Κυπριακό, οικονομία, μεταρρυθμίσεις και διαφάνεια στη συνάντηση Α. Νεοφύτου-Μ. Καρογιάν

Ανταλλαγή απόψεων στην κοινή θέση, πως πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ξανανοίξουμε το παράθυρο ελπίδας, για μια λύση του κυπριακού προβλήματος, δίκαιη και λειτουργική που να μας απαλλάξει από την κατοχή, τους ξένους εγγυητές και τα κατοχικά στρατεύματα, έγινε μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριου Καρογιάν, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το Κυπριακό ενόψει και της άτυπης πενταμερούς και τα θέματα που αφορούν την υγεία αλλά και την οικονομία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφερόμενος στη στήριξη προς τις επιχειρήσεις είπε ότι μετέφερε τη θέση ότι η πιο σημαντική βοήθεια στις επιχειρήσεις του τόπου και έμμεσα στην απασχόληση είναι να περάσουμε τις κρατικές εγγυήσεις που θα δώσουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις της Κύπρου πέραν του 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζοντας είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις, ήταν και αυτό ένα θέμα της συζήτησης, καθώς κρίνονται αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε και είναι απαραίτητο να υπηρετούν τους πολίτες και όχι τους κομματικούς σχεδιασμούς και σκοπιμότητες των κομμάτων.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο κ. Κάριογαν ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στον τόπο μας ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Κοινός στόχος είναι να εφαρμοστούν  μέτρα και πολιτικές που θα έχουν αποτέλεσμα η Κύπρος να αντιμετωπίσει τους κινδύνους και τις προκλήσεις από μια Τουρκία η οποία μέρα με τη μέρα αποθρασύνεται, πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν και δηλώνοντας ότι η παράταξη του επιμένει στην ενότητα ανέφερε ότι οι ηγεσίες των κομμάτων και η ηγεσία του τόπου θα πρέπει να δώσουν στην κοινωνία το ισχυρό μήνυμα  ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές αυτό που προέχει είναι ο τόπος, είναι η κοινωνία, είναι ο πολίτης, είναι το μέλλον της Κύπρου.

Έχουμε καθυστερήσει σε πολλά πράγματα, τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να γίνουν τομές και θα πρέπει ν’ αφήσουμε όλοι τα όποια πρόσκαιρα κομματικά οφέλη και να επικεντρωθούμε σ’ αυτά που χρειάζεται η κοινωνία, αυτά που χρειάζονται οι πολίτες, συνέχισε ο κ. Καρογιάν αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά την διαφθορά και τη διαφάνεια ο κ. Καρογιάν είπε ότι η «θέση μας είναι όλα στο φως» και  γι’ όλα αυτά που συνέβησαν στον τόπο μας τα τελευταία 20 χρόνια, να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι μέσα από τη συνεργασία όλων, επειδή αν αποτύχει η πολιτική ηγεσία σ’ αυτά τα πράγματα τότε θα είναι ανάξια να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Μαραθώνια, χωρίς σημαντικά προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ΤΑ-Όλα όσα έγιναν
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς