Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απασφάλισε το Προεδρικό-Οι επιχειρήσεις κλειστές και το ΑΚΕΛ ζητά διαμαρτυρίες

  23/02/2021 19:23
Απασφάλισε το Προεδρικό-Οι επιχειρήσεις κλειστές και το ΑΚΕΛ ζητά διαμαρτυρίες

Απασφάλισε το Προεδρικό-Οι επιχειρήσεις κλειστές και το ΑΚΕΛ ζητά διαμαρτυρίες

  23/02/2021 19:23

Απάντηση στο ΑΚΕΛ σε σχέση με το θέμα της πανδημίας και το αίτημα της Εζεκία Παπαϊωάννου που ζητά ακύρωση του διατάγματος που επιτρέπει τις μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος παράλληλα σημειώνει πως το ΑΚΕΛ, θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Αρχηγών των κομμάτων στην παρουσία και των μελών της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κύπρος αναφέρει ο Κυριάκος Κούσιος,  κατατάσσεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Είναι πρώτη σε διενέργεια τεστ στην Ευρώπη και την ώρα που χώρες με ζηλευτά συστήματα υγείας αντιμετώπισαν κίνδυνο κατάρρευσης τους, με χιλιάδες νεκρούς, κατάφερνε να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες της πανδημίας. Η ΕΕ αναγνωρίζοντας τον τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία χειρίστηκε την πανδημία ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, έθεσε τη χώρα μας ως συντονίστρια χώρα στο Πρόγραμμα Δικτύου Κλινικών Δοκιμών Εμβολίων για τον Covid-19», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Κλειδώνουν» οι χαλαρώσεις-Το επικρατέστερο σενάριο για εστίαση και σχολεία

Την ίδια ώρα υπενθυμίζει πως η Κύπρος υιοθέτησε τα ίδια περιοριστικά μέτρα τα οποία χρησιμοποίησαν δεκάδες ανεπτυγμένες και δημοκρατικές χώρες στην ΕΕ και αλλού, μάλιστα για σαφώς μικρότερη συγκριτικά χρονική περίοδο, αλλά και σε έκταση των μέτρων.

«Το ΑΚΕΛ», τονίζει ο κ. Κούσιος, «κατά παράδοξο τρόπο, την ώρα που κέντρα εστίασης παραμένουν κλειστά, ποδοσφαιρικοί αγώνες γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων, γάμοι γίνονται με ελάχιστο αριθμό παρευρισκόμενων, κηδεύονται νεκροί στην απουσία φίλων και συγγενών, δεν πραγματοποιούνται συναυλίες, την ώρα που εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κάνουν αιματηρές θυσίες για να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό της ζωής και της υγείας των πολιτών, ζητά ακύρωση του διατάγματος που επιτρέπει τις μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους, επικαλούμενο δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο».

Παράλληλα στέλνει το μήνυμα πως, «είναι η ώρα ευθύνης όλων των πολιτικών δυνάμεων για να διαχειριστούμε σωστά την πανδημία και να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας, για να επανέλθουμε το ταχύτερο στη κανονικότητα, και όχι ώρα για συνθήματα και λαϊκισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα 54 σημεία για rapid test που θα λειτουργήσουν την Τετάρτη

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Στέφανος, δήλωσε πως «ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδίκασε χθες τη χρήση της πανδημίας από ορισμένες κυβερνήσεις ως πρόσχημα για την καταστολή των φωνών διαφωνίας και για την παραβίαση των πλέον θεμελιωδών δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια, επιβεβαίωσε αυτό για το οποίο φωνάζει εδώ και καιρό η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας στην Κύπρο απέναντι σε επιλογές και αποφάσεις της κυβέρνησης». 

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιμένουν να μην συζητήσουν τους παράλογους και δυσανάλογους περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Επιμένουν σε καθολική απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση, παρόλο που γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά ακόμα και η επιδημιολογική ομάδα της κυβέρνησης υποδεικνύουν το αντίθετο. Ακόμα και χθες, ο ΔΗΣΥ αρνήθηκε να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα που έθεσε το ΑΚΕΛ, δηλαδή το ζήτημα των δυσανάλογων περιορισμών στις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες».

«Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι ο αυταρχισμός της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ θέτει ζήτημα υπεράσπισης του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών στον τόπο μας», κατέληξε ο Στέφανος Στεφάνου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας