάφους σε νέα τετελεσμένα όπως π.χ. στο Βαρώσι.

«Έχει τεράστια σημασία ο στόχος μας να είναι να πετύχουμε κάτι το θετικό από τη διάσκεψη δίχως σε καμία περίπτωση να ξεφύγουμε από τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η λύση στο Κυπριακό», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος ζήτησε να τον συνοδεύσουν στην Γενεύη, λέγοντας ότι «εμείς έχουμε ανταποκριθεί θετικά, θα πάμε εκεί με πρόθεση να λειτουργήσουμε εποικοδομητικά, ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν ανησυχίες, θεωρούμε ότι η πλευρά που θα αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες είναι η τουρκική γιατί είναι εκείνη που βρίσκεται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης του Κυπριακού, με τις θέσεις που διατυπώνει. Και αν εμείς λειτουργήσουμε σωστά, θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι το θετικό, που θα οδηγήσει σε επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με στόχο να φθάσουμε το συντομότερο δυνατόν σε συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό».

Αυτός είναι ο δικός μας στόχος ως ΑΚΕΛ, είπε, προσθέτοντας ότι σε αυτά τα πλαίσια θα επιδιώξουν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά.

«Δύσκολα τα πράγματα»

Το ΔΗΚΟ απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να τον συνοδεύσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην άτυπη πενταμερή της Γενεύης, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για το γεγονός ότι η Τουρκία απροκάλυπτα προωθεί λύση δύο κρατών και τόνισε ότι σε αυτή τη διάσκεψη πρέπει να προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν μπορεί να είναι απούσα και να ξεκαθαρίσει εκεί η βάση της λύσης όπως καθορίστηκε από τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού και τις συμφωνίες των Ηνωμένων Εθνών.

«Και σήμερα επαναλάβαμε την επιτακτική ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος να επιμείνουν μέχρι τέλους, έτσι ώστε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών να μην επιτρέψει σε καμία από τις πλευρές, πόσο μάλλον στην Τουρκία, να καταθέσει εναλλακτικές εισηγήσεις για λύση του Κυπριακού στη βάση των δύο κρατών ή της συνομοσπονδίας δύο κρατών γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο τότε πολύ φοβούμαστε ότι η διαδικασία θα ξεφύγει από το πλαίσιο που έχει καθοριστεί από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε.

Είπε ότι αν επιτρέψει ο κ. Γκουτέρες στην Τουρκία να καταθέσει τη δική της πρόταση για λύση δύο κρατών και η δική μας πλευρά παραμένει στη θέση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, «πολύ φοβούμαστε και προβλέπουμε ότι κάποιοι καλοθελητές, θα καταθέσουν τις δικές τους εναλλακτικές εισηγήσεις να τα βρούμε κάπου στη μέση, δηλαδή στη λύση της συνομοσπονδίας κάτι που θα είναι καταστροφικό για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού καθώς η συνομοσπονδία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνεργασία μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του καταθέτει την ανησυχία του γιατί διαβλέπει την ετοιμασία ενός στημένου σκηνικού ως ΚΔ αλλά και γιατί η ε/κ πλευρά δεν έχει όπως είπε, μια συγκροτημένη και σφαιρική στρατηγική αντιμετώπισης των τουρκικών τακτικισμών και γιατί «βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτούς που τον στηρίζουν ή και στηρίζουν τη δική του πολιτική να είναι όλο και περισσότερο διατεθειμένοι να συζητήσουν πτυχές της λύσης που παραπέμπουν και μεθοδεύουν τα πράγματα σε μία κατάληξη, αποδοχή της συνομοσπονδίας των δύο κρατών».

Επανέλαβε ότι το ΔΗΚΟ δεν θα αποδεχθεί ποτέ την παραβίαση, το τι περιλαμβάνεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού και να αποδεχθεί τη συζήτηση του Κυπριακού πάνω στη βάση της συνομοσπονδίας των 2 κρατών και για το λόγο αυτό επιμένει ότι στη διάσκεψη πρέπει να προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία γιατί σε αυτήν θα συζητηθούν κατεξοχήν ζητήματα που αφορούν την ΚΔ και δεν μπορεί να είναι απούσα. Επίσης επιμένει το ΔΗΚΟ ότι στη διάσκεψη πρέπει να ξεκαθαριστεί η βάση λύσης.

«Κρύβει κινδύνους η Πενταμερής»

Η άτυπη πενταμερής διάσκεψη κρύβει σοβαρές παγίδες και μεγάλους κινδύνους για την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε αποφύγει την εμπλοκή του.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον διαπραγματευτή, η ΕΔΕΚ επανέλαβε τη θέση  «ότι αυτή η άτυπη πενταμερής διάσκεψη κρύβει σοβαρές παγίδες και μεγάλους κινδύνους για την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε αποφύγει την εμπλοκή του», ενώ ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να συνοδεύσει τον Πρόεδρο.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε αντιπροτείνει τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό όπως προνοεί η σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με την παρουσία και των πέντε μονίμων μελών  του ΣΑ για κατά προτεραιότητα συζήτηση της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, δηλαδή της πλήρους αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, του επαναπατρισμού των εποίκων, της επιστροφής των προσφύγων, Ε/κ και Τ/κ, στις εστίες τους σε συνθήκες ασφάλειας και της κατάργησης των εγγυήσεων.

«Ξεκαθαρίσαμε στον Πρόεδρο ότι εάν και εφόσον ο ίδιος επιθυμεί τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να τον συνοδεύσουν σε αυτή την συνάντηση λόγω των κινδύνων και των παγίδων, παρά το γεγονός ότι αρχικά από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε προτείνει ότι δεν πρέπει να παρευρεθούμε για να μην δώσουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη διάσκεψη, εντούτοις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εμείς είμαστε έτοιμοι να συνοδεύσουμε τον Πρόεδρο σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε όσο μπορούμε τακτική και επιλογές που να αποτρέπουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι κίνδυνοι είναι κυρίως λόγω του βρετανικού παράγοντα και της ύποπτης δραστηριότητας που έχει εκδηλώσει στο παρασκήνιο,  των προτάσεων και δηλώσεων του ΓΓ του ΟΗΕ που βρίσκονται εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ αλλά κυρίως και της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία με πρόσχημα και απειλή τα δύο κράτη επιχειρεί, πέραν από την πολιτική ισότητα, να κατοχυρώσει και την κυριαρχική ισότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για αυτό τον λόγο, είπε, έχουν προτείνει στον Πρόεδρο ότι πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και πρέπει η τακτική που θα ακολουθήσουμε να είναι τέτοια που να αποτρέπει ενδεχομένως πρόσθετους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Επιβάλλεται καλή στρατηγική και τακτική»

Η Συμμαχία Πολιτών, από την πλευρά της, «έχει τονίσει επανειλημμένα ότι απαιτείται άριστη προετοιμασία και υψηλή διπλωματική τεχνική, ούτως ώστε η δική μας πλευρά να αποφύγει τις όποιες παγίδες θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη. Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι η δική μας πλευρά έχει εγκλωβιστεί στο να παραστεί σε μία Διάσκεψη, κατά την οποία η Τουρκία θα επιχειρήσει ν’ αλλάξει το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Για αυτό και επιβάλλεται καλή στρατηγική και τακτική, ούτως ώστε ν’ ανατραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί αλλά και ν’ αποφευχθούν οι παγίδες από πλευράς Βρετανίας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «παράλληλα ζητήσαμε και ζητούμε ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό. Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να εγκαταλείψει την τακτική των λεκτικών καταδικών και να υποστηρίξει έμπρακτα ένα τουρκοκρατούμενο και διχοτομημένο κράτος - μέλος της, τ` οποίο βρίσκεται καθημερινά υπό την απειλή της εντεινόμενης τουρκικής επιθετικότητας. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει σταθερότητα από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις θέσεις που εξέφρασε ως προς την τουρκική προκλητικότητα και όχι μόνο. Αναμένουμε να εφαρμόσει στην πράξη τη θέση ότι για να πάρει θετική ατζέντα η Τουρκία θα πρέπει πρώτα να εγκαταλείψει τις προκλητικές θέσεις, που επιμένουν καθημερινά να διαλαλούν οι εκπρόσωποι της. Μόνο εάν η Άγκυρα εγκαταλείψει τις επεκτατικές και διχοτομικές της θέσεις στο Κυπριακό, ο ΠτΔ να συναινέσει σε θετική ατζέντα για την Τουρκία».

«Θα ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις στη Γενεύη»

Στη Γενεύη θα ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποχωρήσει από τη λύση της διζωνικής , δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και καλό περιεχόμενο όπως περιγράφεται από τους θιασώτες αυτής της λύσης και θα τον πιέσουν αφόρητα, θα του βάλουν μέγγενη για λύση συνομοσπονδίας, που θα εμφανιστεί ως υποχώρηση της τουρκικής πλευράς, στα πλαίσια της εφαρμογής του βρετανικού σχεδιασμού, δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Πρόσθεσε πως η Αλληλεγγύη θα είναι παρούσα στη Γενεύη και ότι εκ των πραγμάτων «εμείς δεν αποδεχόμαστε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά "θα στηρίξουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να μην υποχωρήσει από αυτή τη θέση, όταν θα βρεθεί μπροστά σε εκείνο το φοβερό δίλημμα στη Γενεύη γιατί είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί».

Για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση να μην αποδεχτεί ούτε επικαιροποίηση και αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ ούτε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας εισδοχής που δεν προνοεί την αναγνώριση της ΚΔ ή σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει κατορθωτό, να αναλάβει η ΕΕ να υποδέχεται όλους τους λάθρα διακινούμενους προς τη Δημοκρατία ξένους πολίτες και την τύχη τους. «Η πατρίδα μας δεν είναι σε θέση να αντέξει αυτό το βάρος και η ΕΕ δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τη συμφωνία επανεισδοχής», κατέληξε.

«Όχι» από ΕΛΑΜ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, δήλωσε ότι το κόμμα δεν θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην διαπραγμάτευση στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί το γεγονός για να θέσει νέες παράλογες αξιώσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Χρίστου είπε ότι ανέλυσαν  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση του ΕΛΑΜ ότι οποιοδήποτε πλαίσιο λύσης αποφασίστηκε παλαιότερα από την πολιτική ηγεσία του τόπου δεν τους δεσμεύει από τη στιγμή που δεν είχαν καμία συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Απορρίπτουμε τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και θεωρούμε ότι στην επερχόμενη πενταμερή η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί το γεγονός για να θέσει νέες παράλογες αξιώσεις. Ως εκ τούτου το ΕΛΑΜ δεν θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτή την διαπραγμάτευση», είπε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι στη συνεδρία συζητήθηκε και το θέμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας ότι άποψη του ΕΛΑΜ είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ρόλο και τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια για να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, ιδιαίτερα στο θέμα του Μεταναστευτικού.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε, γίνεται αποδέκτης δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, «παρόλα αυτά προωθεί η ίδια προς την ΚΔ, προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες του παράνομους μετανάστες».

«Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης πλέον να υπάρξει πολιτική βούληση για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το δύσκολα ιδιαίτερο φαινόμενο για την πατρίδα μας. Αυτή τη στιγμή πέραν του 4% του πληθυσμού είναι αιτητές ασύλου, στην πλειοψηφία τους είναι άντρες προερχόμενοι από τη Συρία», κατέληξε.

«Θα συνεισφέρουμε ώστε η ε/κ πλευρά να είναι έτοιμη στη Γενεύη»

Η Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του ΠτΔ για να τον συνοδεύσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Γενεύη, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν. 

Είπε ότι το κόμμα του θα προσπαθήσει ,στο μέτρο του δυνατού, να συνεισφέρει στις προσπάθειες ώστε η πλευρά μας να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη, και διαπραγματευτικά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όταν θα τεθούν διάφορες ιδέες στη διαδικασία.

«Είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τις εκτιμήσεις και τις θέσεις μας και ορθώς αποδέχτηκε ο Πρόεδρος την πρόσκληση γιατί είναι ξεκάθαρο τι θα υπήρχε αν ήταν αρνητική η απάντηση», ανέφερε.

Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε πως το κόμμα του έχει ανησυχίες από τους κινδύνους τους οποίους εξήγησε στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και είπε πως πρέπει να εμμείνει η πλευρά μας σε θέσεις αρχών και στο πλαίσιο των ΗΕ και να λειτουργήσουμε με τρόπο αποτελεσματικό και να ασκηθεί και προληπτική διπλωματία. Εξέφρασε ικανοποίηση από δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και για τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΥΠΕΞ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και με τη Ρωσία και με διάφορα άλλα μόνιμα μέλη του ΣΑ.

«Είναι μια δύσκολη περίοδος και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς το χειρότερο που μπορεί να επισυμβεί στο τόπο μας είναι να διασπάσουμε ακόμη περισσότερο το εσωτερικό μέτωπο. Εμείς δεν θα μπούμε στη λογική της από αέρος διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ε/κ πλευρά γιατί αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο, γιατί ο Πρόεδρος πρέπει να είναι διαπραγματευτικά ισχυρός και κάθε πολιτική δύναμη θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει τις διαφωνίες της, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα γιατί πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καιρών και χρειάζεται συναίνεση», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι με την ΕΕ-«Δεν θα δεχθούμε ποτέ τη διασύνδεση ευρωτουρκικών με Κυπριακό»
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ για την απόφαση ΣτΕ για Κόσοβο-«Η Κύπρος συνεπής στις διαχρονικές θέσεις της»
Απορρίπτει νέους φόρους ο ΔΗΣΥ-Προτείνει εναλλακτικά μέτρα στήριξης, ενθάρρυνση επενδύσεων και κίνητρα
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»