Με συνεργαζόμενους το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων στη Λεμεσό-Οι 12 υποψήφιοι

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρουσίασε και ενέκρινε σε χθεσινοβραδινή της συνεδρία τον κατάλογο των υποψηφίων για την επαρχία Λεμεσού για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021.

Οι 12 υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στη Λεμεσό είναι οι:

Νικόλας Δευτεράς (Συνεργαζόμενος)

O Νικόλας απέκτησε Πτυχίο Φιλοσοφίας (πρωτεύον αντικείμενο μελέτης) με Πολιτικές Επιστήμες δευτερεύον αντικείμενο) από το California State University, Long Beach.

Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό στην Ανάλυση Ιδεολογίας και Λόγου από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ. Πρόβηκε σε μελέτη διδακτορικού επιπέδου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (VUB).Έχει επίσης ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει αποτελέσει μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας όπου έχει διδάξει μαθήματα του τμήματος αλλά και του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών. Συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα τόσο οργανισμών εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Επί του παρόντος είναι στέλεχος του Τμήματος Επιχειρήσεων του Alexander College και του Susini College ως λέκτορας και συνεργάτης εταιρείας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Υπήρξε και είναι δραστήριος στη δημόσια σφαίρα της Κύπρου αλλά και την διεθνή για ζητήματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτικά τόσο δια της γραφής του όσο και έμπρακτα τα τελευταία 15 χρόνια.

Ανδρέας Ευλαβής

Γεννήθηκε στο Πελέντρι στις 18/9/1955. Είναι παντρεμένος και έχει δύο θυγατέρες.

Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο και στη συνέχεια στο Β’ Γυμνάσιο Λεμεσού όπου και αποφοίτησε.

Μετά την στρατιωτική του θητεία, μετέβη στο εξωτερικό για εργασία. Εργάστηκε στις Αραβικές χώρες (Ιράκ - Σαουδική Αραβία) και στη συνέχεια στην Ελλάδα.

Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εντάχθηκε στο Κίνημα Οικολόγων. Υπηρέτησε στο Κίνημα από διαφορετικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και θέση βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Εξελέγη στη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα Πάφου. Είναι επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων.

Είναι συντονιστής των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.

Κυριάκος Κούρρης

Γεννήθηκε το 1961 στην Αμμόχωστο. Είναι παιδί του Θεόδωρου Κούρρη από τον Άγιο Θεόδωρο Αγρού και της Δήμητρας Κούρρη - Πιερίδη από τον Άγιο Μέμνωνα Αμμοχώστου. Μετά την εισβολή μετακόμισε με την οικογένεια του στην Λεμεσό. Είναι κάτοικος Παρεκκλησιάς τα τελευταία 10 χρόνια. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Γεωπονίας Πράγας, όπου απέκτησε πτυχίο Γεωπόνου Μ.S.

Δραστηριοποιείται από την επιστροφή του στην Κύπρο ως σύμβουλος φυτοπροστασίας Παγκύπρια. Διετέλεσε δραστήριο μέλος και στέλεχος του Ένωσης Γεωπόνων Κύπρου. Υπήρξε διορισμένο μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Γεωπόνων και διαπιστευμένος φορέας στον Οργανισμό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήταν ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος του Κυπροτσεχικού Συνδέσμου Φιλίας για 7 συνεχή χρόνια.

Είναι Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στη Λεμεσό και Γενικό Γραμματέας του Οικοαγρότικού.

Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Νεοφυτούλα (Φυτούλα) Νικολάου

Η Φυτούλα Νικολάου γεννήθηκε στην Πάφο, παιδί πολύτεκνης οικογένειας. 

Είναι απόφοιτος του University of Manchester της Αγγλίας με κατεύθυνση τις Οικονομικές Υπηρεσίες και μέλος του Chartered Institute of Bankers (ACIB) της Αγγλίας. Διαμένει στη Λεμεσό και είναι μητέρα δύο ενήλικων παιδιών.

Εργάστηκε στο Τραπεζικό Τομέα μέχρι το 2013, σε διάφορες θέσεις ως Head of Operations & Administration, Assistant Head of Customers Service, Business Analyst, με ειδικότητα στο τμήμα International Trade Services και International Business Unit. Απο το 2016 εργάζεται ως Υπεύθυνη Εξαγωγών σε Ιδιωτική εταιρεία με στόχο την διασφάλιση της μεταφοράς των εμπορευμάτων με ασφάλεια και ταχύτητα στον τελικό τους προορισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Ενεργό μέλος του ΣΥΠΑΥ TK., προασπίζεται τα δικαιώματα των πρόωρα αφυπηρετησάντων υπαλλήλων. Λάτρης της φύσης απολαμβάνει την ορειβασία και πεζοπορία ως μέλος του συνδέσμου ΕΟΣ Λευκωσίας.  Είναι ενεργό μέλος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Φρύνη Ονουφρίου Χριστοδούλου

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1965 στην Λεμεσό, όπου και διαμένει με τον σύζυγο και τα τρία τους παιδιά.

Αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Λεμεσού και σπούδασε στο Indiana University-Bloomington (BSc Apparel Merchandising)

Εργάζεται ως  δόκιμη ασφαλιστική σύμβουλος. Διατηρούσε για χρόνια  δική της επιχείρηση πώλησης αξεσουάρ, αλλά η οικονομική κρίση του 2013 την ανάγκασε να την κλείσει. Στο διάστημα που παρέμεινε εκτός εργασίας, διατηρούσε την ιστοσελίδα www.joyfulkid.com, αναρτώντας θέματα που απασχολούν γονείς και γενικά την ανατροφή παιδιών και οικιακής οικονομίας.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων από το 2018 και Οργανωτική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων ΓΥΚΟ.  Είναι γραμματέας του Συνοικιακού Συμβουλίου  της Ενορίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Δήμου Λεμεσού και μέλος του Συνδέσμου Γονέων του Τσιρείου Δημοτικού Σχολείου.

Ο ακτιβισμός, τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και η ευημερία των ζώων από τις κύριες ασχολίες της.

Κώστας Ορουντιώτης

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο.  Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου.

Σπούδασε στις ΗΠΑ  MSc. Περιβαλλοντική Μηχανική. Δούλεψε στις ΗΠΑ από το 1985 μέχρι το 2005 όποτε επέστρεψε στην Κύπρο.

Από το 1989 μέχρι το 2004 διατηρούσε συμβουλευτική εταιρεία για μολύνσεις υπεδάφους από πετρέλαια, έρευνα και κάθαρση.

Από το 2005 μέχρι 2018 δούλεψε ως Βοηθός Διευθυντής στην ΜΚΟ Terra Cypria

Από το 2018 μέχρι σήμερα δουλεύει στο Ίδρυμα Λαόνα. Ασχολείται με αγρο-περιβαλλοντικά θέματα και την κλιματική αλλαγή και ερημοποίηση στην Κύπρο

Είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιούς και τέσσερα εγγόνια.

Σταύρος Παπαδούρης (Συνεργαζόμενος)

Γεννήθηκε το 1974 στη Λεμεσό έχοντας καταγωγή από τη Μονή Λεμεσού και τις Κέδαρες Πάφου και είναι απόφοιτος του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας σπούδασε Διεύθυνση Ξενοδοχείου με παράλληλες σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και παρέχει συμβουλές προώθησης και διαχείρισης ακινήτων καθώς και υπηρεσίες ψηφιοποίησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο ξεπουλήματος των κατοικιών του κόσμου λόγω υπέρμετρου δανεισμού, προχώρησε το 2013 στην ίδρυση του Σύνδεσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, τον οποίον και προεδρεύει μέχρι και σήμερα. Υπό την ιδιότητα αυτή, μετράει πληθώρα ακυρώσεων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και έχει ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση και εφαρμογή σχεδίων και νομοθετημάτων όπως το Σχέδιο Εστία, το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας και της Προστασίας Εγκλωβισμένων Αγοραστών.

Συμμετέχει στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για θέματα δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας και από το 2019 είναι μέλος της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών.

Άλκης Παπής

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Μετά την εισβολή του 1974 εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Γ’ Γυμνάσιο.

Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δούλεψε για πολλά χρόνια στον Ιδιωτικό Τομέα. Διατέλεσε Διευθυντής Εργοστασίου σε μεγάλη τοπική βιομηχανία και κατόπιν εργάστηκε ως Ανώτερος Σύμβουλος Επιχειρήσεων στους τομείς της διαχείρισης ποιότητας, της ασφάλειας τροφίμων και της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας. Ως ελεύθερος επαγγελματίας εξειδικεύτηκε στον τομέα της παροχής υπηρεσιών κυρίως σε Κυπριακά Εργαστήρια (Χημεία). Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο διδάσκοντας σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Εργάστηκε ως έκτακτος εκπαιδευτικός και από το 2019 εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός Χημείας στη Μέση Εκπαίδευση. 

Είναι ενεργό μέλος του Κινήματος. Πέρασε από τις θέσεις του Επαρχιακού  Γραμματέα Λεμεσού και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Από το 2018 είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Κατέχει τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος.

Ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Λεμεσού της οποίας παραμένει μέλος. Είναι μέλος του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού – Ακτή Ολυμπίων από την ίδρυση του.

Μόνικα Πιερίδου

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1961 κι αποφοίτησε από το Β’ Γυμνάσιο (Πέτρου και Παύλου).

Συνέχισε με σπουδές στο Λονδίνο στο κλάδο Κοσμετολογίας και Αισθητικής. Με υποτροφία πήγε στο Παρίσι και ειδικεύθηκε στη Χημεία Καλλυντικών , ωστόσο , η μεγάλη της αγάπη για τις εναλλακτικές θεραπείες, την οδήγησε να σπουδάσει ρεφλεξολογία στο Λονδίνο, το 1982.

