Καλεί την Κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο στήριξης της ελεύθερης Αμμοχώστου ο Άντρος

Η Κυβέρνηση χρειάζεται να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου τόσο για τον τουρισμό όσο και για την γεωργοκτηνοτροφία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στη λαϊκή αγορά Δερύνειας ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον Δήμο γιατί όπως εξήγησε «στη λαϊκή αγορά έχει μόνο παραγωγούς κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα στις πολύ δύσκολες συνθήκες τις οποίες διέρχεται ο τόπος. Το Υπουργείο Γεωργίας έχει υποσχεθεί την παραχώρηση βοήθειας 200 χιλιάδων ευρώ για να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί να λειτουργεί δίχως προβλήματα η αγορά και την περίοδο του χειμώνα».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «ο Υπουργός να υλοποιήσει αυτή την υπόσχεση του κάτι που δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής».

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, συνέχισε «είναι περιοχή η οποία κυρίως συντηρείτο από τον τουρισμό. Δεν είναι υπερβολή αν πω ότι το 90 – 95% των εσόδων προερχόταν από τον τουρισμό». «Πέραν από τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία, οι γεωργοί είχαν τη δυνατότητα να πουλούν τα προϊόντα τους στους τουρίστες οι οποίοι έρχονταν στην Κύπρο αλλά και στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια», είπε.

Αφού ανέφερε ότι «ολόκληρη η περιοχή έχει δεχθεί τεράστιες συνέπειες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού» ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου και σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού αλλά και σε ότι αφορά τον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας». «Θεωρούμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τις οποίες διέρχονται αυτή τη περίοδο και να λειτουργήσουν και μετά από τη λήξη της πανδημίας», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για την επίσκεψη του στη λαϊκή αγορά και σημείωσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γενικός Γραμματέας και το ΑΚΕΛ έρχεται στη λαϊκή αγορά του Δήμου, η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από τον Ιούνιο του 2013».

Πρόσθεσε ότι ο Άντρος Κυπριανού «έχει δει επί τόπου ότι η λαϊκή αγορά του Δήμου Δερύνειας αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας λαϊκών αγορών, έχει αναγνωρίσει και το πρόβλημα της κατασκευής στεγάστρου που είναι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου».

Ευελπιστούμε, είπε, «ότι ο Υπουργός Γεωργίας θα υλοποιήσει αυτή την υπόσχεση του γιατί οι παραγωγοί είναι εκτεθειμένοι  στα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είναι η ζέστη, ο αέρας και οι βροχές».

Σημείωσε ακόμα ότι «η αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς μόνο καλό θα επιφέρει στον πρωτογενή τομέα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία