Πουλά... τρέλα για το Κυπριακό ο Ερντογάν-Στέλνει μήνυμα «δύο κράτη ή τίποτα»

Εκτός από τη λύση των δύο κρατών δεν υπάρχει άλλη λύση στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι πλέον η ομοσπονδία δεν υπάρχει. «Είτε δέχεστε είτε όχι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι είναι προκλητικός και τον κάλεσε «να γνωρίζει τα όριά του».

Σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «το Κυπριακό είναι κοινή υπόθεση του τουρκικού και του κυπριακού λαού. Αυτοί ήταν που δεν αναγνώρισαν καν το δικαίωμα αυτονομίας στην Τ/κ πλευρά το 1960. Στόχος τους ήταν να κυβερνήσουν το νησί μόνοι τους. Ο Ανάν ο ίδιος μου είπε το εξής: Εγώ προσπάθησα 4 φορές και απέτυχα, ούτε και τώρα μπορεί να πετύχω…». Κι εγώ του είπα: Δεν θα δείτε τίποτε αρνητικό από την Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα. Εντάξει, είπε και ξεκίνησε. Ενώ οι εργασίες συνεχίζονταν εκείνοι την έκαναν. Ο Ανάν είπε «έδωσα τον λόγο μου, δεν μπορούμε να φύγουμε αν δεν τελειώσουμε αυτή τη δουλειά». Πήγαμε στο δημοψήφισμα. Ως τουρκική πλευρά το 75% των ομοεθνών μας είπε ναι και το 65% των Ε/Κ είπε όχι. Παρόλα αυτά οι Ε/Κ εντάχθηκαν στην ΕΕ και η βόρεια Κύπρος δεν εντάχθηκε», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον αέρα η ημερομηνία της πενταμερούς-Προσκόμματα λόγω Τουρκίας και πανδημίας

Ο Ερντογάν είπε ότι την περασμένη βδομάδα ξεκίνησαν οι διερευνητικές διαπραγματεύσεις στην πόλη. «Τώρα ο Μητσοτάκης είναι προκλητικός. Πως θα συναντηθούμε μαζί σας; Θα γνωρίζεις τα όρια σου. Έχετε κλωτσήσει το τραπέζι και έχετε φύγει από το τραπέζι των επαφών. Εμείς δεν το κάναμε. Και αν πάει έτσι, δεν θα είναι δυνατόν να είμαστε μαζί σας στο τραπέζι και να μιλάμε για τα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Βασίζεστε σε κάποιο είδος υποστήριξης, που έρχεται από το εξωτερικό; Αν σε αυτό βασίζεστε, είναι εντελώς λάθος, Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Τουρκία είναι όρθια και θα ξέρουμε να κάνουμε ό, τι χρειάζεται, όποτε χρειάζεται. Δεν θα είναι δυνατόν να είμαστε στο τραπέζι μαζί σας στο τραπέζι μαζί σας και να μιλάμε για τα νησιά», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θέλει να υπενθυμίσει κάτι ακόμη στον κ. Μητσοτάκη. «Εσύ εμπιστεύεσαι κάποια βουνά, στα βουνά τα οποία εμπιστεύεσαι έχει χιονίσει. Δεν θα σε ωφελήσει κανένα αλλά εμείς έχουμε τη δυνατότητα να διευθετούμε μόνοι μας τις υποθέσεις μας. Γι αυτό τους τρελούς Τούρκους θα τους γνωρίσεις καλά. Εκτός από τη λύση των δύο κρατών δεν υπάρχει άλλη λύση στην Κύπρο. Πλέον η ομοσπονδία δεν υπάρχει. Είτε δέχεστε είτε όχι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζοντας ότι “τα "εμπάργκο" που επιβάλλονται στην τουρκική πλευρά συνεχίζονται όλο και πιο έντονα», είπε

Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα το επιτρέψουμε ακόμη περισσότερο. Ο αντιπρόεδρος Φουάτ μπέι (Φουάτ Οκτάι) πάει στην Κύπρο και θα αρχίσει εργασίες. Το Κυπριακό πρέπει να συζητηθεί με μια αντίληψη επικεντρωμένη στην λύση. Το μόνο ζήτημα που μπορεί να συζητηθεί είναι τα δύο κράτη. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον όπου θα επικρατήσει η ειρήνη στο νησί λαμβάνοντας μαθήματα από το παρελθόν χωρίς να επισκιάζεται από το παρελθόν. Διαφορετικά όλοι θα δουν το συμφέρον τους”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόκκινες γραμμές, γκρίζες ζώνες και στο βάθος άτυπη πενταμερής

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