Ως δραστήριο άτομο είχε κατά καιρούς συμμετοχή σε πολλά και διάφορα συμβούλια.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε Πρόεδρος στο Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στην Επαρχία Λεμεσού για πολλά χρόνια, ενώ μέχρι και σήμερα εκπροσωπεί τον ΚΣΚ στην ANEC (Συντονιστικό Όργανο για την Εκπροσώπηση των Καταναλωτών για την Τυποποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ), στις Επιτροπές Services Working Group και Health and Care Support.

Ο Δήμος Λεμεσού το 2019 την τίμησε, με τον τίτλο της μιας από τις δυο Βασίλισσες του Καρναβαλιού, λόγω της προσφοράς κι αγάπης της για το Λεμεσιανό Καρναβάλι.

Είναι αυτοεργαζόμενη μονογονιός τριών παιδιών που πιστεύει στον άνθρωπο, τις αξίες του και την άμεση σχέση του με το περιβάλλον.

Πιστεύει επίσης στην ανάγκη βελτίωσης των δικαιωμάτων των ζώων και της ευημερίας τους.

Αγαπά τη ζωή και την προσεγγίζει με μια ολιστική προσέγγιση.

Πάρης Πιττάκαρας

Ο Δρ Πιττάκαρας Πάρης γεννήθηκε το 1983 στη Λεμεσό από γονείς πρόσφυγες. Ο πατέρας του, Ανδρέας Πιττάκαρας κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό Λευκόνοικο και η μητέρα του Αναστασία Χειμάρη Πιττάκαρα από την κατεχόμενη Μόρφου.

Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στους Καταδρομείς. Ακολούθησε σπουδές στους Πολιτικούς μηχανικούς και Μηχανικούς Περιβάλλοντος με πτυχίο και Μεταπτυχιακά. Είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Μηχανικής και Επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σε ερευνητικό επίπεδο ασχολείται με τα Κτήρια Μηδενικής Κατανάλωσης, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις οικολογικές πόλεις, την κυκλική οικονομία, την αειφόρο ανάπτυξη, την πράσινη ανάπτυξη και η πράσινη οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό έχει βραβευθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) για την προσφορά του στην έρευνα και έχει λάβει δύο διεθνής διακρίσεις στον τομέα των Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης.

Επιπρόσθετα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Λεμεσό στον κατασκευαστικό τομέα όπου είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης δύο εταιρειών.

Μέλανη Στέλιου (Συνεργαζόμενη)
 

Η Μέλανη Στέλιου γεννήθηκε στην Αγγλία. Το 1977 επέστρεψε με τους γονείς της στην Κύπρο και μεγάλωσε στην γενέτειρα του πατέρα της την Λεμεσό, σε μια οικογένεια με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογικές ανησυχίες.

Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Φοιτήτρια ακόμη συμμετείχε σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, με την πρώτη της συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου να είναι η «Όρνιθες» του Αριστοφάνη  αναβίωση της θρυλικής παράστασης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, μουσική Μάνου Χατζιδάκη και σκηνικά/κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη. 

Με την επιστροφή της στην Κύπρο συμμετείχε σε παραστάσεις στον ΘΟΚ και στο ελεύθερο θέατρο. Παράλληλα, από το 2001 μέχρι και το 2011, παρουσίασε τηλεοπτικές εκπομπές στο ΡΙΚ και μετέπειτα στο Σίγμα.  Έχει επιμεληθεί ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του ΡΙΚ αλλά και της τηλεόρασης Σίγμα.  Όσο συνεργαζόταν με την τηλεόραση Σίγμα ηγήθηκε και συμμετείχε σε προγράμματα παραγωγής ντοκιμαντέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών αλλά και σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον όπως το LIFE.

Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας «300,000 Δέντρα στην Λεμεσό» και της κίνησης «Mother’s Rise Up» για την κλιματική αλλαγή. Είναι επίτιμο μέλος της οργάνωσης «Φίλοι της Γης».

Ζει στον Πύργο Λεμεσού με τον σύζυγο της Αλέξη Νικολάου και τον γιο τους Μάξιμο.
 

Έτμοντ Χαγουίλα

 Ο Έτμοντ Χαγουίλα είναι επαγγελματίας πληροφορικής με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, τόσο στη Κύπρο όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα Γενικός Διευθυντής Κύπρου ενός πολυεθνικού παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό με καταγωγή από το κατεχόμενο Φλαμούδι, Αμμοχώστου και το Λίβανο.

Με φυσική κλίση στην επικοινωνία, βελτιώνει συνεχώς τις δεξιότητές του αλλά και τις μεταφέρει σε άλλους μέσω της ενεργής ενασχόλησης του με την Προσωπική Ανάπτυξη.

Έχει επίσης εκτεταμένη εθελοντική συμμετοχή σε ΜΚΟ στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, εξυπηρετώντας πολλούς σκοπούς όπως τη διάσωση του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση, την προσωπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ως Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, στο οποίο είναι ενεργό ακτιβιστικό μέλος για πάνω από 10 χρόνια, αφιερώνει το χρόνο, τις γνώσεις και τις προσπάθειές του προς μια καλύτερη, υγιέστερη και πιο ανθρώπινη κοινότητα.

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»