Κοινή ερώτηση των Κύπριων Ευρωβουλευτών για τις μηνύσεις εναντίον Τ/κ δημοσιογράφων

Σε κοινή γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησαν όλοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, σχετικά με νέες μηνύσεις σε Τ/κ δημοσιογράφους για προσβολή́ του τουρκικού́ κράτους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, μαζί με τους Ευρωβουλευτές Λευτέρη Χριστοφόρου, Λουκά Φουρλά, Γιώργο Γεωργίου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Κώστα Μαυρίδη, σημειώνουν ότι ολοένα και συχνότερα, καταγράφονται περιπτώσεις Τ/κ δημοσιογράφων, που κατηγορούνται, με το πρόσχημα ότι πρόσβαλαν το τουρκικό κράτος, για αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στα κατεχόμενα.

Πρόκειται για επανειλημμένες προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού, από την Άγκυρα εναντίον δημοσιογράφων και προοδευτικών Τ/κ, καταπατώντας το δικαίωμα, όλων των πολιτών, στην ελευθερία της άποψης και της έκφρασης, προστίθεται.

Με βάση αυτά, οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν είναι ενήμερη για τα γεγονότα και τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει για να προστατεύσει τους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα, οι οποίοι είναι πολίτες της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»