Άκουσε τι θα πει στο διάγγελμα ο Πρόεδρος και απαντά... εκ των προτέρων ο Άντρος

Λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Νίκου Αναστασιάδη, καθώς ήρθαν εις γνώσιν του, τα όσα θα πει απευθυνόμενος στον λαό ο Πρόεδρος.

Απαντώντας… εκ των προτέρων στον Πρόεδρο, ο Άντρος Κυπριανού, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας στη Βουλή πριν τη ψήφιση για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, είπε «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας είπε ότι η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση της Διαφθοράς. Σήμερα διεθνής οργάνωση για την αντίληψη της διαφθοράς υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία. Και η Ευρωπαία Εισαγγελέας μας είπε πως ήταν γεγονός ότι η ΚΔ ήταν πολύ χαμηλά παραδοσιακά. Τα τελευταία χρόνια όμως το 10% των υποθέσεων που θα απασχολούν την υπηρεσία της θα είναι κυπριακές. Και από όσα ακούω απόψε ο Πρόεδρος θα μας πει ότι φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τον ίδιο».

Όπως ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, άκουσε τι θα περιλαμβάνει το διάγγελμα του Προέδρου, σχολιάζοντας επί τούτου, πως «είναι εκπληκτικό ότι παρουσιάζεται άμωμος και αμόλυντος και επιρρίπτει ευθύνες στη Βουλή γιατί δεν ασκούσε έλεγχο και δεν έχει απαντήσει ούτε μια φορά στην ερώτηση σε ποια άλλη χώρα το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου υποβάλλει αιτήσεις στο Υπουργικό, το Υπουργικό τις εγκρίνει και στη συνέχεια η οικογένεια έχει όφελος από αυτές τις αποφάσεις».

Επίσης, διερωτήθηκε «σε ποια άλλη χώρα ο Πρόεδρος θα πήγαινε δύο ταξίδια στης Σεϋχέλλες, με τζετ κάποιου που πήρε διαβατήρια και η Κυβέρνηση θα μας έλεγε πως δεν πήρε τίποτα από εμάς. Πού άλλου θα φυγαδεύονταν 32 εκ. πριν από το κούρεμα από το περιβάλλον του; Θέλουμε να μας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα», είπε ο Άντρος Κυπριανού».

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως αναμένει να ακούσει απόψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τα ταξίδια ξένων που ωφελήθηκαν από τις αποφάσεις του Υπουργικό Συμβούλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πετρίδης-«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων, εκ του περισσού»

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά