Έπεσε ακόμη μία θέση η Κύπρος στο Δείκτη για τη διαφθορά

Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η Κύπρος στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2020, λέει το Cyprus Integrity Forum και ζητά επιτέλους να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Η Κύπρος με βάση τις ανακοινώσεις βρίσκεται σήμερα στη 42η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες σημειώνοντας πτώση μιας θέσης σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019.

Τα αποτελέσματα της Κύπρου τα τελευταία χρόνια έχουν ως εξής:

Έτος    Βαθμολογία    Θέση

2015    61                 32

2016    55                 47

2017    57                 42

2018    59                 38

2019    58                 41

2020    57                 42

Όπως σημειώνει το Cyprus Integrity Forum, τα αποτελέσματα του ΔΑΔ έχουν σημαντικό αντίκτυπο για την κάθε χώρα, μη εξαιρουμένης και της Κύπρου και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από ξένους επενδυτές οι οποίοι μελετούν το ΔΑΔ και «αποφεύγουν τις χώρες όπου η κατάταξη τους είναι χειρότερη από την προηγούμενη χρονιά».

Πρόσφατες έρευνες, προστίθεται, έχουν επίσης βρει ότι και οι τουρίστες μελετούν τον συγκεκριμένο δείκτη και αποφεύγουν χώρες όπου αυξάνεται η διαφθορά.

«Το σχετικά ψηλό επίπεδο διαφθοράς που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από όλους τους εταίρους (κοινωνία, πολιτεία και επιχειρήσεις) γιατί αφορά το μέλλον όλου του τόπου.  Έφθασε η ώρα να περάσουμε από τα μεγάλα λόγια στα έργα, αν εννοούμε αυτά που λέμε και αν επιθυμούμε πραγματική κοινωνική ισότητα, πραγματική οικονομική ευημερία και πραγματική ακεραιότητα σε όλους τους τομείς της Κύπρου μας», αναφέρεται.

Για το 2020, οι πρώτες χώρες στην παγκόσμια κατάταξη της έρευνας, άρα και αυτές με τα χαμηλότερα επίπεδα διαφθοράς, είναι η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φιλανδία, η Σιγκαπούρη και η Σουηδία. Οι τελευταίες χώρες στην παγκόσμια κατάταξη της έρευνας, άρα και αυτές με τα υψηλότερα επίπεδα διαφθοράς, είναι η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία, η Υεμένη και η Βενεζουέλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα