Τρίτη 20 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ταυτόχρονο δημοψήφισμα μαζί με τις βουλευτικές και με βούλα Υπουργικού

  03/03/2021 11:46
Ταυτόχρονο δημοψήφισμα μαζί με τις βουλευτικές και με βούλα Υπουργικού

Ταυτόχρονο δημοψήφισμα μαζί με τις βουλευτικές και με βούλα Υπουργικού

  03/03/2021 11:46

Πράσινο στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, με την οποία προτείνει τη διενέργεια ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος με ημερομηνία διεξαγωγής την 30 Μαίου, ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, άναψε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Νίκος Νουρής, επεσήμανε πως η πρόταση του Υπουργικού θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες από τον Γραμματέα του Υπουργικού στη Βουλή, ώστε να προετοιμαστεί από το Σώμα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα το Νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε πως η συγκεκριμένη πρόταση, ήρθε μετά από σχετική γνωμάτευση που ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση από την επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. Λαμβάνοντας υπόψη την απαίτηση της πλειοψηφίας των κομμάτων για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών κατέληξε σε αυτή την πρόταση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Νουρή, το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι εάν, «είναι επιθυμητή η Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».  Με την κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης στη Βουλή, αυτή θα τεθεί προς έγκριση από την Ολομέλεια του σώματος. Πάντως με βάση τις ισορροπίες εντός της βουλής, διαφαίνεται πως η σχετική πρόταση θα περάσει με πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: To colpo grosso Νουρή με το δημοψήφισμα και τα γκρίζα σημεία της πρότασής του

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας