Πεδίο μάχης το πολιτικό σκηνικό-Χαρτοπόλεμος με ανταλλαγή πυρών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ από τη μια και του Προεδρικού από την άλλη με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη, να μοιράζει απαντήσεις στα πυρά που εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα εκπρόσωποι των δύο κομμάτων.  

Τα δύο κόμματα συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν χθες με επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή την ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας. Η αρχή έγινε από το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο μεταξύ άλλων ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου, σε σχέση με τα παράτυπα και παράνομα διαβατήρια που εγκρίθηκαν και συνδέονται με την επένδυση της Μαρίνας της Αγίας Νάπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέρασε τον… διαβατηριακό έλεγχο ο Ελεγκτής, παίρνει τους φακέλους για τη Μαρίνα

Σε δηλώσεις του ο Χρύσης Παντελίδης σημειώνει πως, «παρά τις δικαιολογίες που προβάλει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, γεγονός παραμένει ότι:

  • Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε παράνομα τη χορήγηση πέντε διαβατηρίων, παραβιάζοντας εν γνώσει του, τα αυστηρά κριτήρια που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στις 18 Αυγούστου.
  • Για πρώτη φορά, διαπιστώνεται με στοιχεία η άμεση εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» σε παράτυπες ή παράνομες πολιτογραφήσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου Αναστασιάδη. Αυτό, από μόνο του, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη, στις 20 Οκτωβρίου στο SIGMA, εγείρει θέμα».

«Διασύρουν την χώρα»
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει εξηγήσεις μετά την ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την εμπλοκή συγγενικών του προσώπων στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας. «Ο Νίκος Αναστασιάδης οφείλει να πάψει να κρύβεται και να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για το νέο σκάνδαλο που πάλι αφορά τον ίδιο και το οικογενειακό του περιβάλλον».

«Ο γαμπρός του Νίκου Αναστασιάδη είναι εκ των διευθυντών στην εταιρία της μαρίνας Αγίας Νάπας. Το Δικηγορικό Γραφείο Νίκος Αναστασιάδη υπέβαλε τις αιτήσεις για τις πολιτογραφήσεις διευθυντών και μετόχων της εταιρίας. Και η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ενέκρινε –παράτυπα ή και παράνομα- τις πολιτογραφήσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το οικογενειακό γαϊτανάκι είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής. Από πλευράς κυβέρνησης όμως και κυβερνώντος κόμματος ούτε κουβέντα. Επενδύουν στη σιωπή για να περάσει κι αυτό το σκάνδαλο στα ψιλά. Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού με τα ήθη που έφεραν στη διακυβέρνηση διασύρουν τη χώρα». 

Η απάντηση του Προεδρικού
Η απάντηση από το Προεδρικό, ήρθε μέσω του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλο ο οποίος κάλεσε το ΔΗΚΟ να εκθέσει στον λαό ποιες πραγματικά είναι οι θέσεις του, αν έχει, στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και τη χώρα αυτή την περίοδο, «αντί να στοχοποιεί μια επένδυση 300 εκ. ευρώ που ήρθε στην πατρίδα μας επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη».

Μια επένδυση, συνέχισε, «η οποία παρέμενε για κάποια χρόνια στα χαρτιά, χωρίς χρηματοδότηση, και που βοήθησε την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου να αναπτυχθεί περαιτέρω, να βρουν δουλειά άνεργοι, να δουλέψουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας».

«Θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στον τόπο και τους πολίτες εάν με την προεκλογική τακτική που ακολουθούν και για μικροκομματικές εκλογικές σκοπιμότητες διώξουν τέτοιες επενδύσεις από τον τόπο μας και αποτρέψουν άλλους που σχεδιάζουν να επενδύσουν, διασύροντας τους καθημερινά», πρόσθεσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Για άλλη μια φορά ρωτάμε το ΔΗΚΟ, αφού απάντηση δεν λάβαμε, αν:

  1.      Πιστεύει ότι πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Κύπρο; Και αν όχι, κάτι που προφανώς είναι η θέση του, ποιο κόστος θα πληρώσει;
  2.      Έχει κάτι το ΔΗΚΟ να προτείνει σε σχέση με την οικονομία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρομερές συνέπειες της πανδημίας; Ή απλώς θα καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς για το χατίρι ενός ανεξάρτητου κρατικού αξιωματούχου;
  3.      Επιμένει σε αυτό που ο Πρόεδρος του δήλωσε σήμερα στο Γ΄ Πρόγραμμα του ΡΙΚ, και άφησε τους πάντες άφωνους, δηλαδή να αγοράσουμε μη εγκεκριμένα εμβόλια, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών;», διερωτήθηκε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Αυτές είναι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας, της οικονομίας και του Κυπριακού που προτείνει το ΔΗΚΟ; Όλα τα άλλα μέσα που μετέρχεται είναι απλώς προεκλογικά πυροτεχνήματα κρότου λάμψης. Οι πολίτες δεν μπορούν να ξεγελαστούν», κατέληξε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απάντηση της Πινδάρου
Το ΔΗΚΟ απώλεσε προ πολλού το δικαίωμα να παραδίδει μαθήματα και να κουνάει το δάχτυλο, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Και προσθέτει: «Τη διαφάνεια που λένε ότι ψάχνουν ας την ψάξουν στον καθρέφτη και στην ιστορία του οικογενειακού δικηγορικού γραφείου και την εμπλοκή, στο σκάνδαλο Μιλόσεβιτς, στη Λαϊκή, στο Συνεργατισμό, στη διαφήμιση για κυπριακά διαβατήρια με έκπτωση και άλλες υποθέσεις που επιβεβαιώνουν αυτό που λέει ο λαός: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση Προεδρικού στο ΑΚΕΛ
Ανακοίνωση με την οποία απαντά στα πυρά που εξαπέλυσε και το ΑΚΕΛ, εξέδωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος επισημαίνει πως, «είναι κατανοητή η δυσκολία του ΑΚΕΛ να διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς να εκτοξεύει ύβρεις και λάσπη, προβάλλοντας στον λαό είτε θέσεις είτε προτάσεις είτε απόψεις για την επίλυση των πραγματικών του προβλημάτων».

Και προσθέτει: «Για αυτό επικεντρώνεται από την επομένη κιόλας της επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην προσπάθεια διαβολής και σπίλωσης της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συναισθανόμενοι την αδυναμία τους να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου καταφεύγουν σε μια κίτρινη προεκλογική προπαγάνδα».

«Την ώρα της μάχης με την πανδημία και ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις είναι εκτός εργασίας ως συνέπεια των μέτρων, η μόνη έγνοια του κ. Άντρου Κυπριανού το τελευταίο διάστημα είναι να αποσυρθεί το διάταγμα για την απαγόρευση διαδηλώσεων, ενώ στη μάχη για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και την οικονομία της χώρας, η πρόταση του ΑΚΕΛ είναι να καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς, να καταψηφίζει τις εγγυήσεις για δανεισμό των επιχειρήσεων και να στέκεται εμπόδιο στις όποιες μεταρρυθμίσεις προτείνει η Κυβέρνηση. Ο λαός θα τους κρίνει», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επανήλθε το ΑΚΕΛ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου επανήλθε διερωτόμενος μεταξύ άλλων εάν είναι κίτρινη προπαγάνδα, «το γεγονός πως ο γαμπρός του Προέδρου είναι διευθυντής στη συγκεκριμένη εταιρεία που εμπλέκεται στα ζητήματα που θέτει ο Γενικός Ελεγκτής για παράτυπη έκδοση διαβατηρίων και ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρίας που εμπλέκεται ο προεδρικός γαμπρός που αφορά την εκμίσθωση κρατικής γης-φιλέτο με προβληματικές διαδικασίες;».

Και πρόσθεσε: «Είναι κίτρινη προπαγάνδα το γεγονός ότι όταν ρωτήθηκε ο Προέδρος στην Ερευνητική Επιτροπή δεν γνώριζε αν ο γαμπρός του είναι διευθυντής; Τώρα που γνωρίζει ότι ο γαμπρός του είναι διευθυντής στην συγκεκριμένης εταιρεία τί έχει να δηλώσει; Θα δηλώσει τίποτα επί της ουσίας; Ή απλώς θα σιωπά και πάλι;», διερωτήθηκε

«Ας αφήσουν τις σοφιστείες και ας απαντήσουν επί της ουσίας. Μιλάτε επιτελούς για την αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος που έχει ο Πρόεδρος στο συγκεκριμένο θέμα», κατέληξε ο Στέφανος Στεφάνου.

 

 

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης