Άναψε φωτιές η επίσκεψη Αβέρωφ και Νουρή στην Πόλη-Καταγγέλλει εξαπάτηση το ΔΗΚΟ

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με αφορμή την εξαγγελθείσα από την Κυβέρνηση στεγαστική πολιτική, ξέσπασε μεταξύ του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, με τον Χρύση Παντελίδη να ασκεί κριτική στον Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη του στην Πόλη Χρυσοχούς με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Νουρής και Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφθηκαν την Κυριακή την ακριτική περιοχή με αφορμή τη νέα εξαγγελθείσα στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε δήλωση του ο Χρύσης Παντελίδης, σημειώνει πως τον περασμένο Δεκέμβριο σε συνέντευξη του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «όταν στριμώχτηκε για το μέγα σκάνδαλο των παράνομων πολιτογραφήσεων, δήλωνε σε συνέντευξή του ότι δεν συγκυβερνά». Και όμως, χτες, χέρι- χέρι με τον Υπουργό Εσωτερικών, μοίραζε στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, που κάνουν τα περιβόητα «τσεκκούθκια» να μοιάζουν με φιλοδώρημα…», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΥΠΕΣ: Εξαιρετικά γενναιόδωρα τα σχέδια που έχουμε εκπονήσει για την ύπαιθρο

«Δυστυχώς», συνέχισε, «100 μέρες πριν τις εκλογές, ο κυπριακός λαός βιώνει μία ακόμα προσπάθεια του ΔΗΣΥ και του Αβέρωφ Νεοφύτου να εξαπατήσουν τους πολίτες, αυτή τη φορά περιφέροντας τους Υπουργούς της κυβέρνησης σε προεκλογικές εξέδρες, παραβιάζοντας και πάλι κάθε κανόνα δεοντολογίας».

«Ο κυπριακός λαός», πρόσθεσε ο Χρύσης Παντελίδης, «έχει και την ωριμότητα έχει και την εμπειρία να αντιλαμβάνεται ότι οι υπουργοί που έχουν την ευθύνη για τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τον αυταρχισμό και τα αδιέξοδα των 8 χρόνων διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, έχουν πλέον τεθεί στη διάθεση της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ και του Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τους εαυτούς τους».

«Για ακόμα μια φορά, οι κυβερνώντες του ΔΗΣΥ, βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από κάθε κανόνα χρηστής διοίκησης και δεοντολογίας. Η κοινωνία ζητά αλλαγή. Και θα την πετύχει, με ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα», κατέληξε.

Για να πάρει λίγη ώρα αργότερα από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου κάλεσε την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος να αποφασίσει τελικά αν είναι «κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού ή αν είναι άλλο η κυβέρνηση και άλλο ο Συναγερμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τη σημασία των νέων στεγαστικών σχεδίων για την ύπαιθρο, εξήρε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Είμαστε η υπεύθυνη παράταξη που κυβερνά τη χώρα και θα συνεχίσουμε να παράγουμε, μαζί με τους υπουργούς, μαζί με την κυβέρνηση, πολιτικές που έχουν αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας», υπέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ. «Αν για το ΔΗΚΟ είναι έγκλημα να παραβρεθεί ένας Υπουργός μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ας μας καταγγείλουν», τόνισε ο Δημήτρης Δημητρίου.

Το ΔΗΚΟ επανήλθε με λακωνική ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως, «98 ημέρες πριν τις εκλογές, η μετατροπή των Υπουργών σε κομματικούς προπαγανδιστές του ΔΗΣΥ συνιστά σοβαρή παραβίαση των κανόνων της δημοκρατίας».

«Η κυνική παραδοχή του ΔΗΣΥ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η αλλαγή ήθους και ύφους στην άσκηση της εξουσίας αποτελεί αναγκαιότητα». Παράλληλα σε υστερόγραφο σημειώνεται πως, «εμείς γνωρίζουμε καλά ότι πρόκειται για κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Εξηγείστε το και στον πρόεδρο του Κόμματος σας, που δηλώνει άλλα στις συνεντεύξεις του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάλεσμα Αβέρωφ για εθνική συνεννόηση-Παρεξηγήθηκε από την πρόσκληση ο Άντρος

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά