Αβέρωφ: Και περπατητός και κολυμπώντας θα πήγαινα με τον Πρόεδρο στη Γενεύη

Με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βασιλείου συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Μετά τη συνάντηση ο κ. Νεοφύτου τόνισε σε δηλώσεις του τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Βασιλείου που με υποδέχτηκε στο γραφείο του κι ανταλλάξαμε απόψεις για το εθνικό μας ζήτημα. Οι διεργασίες συνεχίζονται από τον διεθνή παράγοντα, έχει οριστεί ήδη η άτυπη συνάντηση στη Γενεύη, χαιρετίζουμε τη θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κι είχα την ευκαιρία με ένα γνώστη του κυπριακού προβλήματος να συζητήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Προτεραιότητά μας είναι αυτή τη φορά να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη και προς αυτή την κατεύθυνση προσωπικά θα κάνω ό, τι μπορώ ακούγοντας απόψεις και εισηγήσεις όπως του Προέδρου Βασιλείου, ακούγοντας απόψεις των Τουρκοκυπρίων που υποστηρίζουν την επανένωση της πατρίδας μας, που απορρίπτουν τη λύση δυο κρατών αλλά και με πολιτικές ηγεσίες που συμμερίζονται το όραμα για την επανένωση της πατρίδας μας στο να συμβάλλουμε να ξανανοίξει το παράθυρο ελπίδας για τον κυπριακό λαό. Την Τετάρτη θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος τον κ. Τουφάν Ερχιουμάν και την Πέμπτη όπως είναι γνωστό θα επισκεφτώ στα γραφεία του τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ. Καθήκον κι υποχρέωσή μας να εργαστούμε για το καλό του τόπου μας».

Σε ερώτηση αν είναι δια ζώσης η συνάντηση με τον κ. Ερχιουμάν, ο κ. Νεοφύτου απάντησε θετικά προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία τους. Σε άλλη ερώτηση αν έχουν διευθετηθεί και άλλες συναντήσεις με κόμματα που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι «θα συναντηθώ με όλους που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα αλλά και θα προσπαθήσω και συνάντηση και με το κόμμα του Τατάρ. Γιατί είναι κι αυτός ένας από τους ανθρώπους που θα διαμορφώσουν την τελική πρόταση, ανεξάρτητα των δημόσιων δηλώσεών του που διαφωνώ κάθετα, θα προσπαθήσω να συναντηθώ και με το κόμμα του για να ακούσουν τις απόψεις μας πως μια είναι η Κύπρος και δε μπορεί να μοιραστεί. Ασχέτως το τι λέει, εγώ θα προσπαθήσω να συναντηθώ μαζί τους για να τους πω και να επαναλάβω. Μια είναι η Κύπρος και είναι για το συμφέρον ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να παραμείνει ενωμένη η Κύπρος. Μια Κύπρος μπήκε στην Ευρώπη και μια ενωμένη Κύπρος πρέπει να συνεχίσει ως μέλος της ΕΕ».

Σε ερώτηση αν θα συνοδεύσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πενταμερή, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ότι «εγώ και περπατητός και κολυμπώντας θα πήγαινα να συνοδεύσω τον Πρόεδρο σε αυτή την ιστορική συνάντηση για το μέλλον του τόπου».

 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»