Τετάρτη 21 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εντός χρονοδιαγράμματος η διαδικασία μετακίνησης εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών

  03/03/2021 13:52
Εντός χρονοδιαγράμματος η διαδικασία μετακίνησης εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών

Εντός χρονοδιαγράμματος η διαδικασία μετακίνησης εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών

  03/03/2021 13:52

Η διαδικασία της μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό για το θέμα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όσον αφορά τα θέματα μετακίνησης των εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό.

Η κ. Πηλείδου σημείωσε πως κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η διαδικασία είναι εντός χρονοδιαγράμματος με τον σχεδιασμό που γίνεται και υλοποιείται και επιβεβαιώθηκαν όλες οι πτυχές «ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι προχωρούμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί».

Όσον αφορά το θέμα της εκφόρτωσης του υγραερίου, που είναι και το θέμα που εκκρεμεί, η κ. Πηλείδου είπε πως αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες. Οι αποφάσεις αυτές, πρόσθεσε, θα επιβεβαιώνουν και αυτά που είχαν συζητηθεί στο παρελθόν, ενώ για το θέμα του υγρού καυσίμου προχωρούν πλέον οι σχεδιασμοί με την αποξήλωση των εγκαταστάσεων και είμαστε σχεδόν στο τέλος. «Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Λάρνακας μπορούν να το διαπιστώσουν αυτό», είπε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της η κ. Πηλείδου είπε ότι «για το θέμα των ασφαλτικών παραμένει μόνο μια εταιρεία στην ΚΕΤΑΠ που έχει συμφωνήσει και ειδοποιηθεί ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου φέτος θα πρέπει να αποχωρήσει».

Επομένως, κατέληξε, «κλείνουν όλα τα κεφάλαια και θεωρώ ότι με την τελική απόφαση για το θέμα του σημείου εκφόρτωσης του υγραερίου θα είμαστε, πλέον, σε θέση να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα και με τις κατασκευαστικές εργασίες που αφορούν εκείνο το κομμάτι».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας