Κυριακή 18 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κατέθεσαν νέα Πόθεν Έσχες μετά τις παραιτήσεις τους Συλλούρης και Τζιοβάνης

  01/03/2021 20:55
Κατέθεσαν νέα Πόθεν Έσχες μετά τις παραιτήσεις τους Συλλούρης και Τζιοβάνης

Κατέθεσαν νέα Πόθεν Έσχες μετά τις παραιτήσεις τους Συλλούρης και Τζιοβάνης

  01/03/2021 20:55

Ανανεωμένα στοιχεία, για το Πόθεν Έσχες στους κατέθεσαν ενώπιον της Βουλής, ο τέως πρόεδρος του σώματος, Δημήτρης Συλλούρης και ο τέως βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνης. Τα Πόθεν Έσχες των δύο πρώην κρατικών αξιοματούχων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι είχαν παραιτηθεί από το αξίωμά τους, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το βίντεο του Al Jazeera και έδειχνε ξεκάθαρη εμπλοκή τους στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Εξάλλου, λόγω των προβληματικών δηλώσεων του Πόθεν Έσχες που κατατίθονταν τα τελευταία χρόνια, η Βουλή αναμένεται να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Γι’ αυτό το λόγο, την ερχόμενη Πέμπτη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή που συστάθηκε για το Πόθεν Έσχες, θα συνέλθει αφενός για να εξετάσει τα Πόθεν Έσχες Τζιοβάνι και Συλλούρη και αφετέρου, να επανεξετάσει τη διαδικασία κατάθεσης Πόθεν Έσχες από τους πολιτειακούς αξιωματούχους.

Πάντως, με μία πρώτη σύγκριση στο Πόθεν Έσχες του Δημήτρη Συλλούρη, σε σχέση με αυτό που κατέθετε τα προηγούμενα χρόνια, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, δηλώνει ότι διαθέτει μία σειρά από χωράφια στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές, καθώς και ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί ως γραφείο, αξίας 100,000 ευρώ στη Λευκωσία. Παράλληλα, δηλώνει ότι κατέχει όχημα μάρκας Μερσεντές αξίας 10,000 ευρώ, ενώ επισημαίνει πως δεν συμμετέχει και δεν διαθέτει μετοχές εταιρειών. Ακόμη δηλώνει καταθέσεις σχεδόν 100,000 ευρώ σε τρεις τράπεζες. Ως εισοδήματα, για το 2019 ο Δημήτρης Συλλούρης δηλώνει μόνο το μισθό του.

Αναλλίωτα στοιχεία για το Πόθεν Έσχες τους, κατέθεσε και ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνης. Ο Χριστάκης Τζιοβάνης δηλώνει ακίνητα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, συμμετοχή με μετοχές σε δεκαεννέα εταιρείες και κατοχή είκοσι τεσσάρων όπλων. 

Δείτε εδώ το Πόθεν Έσχες του Δημήτρη Συλλούρη

Δείτε εδώ το Πόθεν Έσχες του Χριστάκη Τζιοβάνη

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας