Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εμβολιασμοί, πολιτογραφήσεις, διαρροή εγγράφων στον «Al Jazeera» ενώπιον της Βουλής

  21/02/2021 13:11
Εμβολιασμοί, πολιτογραφήσεις, διαρροή εγγράφων στον «Al Jazeera» ενώπιον της Βουλής

Εμβολιασμοί, πολιτογραφήσεις, διαρροή εγγράφων στον «Al Jazeera» ενώπιον της Βουλής

  21/02/2021 13:11

Η αυτεπάγγελτη συζήτηση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για την κατεδάφιση διατηρητέων κτιρίων στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 είναι από τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στο κοινοβουλευτικό έργο της προσεχούς εβδομάδας, ως έχει ο μέχρι τώρα προγραμματισμός των συνεδριών των Επιτροπών της Βουλής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία και το καθεστώς σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων συνεπεία του Brexit, η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών επί του Σχεδίου ψηφίσματος σε σχέση με τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Al Jazeera και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου οι εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις προσώπων και στελεχών εταιρειών στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει τα αναθεωρημένα κείμενα των νομοσχεδίων που στοχεύουν στη στήριξη των ενοικιαστών και παροχή φορολογικής πίστωσης σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων με σκοπό την αναχαίτιση των επιπτώσεων της πανδημίας  COVID-19.

Την ίδια ημέρα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συζητά την κατεδάφιση διατηρητέων κτιρίων στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως του ίδιου υπουργείου, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Δήμου Λευκωσίας, της Ένωσης Δήμων Κύπρου, του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων, ICOΜOS Τμήμα Κύπρου.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων συζητά την Τρίτη την εν γένει διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και το δικαίωμα χρήσης του οικήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Καρπασίας από τα Σωματεία και τις Κοινότητες της περιοχής Καρπασίας.

Την ίδια ημέρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση η έκθεση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος και των τρόπων αντιμετώπισής του.  Συζητά επίσης την υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας και τις τραγικές επιπτώσεις στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνεδρία της την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώνεται για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία και το καθεστώς σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων συνεπεία του Brexit.

Την Τετάρτη μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή  Νομικών θα έχει ενώπιον της τη Δωδέκατη Τροποποίηση του Συντάγματος, το νομοσχέδιο για την Απόπειρα Συνδιαλλαγής και Πνευματικής Λύσης του Γάμου και σειρά νομοθετημάτων που αφορούν τροποποιήσεις του οικογενειακού δικαίου.

Την ίδια ημέρα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών θα συζητήσει το Σχέδιο ψηφίσματος σε σχέση με τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο «Al Jazeera», που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο. Θα έχει επίσης συνάντηση με τους μελετητές και συγγραφείς της Λευκής Βίβλου, Χρήστο Παναγιωτίδη, Νίκο Γ. Συρίμη και Σερ Χριστόφορο Πισσαρίδη  σχετικά με το Πόθεν Έσχες, στο πλαίσιο εξέτασης στην επιτροπή  των προτάσεων νόμου που τροποποιούν τον περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμο [Νόμος 49(I)/2004] και του περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμο [50 (Ι)/2004].

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος προγραμμάτισε την Τετάρτη ενημέρωση της από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα για τη διαδικασία αδειοδότησης φωτοβολταϊκού πάρκου στις κοινότητες Φλάσου και Αγίου Επιφανείου Σολιάς, για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην περιοχή, καθώς και για την παρακολούθηση των όρων της ΜΕΕΠ.

Την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου θα συζητήσει την Ειδική Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ημερομηνίας 24.09.2020, που αφορά τον έλεγχο για την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και την Ειδική Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή με 27.11.2020 που αφορά έλεγχο για την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε στελέχη εταιρειών στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας θα συναντηθεί με την Επιτροπή για Θέματα Πρεσβυτέρων Πολιτών της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών και θα συζητήσει αυτεπάγγελτα την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ και τη δυνατότητα έγκρισης από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας εμβολίων κατά του COVID-19 από τρίτες χώρες.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της, η Επιτροπή θα τύχει ενημέρωσης για την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τον COVID-19 και για τις πιθανές υγειονομικές επιπτώσεις από τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για το εμβολιαστικό πρόγραμμα των παιδιών (εκτός COVID-19).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας