Οι 14 νέοι υποψήφιοι του ΕΛΑΜ για τις Βουλευτικές Εκλογές

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) συνεχίζει με τον δεύτερο κύκλο ανακοινώσεων ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών, με ακόμη δεκατέσσερις υποψήφιους.

Γεάδης Γεάδη – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Εκπροσώπου Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές στην Επαρχία Λευκωσίας. Ο Γεάδης Γεάδη είναι ενεργό στέλεχος από την ίδρυση του ΕΛΑΜ και έχει συνδέσει το όνομά του με την άνοδο του ΕΛΑM.

Προσωπικά

Ο Γεάδης Γεάδη γεννήθηκε το 1984 και διαμένει στην Αγλαντζιά. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός και με πλούσια ιστορία στο χώρο, φωτογράφος Μιχάλης Γεάδης ή αλλιώς «Φώτο Γεάδης», με καταγωγή από το Μηλικούρι, ο οποίος συμμετείχε και στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 55 – 59.

Είναι γόνος της οικογένειας Γεωργιάδη, συγγενής με τον στενό συνεργάτη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Αντώνη Γεωργιάδη.

Η μητέρα του είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Σκυλλούρα.

Σπουδές – Εκπαίδευση – Επιμόρφωση

Σπούδασε Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science), ενώ το 2020 απέκτησε σχεδόν με άριστα πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συμπληρωματικά απέκτησε τα ακόλουθα διπλώματα:

  • «Αγώνας της ΕΟΚΑ 1957 – 1958»,
  • «Πολιτικός Ισλαμισμός, τζιχαντιστική τρομοκρατία και σύγχρονη Μέση Ανατολή από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στο ISIS»,
  • «Τουρκοκυπριακή κοινότητα»,
  • «Μακεδονία και Μακεδονικό»,
  • «Κυπριακό: 1974-2004»,
  • «Η γεωπολιτική των υδρογονανθράκων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα, σε σχέση με τον ρόλο της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου»,
  • «Ενεργειακή Ασφάλεια, Διεθνής και Ενεργειακή Πολιτική»,
  • «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Εργασιακή εμπειρία

Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως τεχνικός και συντηρητής ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς επίσης στα Κυπριακά Ταχυδρομεία και σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο. Από το 2016 και εντεύθεν εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Ε.ΛΑ.Μ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πολιτική

Από νεαρή ηλικία ήταν ενεργός πολίτης, με έντονη συμμετοχή στα κοινά, συμμετείχε ενεργά σε εθνικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες μαζί με διάφορες αυτόνομες μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις.

Παρόλο που ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, ουδέποτε υπήρξε κομματικοποιημένος, αφού οι εθνικές του αντιλήψεις δεν ταυτίζονταν με καμμιά από τις τότε κομματικές παρατάξεις.

Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του Κινήματος, όπου διετέλεσε Επαρχιακός Λευκωσίας, ενώ μέχρι και σήμερα ανήκει στο Πολιτικό Συμβούλιο και είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

Στις Ευρωεκλογές του 2014, στις Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές του 2016 κατήλθε ως υποψήφιος του Κινήματος. Στις ευρωεκλογές του 2019, ήταν ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπου έλαβε περίπου 8000 ψήφους παγκύπρια.

Συμμετείχε, επίσης, σε διάφορα συνέδρια – σεμινάρια πολιτικού χαρακτήρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφεί κείμενα ιδεολογικής φύσεως αλλά και άρθρα σχετικά με το Κυπριακό, τις διεθνείς σχέσεις, την γεωπολιτική – γεωστρατηγική, την οικονομία, το μεταναστευτικό και την επικαιρότητα. Άρθρα του φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα και εφημερίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), σε διάφορες καθημερινές εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και στα εγνωσμένου κύρους περιοδικά Foreign Affairs, Huffington Post και New Economy.

Δημήτρης Μικελλίδης – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Μικελλίδης στην Επαρχία Λευκωσίας.

Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Μικελλίδης γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο χωριό Παλαιομέτοχο της Επαρχίας Λευκωσίας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου, ακολούθως υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 201 Τάγμα Πεζικού. Εν συνεχεία σπούδασε στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, λαμβάνοντας πτυχίο από το Mediterranean University στο Kingston της Νέας Υόρκης.

Τα τελευταία 20 χρόνια κατοικεί στο χωριό Αστρομερίτης και είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ζαμπά, από τη κατεχόμενη Μόρφου και έχουν δύο παιδιά, τον Αντώνη που είναι 18 ετών και την Αναστασία που είναι 13.

Από το 2008 εργάζεται στο Τμήμα Δασών.

Η Κοινωνική του Προσφορά στα Δυτικά Προάστια της Λευκωσίας, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους συμπολίτες του.

Πιστός στο κάλεσμα της ημικατεχόμενης μας πατρίδας, έχει καταταγεί εθελοντικά στην Εθνοφυλακή, ενώ είναι ενεργό μέλος της σκοπευτικής ομάδας.

Κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής στην Επαρχία Λευκωσίας, αφουγκραζόμενος την εξαθλίωση της κοινωνίας και αγανακτισμένος με την διαφθορά της πολιτικής ηγεσίας, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και την πλήρη διαφάνεια.

Παναγιώτης Νικήτα – Υποψήφιος Βουλευτής Πάφου

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νικήτα με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο στην Επαρχία Πάφου.

Βιογραφικό:

Ο Παναγιώτης Νικήτα γεννήθηκε στα Κονιά της Πάφου και είναι μέλος γνωστής οικογένειας Αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Είναι Παντρεμένος με τη Μαρία Προκοπίου, έχει τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του στις Δυνάμεις Καταδρομών.

Το 1974 όρθωσε ανάστημα και πολέμησε τον τούρκο εισβολέα στις περιοχές Γερόλακκου, Αγύρτας και Μιτζέλι, δίπλα από τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ.

Εργάστηκε για σαράντα χρόνια στο Αγρόκτημα Λανίτη, όπου διετέλεσε υπεύθυνος συσκευαστηρίου.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και του Εθνικόφρων Σωματείου «Πανίκκου Πουργουρίδη» στη Λεμεσό. Ανήκει στη γενιά εκείνων που μεγάλωσαν με τα ιδανικά του Ελληνισμού και αντιστάθηκαν τόσο στη Βρετανική Αυτοκρατορία και τον Αττίλα. Πιστεύει ότι λαός που αρνείται τις ρίζες και την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να χαθεί.

Γιώργος Μασουρής – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του ενεργού Αξιωματικού της Εθνοφυλακής και Ασφαλιστή Γιώργου Μασουρή στην Επαρχία Λευκωσίας, κατόπιν συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου.

Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Μασουρής γεννήθηκε στο Καϊμακλί της Λευκωσίας το 1970 και είναι πατέρας τριών παιδιών, της Λυδίας, της Γαλάτειας και της Μαρίας.

Δραστηριοποιείται στην Ασφαλιστική βιομηχανία από το 2000 και διατηρεί δικό του γραφείο στην Λευκωσία. Είναι αριστούχος απόφοιτος του The American College, Bryn Mawr, Pensylvania στο τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Σχεδιασμού.

Ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων, με θέμα την Ιστορία και τους Αγώνες της Κύπρου για την Ελευθερία. Συγγραφικό του έργο, το βιβλίο με τίτλο «Ο Μαύρος Ιούλιος – Κύπρος 1974» ( τριλογία ), αλλά και η ποιητική συλλογή «Πατρίδα μου».

Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία στην Στρατονομία ως υπαξιωματικός, ενώ μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος στην Εθνοφυλακή, ως Αξιωματικός σε μονάδα της Γραμμής Αντιπαράταξης.

Κατέρχεται ως Υποψήφιος Βουλευτής στην Επαρχία Λευκωσίας, με όραμα να προσφέρει στην ενδυνάμωση της Άμυνας της Κύπρου στη λογική της αποτρεπτικής ισχύος, την εθνική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

 

Άθως Αντωνίου – Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Άθου Αντωνίου, στις Βουλευτικές Εκλογές για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Βιογραφικό:

Ο Άθως Αντωνίου γεννήθηκε  στις 18 Νοεμβρίου του 1993 στην Πάφο. Κατάγεται από την οικογένεια Τριφύλλη, που είναι πρόσφυγες από την Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου. Γονείς του είναι οι Κυριάκος Αντωνίου και Έλενα Τριφύλλη.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Πάφου το 2011, ενώ υπηρέτησε την θητεία του στην Εθνική Φρουρά στο 287 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, ως Υποδεκανέας. Ακολούθως μετέβηκε στην Αυστραλία για σπουδές στον Ξυλοκατασκευαστικό τομέα, όπου ταυτόχρονα εργάστηκε στο αντικείμενο των σπουδών του. Από το 2019 που επέστρεψε στη Κύπρο, εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία ξυλουργικών έργων.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΜ από το 2020, συνεχίζοντας το έργο του αποβιώσαντα συναγωνιστή και αδελφού του, Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος για δέκα συναπτά έτη ήταν ενεργό μέλος του Μετώπου Νεολαίας της παράταξής μας στη Επαρχία Πάφου.

Κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής του ΕΛΑΜ στην Επαρχία Αμμοχώστου, με όραμα την απελευθέρωση της ημικατεχόμενης μας πατρίδας, της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, για να κυματίσει η γαλανόλευκη στη Βασιλεύουσα Αμμόχωστο.

Ανδρέας Ηρακλέους – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Το ΕΛΑΜ ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Παράταξής μας, Ανδρέα Ηρακλέους, στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου για την Επαρχία Λευκωσίας.

Βιογραφικό:

Ο Αντρέας Ηρακλέους γεννήθηκε το 1986 στη Λευκωσία, με καταγωγή από το κατεχόμενο χωριό Αμμοχώστου Δαυλό και από τη Τάλα της Πάφου. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών, ενώ είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών, μέσω του οποίου συμμετέχει εθελοντικά σε ασκήσεις και δραστηριότητες στρατιωτικού περιεχομένου και αντικειμένων, τόσο στη Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Σπούδασε Ψηφιακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Λευκωσία.

Από νεαρή ηλικία, οι έντονες του ανησυχίες για το μέλλον και την ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού τον ώθησαν να ενταχθεί στις τάξεις του Κινήματος από την ίδρυσή του. Είναι Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Άντρεα Κωνσταντινίδου – Υποψήφια Βουλευτής Αμμοχώστου

H Άντρεα Κωνσταντινίδου η οποία κατέρχεται ως υποψήφια στην Επαρχία Αμμοχώστου, παρουσιάζει έντονη εθνική και πολιτική δράση από τα φοιτητικά της χρόνια.

Βιογραφικό:

Η Άντρεα Κωνσταντινίδου γεννήθηκε το 1986 στη Λεμεσό, από πρόσφυγες γονείς. Ο Πατέρας της Γιώργος Κωνσταντινίδης, γυμναστής στο επάγγελμα, κατάγεται από την Κάτω Δερύνεια της Επαρχίας Αμμοχώστου και η Μητέρα της Χάρις Γιαννακού Κωνσταντινίδου από την Κάτω Ζώδια της Μόρφου.

Αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Πολεμιδιών και στη συνέχεια σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια ήταν ενεργό στέλεχος της Αυτόνομης Φοιτητικής Παράταξης Δράσις ΚΕΣ, με έντονη συμμετοχή στα κοινά.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο εργάστηκε για σειρά ετών ως καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας. Παράλληλα, είναι κάτοχος διπλώματος «Advanced Instructor» της εταιρίας Lesmills, όπου δίδασκε προγράμματα εκγύμνασης σε διάφορα γυμναστήρια στη Λεμεσό, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ αθλητισμού, που φιλοξένησε η Κύπρος.

Έχοντας ενεργή συμμετοχή στα κοινά, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού.

Ο πόθος της για Απελευθέρωση και οι αγωνίες της για το ευημερία του Ελληνισμού της Κύπρου, την οδήγησαν στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, όπου είναι μέλος της Κεντρικής Διεύθυνσης Οργανωτικού και της Κεντρικής Επιτροπής.

 Δρ. Μακαρία Άντρη Στυλιανού – Αριστίνδην Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Κατόπιν συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με την πολιτική ακτιβίστρια Δρ. Μακαρία Άντρη Στυλιανού, ανακοινώνεται η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Παράταξής μας, ως Αριστίνδην Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας.

Βιογραφικό:

Η Δρ. Μακαρία Άντρη Στυλιανού γεννήθηκε στις Πάνω Πλάτρες και μεγάλωσε στη Λεμεσό, ενώ τα τελευταία χρόνια διαμένει και εργάζεται ως βοηθός Διευθύντρια σε σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Λευκωσία. Είναι πολύτεκνη μητέρα και μονογονιός.

Σπούδασε νηπιαγωγός στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Πήρε πτυχίο από το τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εν συνεχεία, πήρε πτυχίο και από το παιδαγωγικό τμήμα του ιδίου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακό στο CIIM, στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία. Ακολούθως έλαβε Διδακτορικό τίτλο στα παιδαγωγικά από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Νομικής και παράλληλα συμπλήρωσε το minor Δίπλωμα στις Πολιτικές Επιστήμες.

Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως εθελόντρια υπαξιωματικός (Λοχίας Πεζικού). Είναι μέλος και επίτιμη Πρόεδρος της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών Ελλάδος.

Η έντονη αγάπη της για τον Ελληνικό Πολιτισμό, την ώθησαν να γίνει ενεργό μέλος στο Σωματείο ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ.

Την τελευταία δεκαετία έχει έντονη πολιτική δράση. Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις κατά της διαπλοκής, της διαφθοράς και της κατοχής της πατρίδας μας. Κατήλθε ως υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2013, πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου. Επίσης, συμμετείχε στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016 στην Επαρχία Λευκωσίας.

Κατέρχεται ως  Αριστίνδην Υποψήφια Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λευκωσίας, καθώς είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Εν κατακλείδι, δηλώνει ότι ταυτίζονται οι θέσεις και απόψεις της με τη Παράταξή μας για το Κυπριακό.

  Κύπρος Κύπρου – Υποψήφιος Βουλευτής Κερύνειας

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Κύπρου Κύπρου στην κατεχόμενη Επαρχία της Κερύνειας, με όραμα να δει τη κυανόλευκη να κυματίζει στο κάστρο της Κερύνειας.

Βιογραφικό:

Ο Κύπρος Κύπρου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Κατάγεται από το κατεχόμενο Δήμο Κερύνειας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Αντωνίου, ακολούθως υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό. Εν συνεχεία σπούδασε στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Φινλανδία και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Frederick στον τομέα της Νομικής.

Είναι νυμφευμένος με την Αικατερίνη Προεστού εκ Λαπήθου Κερύνειας με την οποία έχει δύο παιδιά.

Διατηρεί γραφείων κτηματολογικών υπηρεσιών από το 2004 μέχρι και σήμερα.

Κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΕΛΑΜ. Ιδιαίτερο ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η αγάπη προς την κατεχόμενη πόλη και επαρχία Κερύνειας, καθώς και ο διακαής πόθος για Απελευθέρωση και Επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

  Νίκος Κυριακίδης – Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

Ανακοινώνεται η Υποψηφιότητα του Νίκου Κυριακίδη για τις Βουλευτικές Εκλογές της Επαρχίας Λεμεσού με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Βιογραφικό:

Ο Νίκος Κυριακίδης κατάγεται από τον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, είναι 56 ετών, παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τελείωσε το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού στο πρακτικό κλάδο. Κατόπιν αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών Αθηνών, στον τομέα ανθοκομίας, ανθοκηπουρικής, κηποτεχνίας και τοπιοτέχνισης.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Απόλλων Λεμεσού, της Εταιρίας Απόλλων Ποδόσφαιρο, αλλά και Πρόεδρος του Καλαθοσφαιρικού και Πετοσφαιρικού τμήματος του Απόλλων Λεμεσού.

Υποβάλλει την υποψηφιότητα του με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λεμεσού, καθώς αγωνιά για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού, τη συνεχή διάβρωση ηθών και συνειδήσεων, την εγκατάλειψη αξιών, ιδεωδών και ιδανικών.

Μέλημά του η καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, του ρουσφετιού, στοιχεία τα οποία έχουν καταστρέψει τη κοινωνία μας.

Κατέρχεται στις Βουλευτικές Εκλογές με σύνθημα: «Η αλήθεια να χαρακτηρίζει το κάθε τι, η διαφάνεια να είναι το έμβλημά μας».

Διομήδης Διομήδους (Μίμης) – Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Διομήδη Διομήδους (Μίμη) στις Βουλευτικές Εκλογές στην Επαρχία Λεμεσού.

Βιογραφικό:

Ο Διομήδης Διομήδους (Μίμης) γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1977. Γονείς του ο Παναγιώτης και η Χριστίνα από το χωριό Ψεματισμένος της Επαρχίας Λάρνακας, όπου και μεγάλωσε. Σήμερα είναι παντρεμένος με τη Ναταλία Διομήδους και πατέρας δύο θυγατέρων.

Αποφοίτησε το 1996 από την Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πεζικό.

Εργάστηκε στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στο Μαρί, στο τμήμα προσαρμογής έως το 2002. Ακολούθως ίδρυσε δική του εταιρία, η οποία έκτοτε δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης .

Έχει έντονη εθνική δράση, πρωτοστατώντας διαχρονικά σε αρκετές διαδηλώσεις. Επιδεικνύει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σε ολόκληρη την πόλη και Επαρχία Λεμεσού.

Η ανέχεια και η εξαθλίωση του λαού, σε συνάρτηση με την διαφθορά του παλαιοκομματικού κατεστημένου, τον ώθησαν να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λεμεσού, υπερασπιζόμενος τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη που μας άφησαν ως παρακαταθήκη οι πρόγονοι μας.

Πέτρος Κουντουρέσιης – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Πέτρος Κουντουρέσιης, κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΕΛΑΜ, με γνώμονα την Εθνική Αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη στη πολύπαθη πατρίδα μας.

Βιογραφικό:

Ο Πέτρος Γεωργίου Κουντουρέσιης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969 και κατάγεται από την κατεχόμενη από τους Τούρκους Κάτω Ζώδια. Είναι γιος του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γεωργίου Κουντουρέσιη και της Κοραλίας Κρητικού.  Είναι παντρεμένος με την Άντρη Χριστοφόρου από τον Λυθροδόντα και έχει τρείς θυγατέρες, την Εβίτα, τη Κοραλία και τη Ραφαέλλα.

Μετά από τη  Τουρκική εισβολή του 1974 και τον ξεριζωμό από την πατρώα γη κατοικεί στην Πάφο, οπού ζει και εργάζεται, διατηρώντας οικογενειακή επιχείρηση.

Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Πάφου το 1987 και κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε στη Γραμμή Αντιπαράταξης, στο 213 Τάγμα Πεζικού. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί ως Εθνοφύλακας, συμμετέχοντας ενεργά όπου του έχει ζητηθεί.

Είναι κάτοχος διπλωμάτων στη διεύθυνση ξενοδοχείων και διοίκηση επιχειρήσεων, του City Collage of London της Μεγάλης Βρετανίας και Intercollege, αντίστοιχα.

Συμμετέχει ενεργά στον αγώνα που διεξάγει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την ίδρυσή του, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Παράταξής μας. Κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, προσδοκώντας να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στον πολύπλευρο  και πολυεπίπεδο αγώνα που διεξάγει το ΕΛΑΜ.

Χρυσόστομος (Τόμυς) Χρυσοστόμου – Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Χρυσόστομου (Τόμυς) Χρυσοστόμου στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου, για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Βιογραφικό:

Ο Χρυσόστομος (Τόμυς) Χρυσοστόμου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1978, με καταγωγή από τις κατεχόμενες κοινότητες Άγιος Σέργιος και Ταύρου, της επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι παντρεμένος με την Νταϊάνα Χρυσόστομου και πατέρας 3 παιδιών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ξενοδοχειακής της Τεχνικής Σχολής «Διανέλλειος», ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας στη Στρατονομία. Ακολούθως εργάστηκε για σειρά ετών στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου δημιούργησε δικές του επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2010, όπου άνοιξε τη δική του οικογενειακή επιχείρηση στη Λάρνακα.

Είναι κάτοχος διπλώματος ναυαγοσωστικής, επάγγελμα με το οποίο δραστηριοποιήθηκε κατά διαστήματα.

Γαλουχήθηκε σε μια οικογένεια με έντονα τα συναισθήματα του πόνου της προσφυγιάς και του πόθου της επιστροφής. Οι πρόσφυγες γονείς του, του μεταλαμπάδευσαν την βαθιά ριζωμένη αγάπη που έχει για την θαλασσοφίλητη πόλη του Ευαγόρα, την Αμμόχωστο.

Είναι ενεργό μέλος του ιστορικού σωματείου της Ανόρθωσης από το 2010.

Η πολιτική διαφθορά και σήψη που διέπει το κομματικό κατεστημένο, τον οδήγησαν στην απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Αμμόχωστο, καθώς είναι το μοναδικό καθαρό πολιτικό κόμμα, το οποίο δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα.

 

Ζουβάνης Ζουβάνη (Πίττα) – Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

Κλείνει ο κύκλος των ανακοινώσεων των επόμενων 14 υποψηφίων του Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2021 με την υποψηφιότητα του Ζουβάνη Ζουβάνη (Πίττα) για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Βιογραφικό:

Ο Ζουβάνης Ζουβάνη (Πίττα) γεννήθηκε το 1976 στο Παραλίμνι με καταγωγή από την οικογένεια του αγωνιστή και ήρωα της ΕΟΚΑ Φώτη Πίττα. Γονείς του ο Μιχάλης Ζουβάνη (Πίττας) από τη Σωτήρα και η Ανδρούλλα Κακουρή Ζουβάνη από το Παραλίμνι. Είναι πατέρας πέντε παιδιών.

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Παραλιμνίου, ενώ ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κατά μήκος της Γραμμής Αντιπαράταξης στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Είναι κάτοχος του πτυχίου της Δημοκρατίας, ενώ έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη γεωπονία και τη πυροσβεστική, όπου έχει εργαστεί για σειρά ετών.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα ως πρόσκοπος, αλλά και ως λαϊκός συγγραφέας με στόχο την διάδοση της Κυπριακής παράδοσης και ιστορίας.  Άξια λόγου είναι η ενεργή δράση του για την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων της Κύπρου και ιδιαίτερα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Σημαντική είναι η κοινωνική προσφορά του ως οργανωτής αιμοδοσιών σε όλη την Κύπρο.

Η πολιτική του πορεία άρχισε από το 1999.

Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας στον πολιτικό χώρο από το 2006 μέχρι το 2009.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Προστασίας των ζώων με στόχο την θέσπιση νόμων.

Η πολιτική διαφθορά και ο εκτροχιασμός των συνομιλιών στο Κυπριακό, τον ώθησαν στο να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές