Θέλει αποδεικτικά για Σεϋχέλλες το ΑΚΕΛ, υπενθυμίζει το… Al Jazeera το Προεδρικό

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση, σε σχέση με τα ταξίδια του Προέδρου στις Σεϋχέλλες, ο οποίος σε απάντησή του στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ξεκαθάρισε πως το πρώτο του ταξίδι, το 2015, ήταν με προσωπικά του έξοδα. 

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, αμφισβήτησε τη θέση του Νίκου Αναστασιάδη, λέγοντας πως δεν προσκόμισε οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία, με το Προεδρικό να περνά στην αντεπίθεση και να απαντά πως, «ο κατήφορος του επιπέδου της προεκλογικής εκστρατείας του ΑΚΕΛ που υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας μας συνεχίζεται».

Σε γραπτή του απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι το ΑΚΕλ, «χρησιμοποιώντας μια εμφανώς προσχεδιασμένη και προσυνεννοημένη με άλλους τακτική, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, συνεχίζει την προσωπική επίθεση κατά του ήθους, του κύρους και της αξιοπρέπειας του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως αναφέρει, το ΑΚΕΛ προσπαθεί να βρει διεξόδους στα πολιτικά αδιέξοδα που προκαλούν οι αναχρονιστικές και αγκυλωτικές θέσεις και πολιτικές του κόμματος της Αριστεράς που έχουν ζημιώσει και εξακολουθούν να ζημιώνουν τον τόπο και τον λαό.

Την ίδια ώρα ο κ. Κούσιος παραπέμπει στο ντοκιμαντέρ Al Jazzeera και στην εμπλοκή του πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάννη, λέγοντας πως, «οι μόνοι που με ήχο, εικόνα, αποδείξεις και δικαστικές αποφάσεις έχουν ευτελίσει τους θεσμούς και τα ήθη στην πολιτική ζωή της Κύπρου είναι το ΑΚΕΛ και τα στελέχη του. Οποιεσδήποτε εξηγήσεις και να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ να κριθούν ικανοποιητικές από το ΑΚΕΛ και τους συνοδοιπόρους του, οι οποίοι θα αναμασούν τους ίδιους ανυπόστατους ισχυρισμούς και θα συνεχίζουν τη διαβολή και τη  λασπολογία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως τονίζει ο κ. Κούσιος, έδωσε γραπτώς απαντήσεις προς την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, επεκτεινόμενος σε θέματα που δεν καλύπτονται από τη συνταγματική αρμοδιότητα της συγκεκριμένης Επιτροπής, ενώ παράλληλα, έχει καταθέσει ενόρκως ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής που έχει διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τονίζει ότι «η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ έχει εκδοθεί σήμερα, την ώρα που επισκέπτεται την Κύπρο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αρμόδιος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας κ. Ζοζέπ Μπορέλ, για να συζητήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θέματα που αφορούν την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και τις ευρωτουρκικές σχέσεις που θα απασχολήσουν το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αντί, λοιπόν, να επικεντρωνόμαστε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο λαός μας, όπως το Κυπριακό, η πανδημία και η Οικονομία, το ΑΚΕΛ, για προεκλογικούς και μικροκομματικούς σκοπούς συνεχίζει να βάλλει κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι απαντήσεις Προέδρου στη Βουλή για Σεϋχέλλες-Με δικά του έξοδα το πρώτο ταξίδι

Οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση

Νωρίτερα το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι, «μέχρι τώρα είχε παραδεχτεί ότι το ταξίδι των οικογενειακών του διακοπών στις  Σεϋχέλλες το 2018 ήταν δώρο του Σαουδάραβα φίλου του. Τώρα, ισχυρίζεται ότι το άλλο ταξίδι, αυτό του 2015, το πλήρωσε ο ίδιος, αλλά δεν έχει να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ούτε απαντά από ποιο λογαριασμό πληρώθηκε ένα ταξίδι δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Όπως και να ‘χει το θέμα, αυτό που παραμένει είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις γυναίκες και το σόι του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου».

Όπως προσθέτει το κόμμα της αντιπολίτευσης, «κατά τον ίδιο τρόπο, η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε κυπριακά διαβατήρια στην εταιρεία της μαρίνας Αγίας Νάπας στην οποία ο γαμπρός του Νίκου Αναστασιάδη είναι εκ των διευθυντών, με τις αιτήσεις να έχουν υποβληθεί από το δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδη. Διατείνεται ο κ. Αναστασιάδης ότι του έκανε έκπτωση ο Σαουδάραβας φίλος του για το ταξίδι. Προφανώς, θα είναι κι αυτή όπως την έκπτωση που του έκανε ο άλλος φίλος του, ο Αρχιεπίσκοπος, για το περιβόητο φιλέτο στα Μεσοβούνια».

Όπως σημειώνει του ΑΚΕΛ, «δεν αξίζει στον τόπο τέτοιος ευτελισμός των θεσμών και των ηθών από τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας του να δέχεται δώρα, διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις σε χαμηλές τιμές από ξένους ή ντόπιους μεγιστάνες. Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας αγνοεί προκλητικά τη σύγκρουση συμφέροντος. Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού με την όλη συμπεριφορά και στάση τους συγκρούονται με την πολιτική ευθιξία και τάξη».

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»