Στήνει στον τοίχο τον Νικόλα η Κυβέρνηση-«Άνευ προηγουμένου κίτρινη προεκλογική»

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ηθικής, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τα όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου της βουλής, όπου με τετρασέλιδη επιστολή του ο Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε για τα δύο ταξίδια του στις Σεϋχέλλες.

Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Κυριάκος Κούσιος, απαντώντας στις κατηγορίες του Νικόλα Παπαδόπουλου, σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο, «ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ηθικής, με μια άνευ προηγουμένου καλά σχεδιασμένη και προγραμματισμένη κατ΄εξακολούθηση αήθη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με όπλα τη λάσπη, τα υπονοούμενα και τη διαβολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι απαντήσεις Προέδρου στη Βουλή για Σεϋχέλλες-Με δικά του έξοδα το πρώτο ταξίδι

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο Κυριάκος Κούσιος, κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου κίτρινη και εκτός κάθε πολιτικής κουλτούροας του τόπου προεκλογική εκστρατεία, «ξεπερνά κάθε ανεκτό για τα κυπριακά δεδομένα μέτρο και όριο αμφισβητώντας, χωρίς στοιχεία και με υπονοούμενα, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του Προέδρου της Δημοκρατίας προσπαθώντας να σπιλώσει  την υπόληψη του».

«Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δήθεν ποινικά αδικήματα σε σχέση με ιδιωτικό οικογενειακό ταξίδι και με τον Συνεργατισμό».

Την ίδια ώρα υποδεικνύει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε γραπτώς, αναλυτικά και ενδελεχώς στα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ακόμα και για θέματα που ήταν πέραν των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής. Το ίδιο έπραξε και ενόρκως λέγοντας την αλήθεια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Μύρωνα Νικολάτου».

Ως εκ τούτου, καταλήγει ο Κυριάκος Κούσιος, «δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο στον προεκλογικό κατήφορο που έχει επιλέξει έχοντας την πλάνη πως έτσι θα εξασφαλίσει περισσότερες ψήφους στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτή την ώρα έχει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και του λαού, όπως η πανδημία, η στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και η προετοιμασία της κρίσιμης άτυπης διάσκεψης για το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας». υποδεικνύει παράλληλα.

Τι δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος
Νωρίτερα, μετά τη συνεδρία της επιτροπής Ελέγχου στη Βουλή, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως δυστυχώς αυτό που διαπίστωσαν σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου είναι ότι «το κρυφτούλι συνεχίζεται». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε, αρνήθηκε να πει όλη την αλήθεια σε σχέση με την εξυπηρέτηση που δέχθηκε από τον Σαουδάραβα επενδυτή. Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρνήθηκε να δώσει στην Επιτροπή τα αποδεικτικά στοιχεία από την πληρωμή του αεροπλάνου.

«Ρητώς, ξεκάθαρα είχε κληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από αρκετές ημέρες να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει στην Επιτροπή Ελέγχου κατά πόσον το ιδιωτικό αεροπλάνο, το οποίο σήμερα παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι χρησιμοποίησε για να μεταβεί στις Σεϋχέλλες το 2015, του είχε παραχωρηθεί είτε δωρεάν, είτε με ευνοϊκούς όρους», είπε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως προκύπτουν ζητήματα ηθικής, πολιτική τάξης και από τα δύο σενάρια.

Όπως είπε, αν το αεροπλάνο δόθηκε με χαμηλή τιμή, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, τότε προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα για ενδεχόμενο παροχής ανταλλαγμάτων για την εξυπηρέτηση του Σαουδάραβα, όπως προέκυψε μετά από λίγες μέρες με την παραχώρηση υπηκοότητας στη 2η σύζυγό του, η οποία ήταν παράνομη. Ακόμη, είπε, προκύπτει και παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας από πλευράς Προέδρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως αν αυτό το αεροπλάνο παραχωρήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην οικογένεια του δωρεάν, τότε ενδεχομένως να προκύπτει και η διάπραξη του ποινικού αδικήματος της ψευδορκίας ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής Νικολάτου. «Καλούμε για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταματήσει να κρύβεται, να πει την αλήθεια, να παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία της πληρωμής του αεροπλάνου αν υπάρχουν, και αν δεν υπάρχουν και έχει πει ψέματα, να απολογηθεί στον κυπριακό λαό», είπε.

Δειτε Επισης

Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές