Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πετρίδης-«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων, εκ του περισσού»

  28/01/2021 15:48
Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πετρίδης-«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων, εκ του περισσού»

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πετρίδης-«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων, εκ του περισσού»

  28/01/2021 15:48

Σήκωσε το γάντι και απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, σε σχέση με την κατάθεση του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος τονίζει πως η Κυβέρνηση μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) λόγω των καταχρήσεων.

Ο κ. Πετρίδης σημειώνεται ότι η κατάθεσή του όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά τεκμηριώνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ.

«Ότι δηλαδή η κυβέρνηση, μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Πρόγραμμα λόγω των καταχρήσεων οι οποίες γίνονταν από διάφορους εμπλεκομένους και για τα οποία και η ίδια η κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγούσαν στον τερματισμό του Προγράμματος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είναι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θεσπίστηκαν μεταξύ άλλων πολλαπλές διαδικασίες ελέγχου δέουσας επιμέλειας, τόσο εσωτερικά όσο και με οίκους του εξωτερικού, μονάδα ελέγχου πολιτογραφήσεων, μέτρα αποκλεισμού ατόμων υψηλού ρίσκου ενώ καταρτίστηκε μητρώο παρόχων καθώς και κανονισμοί λειτουργίας του.

«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων είναι εκ του περισσού αφού κανένα κόμμα δεν είχε προτείνει, είτε συγκεκριμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, είτε την κατάργησή του», καταλήγει ο κ. Πετρίδης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως «η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών και τέως Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πετρίδη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής επιβεβαίωσε αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά εδώ και χρόνια τα σοβαρά προβλήματα και τις τρύπες του προγράμματος πολιτογραφήσεων αλλά συνειδητά επέλεξε να μην προβεί σε διόρθωσή του. Συνειδητά επέλεξε να μην εισακούει τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης, της ΕΕ και διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα. Και ο λόγος είναι απλός. Οι κυβερνώντες ήθελαν να συνεχιστεί εσαεί το φαγοπότι δισεκατομμυρίων. Συνειδητά έθεσαν το φαγοπότι πάνω από το συμφέρον της χώρας. Γιατί συγγενείς και ημέτεροι πλούτισαν από το πρόγραμμα. Και για χάριν τούτου, συντηρούσαν με νύχια και με δόντια τη βιομηχανία διαβατηρίων μέχρι που τα σκάνδαλα και ο διασυρμός της χώρας έγιναν μη διαχειρήσιμα και η κυβέρνηση μέρος του προβλήματος».

Όπως υποστήριξε ο κ. Στεφάνου, «δεν είναι λοιπόν τυχαίο που καταλήξαμε χθες, η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι να δηλώνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια μέχρι και το 10% των υποθέσεων διαφθοράς θα σχετίζεται με την Κύπρο. Όσα διαγγέλματα και όσους μονόλογους κι αν κάνει ο Πρόεδρος δεν θα πάψει να είναι αναξιόπιστος και εκτεθειμένος ενώπιον του λαού. Η αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος, η προσπάθεια απόκρυψης και, ακολούθως, η δικαιολόγηση του σκανδάλου που απογείωσε τη διαφθορά στη χώρα, δεν μπορεί να καλυφθεί από όψιμες και ετεροχρονισμένες εξαγγελίες, που στο παρελθόν αποδείχθηκαν άνευ αξίας». 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας