Νέους υποψήφιους ανακοίνωσε το ΕΛΑΜ

Υποψήφιους για τις βουλευτικές εκλογές, σε Λάρνακα, Λευκωσία και Αμμόχωστο ανακοίνωσε το ΕΛΑΜ.

Συγκεκριμένα, στη Λάρνακα κατέρχονται υποψήφιοι οι Χρίστος (Τάκη) Μισού, ως Αριστίνδην, ο Θέμης Θωμά, επίσης ως Αριστίνδην, η Έλενα Γεωργίου ο Σωτήρης Ιωάννου και ο Ανδρέας Καδής.

Στη Λευκωσία, κατέρχεται υποψήφιος ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Παράταξής στην Επαρχία Λευκωσίας, Στέλιου Νεάρχου.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου, υποψήφιος κατέρχεται ο Πόλυς Ευαγγελίδης, δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ στον Δήμο Αμμοχώστου από το 2016.

Το βιογραφικό του Χρίστου Μισού: 

Ο Χρίστος (Τάκης) Μισός γεννήθηκε το 1953 και είναι μέλος εννιαμελούς οικογένειας, με καταγωγή από την Ορμίδια και την Ξυλοφάγου. Είναι παντρεμένος, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς επτά εγγονιών.

Αποφοίτησε το 1971 από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και κατατάγηκε στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Το 1974 πιστός στο καθήκον, πολέμησε με σθένος απέναντι στον τούρκο εισβολέα. Παράλληλα συμμετείχε εθελοντικά επί σειρά ετών στις δυνάμεις εθνοφυλακής, όπου αποστρατεύτηκε το 2013 με τον βαθμό του έφεδρου Υπολοχαγού.

Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη γεωργία, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρίας εξαγωγών φθαρτών.

Πρόσθετα, έχει αναπτύξει πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, στηρίζοντας έμπρακτα δυσπραγούντες συμπατριώτες μας.

Η αγάπη του για την Κύπρο και τον λαό της, τον οδήγησαν να λάβει την απόφαση να κατέλθει ως Αριστίνδην υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας.

Το βιογραφικό του Θέμη Θωμά:

Ο Θέμης Θωμά γεννήθηκε στις 26/06/1956 στο χωριό Αθηαίνου της Επαρχίας Λάρνακας και κατοικεί στο Κίτι. Είναι νυμφευμένος με την Κωνσταντία Θωμά από το γένος Κοτσώνια και πατέρας τριών ενήλικων παιδιών.

Είναι απόφοιτος της κλασικής κατεύθυνσης του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολούθως κατά την στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στην 33 Μοίρα Καταδρομών.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Διεθνές Δίκαιο.

Τόσο στα μαθητικά, όσο και στα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της ΠΕΟΦ Κομοτηνής.

Εργάστηκε στη Δημόσια Υπηρεσία για τέσσερα έτη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας της περιφέρειας Κιτίου για οκτώ συναπτά έτη, από το 1993 έως το 2001.

Από το 1993 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, διατηρώντας Δικηγορική Εταιρία, ήτοι Θέμης Θωμά και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε., με έδρα τη Λάρνακα.

Το βιογραφικό της Έλενας Γεωργίου:

Η Έλενα Γεωργίου γεννήθηκε στην Λάρνακα κι έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπου διατηρεί μέχρι σήμερα στενές σχέσεις με την ομογένεια. Είναι μονογονιός, μητέρα δύο αγοριών και μίας κόρης.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, με ειδίκευση στον Σχολικό εκφοβισμό και βία, ενώ κατέχει δίπλωμα από Κολέγιο του Ηνωμένου Βασιλείου ως Σύμβουλος Αλλαγής. Έχει λάβει δύο πιστοποιήσεις ως εκπαιδεύτρια επαγγελματικής κατάρτισης από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου, αλλά και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εδώ και 20 χρόνια, ενώ είναι Αντιπρόεδρος της κλαδικής επιτροπής της συντεχνίας ΕΔΙΠΑΚ του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου.

Παράλληλα είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, με τίτλο «Στόχοι Ζωής» και «Live Life to its fullest, Never look back».

Έχει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοστατεί σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ διετέλεσε και μέλος του συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην οικογένεια. Υπήρξε μέλος του Ερυθρού Σταυρού, του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, του Συνδέσμου Χωρισμένων Γυναικών και του Συνδέσμου «Το Χαμόγελο της Ζωής».

Παράλληλα, έχει διενεργήσει έρευνα σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για την «Πολιτική και κώδικα πρακτικής για καταπολέμηση του εκφοβισμού και σεξουαλικής κακοποίησης κατά του φύλου» και έχει ετοιμάσει ειδική πρόταση που μπορεί να αξιοποιηθεί στα σχολεία της πατρίδας μας.

Κατέρχεται ως Υποψήφια Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λάρνακας, καθώς πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλει στη επίλυση πολλών κοινωνικών προβλημάτων, κυρίως στον τομέα της παιδείας, με όραμα ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα διαπαιδαγώγησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της κακοποίησης, του εκφοβισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το βιογραφικό του Σωτήρη Ιωάννου:

Ο Σωτήρης Ιωάννου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1995. Φοίτησε στα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου, στο Γυμνάσιο Δροσιάς και στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της φοιτησής του στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου εκλέγηκε Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.

Το 2013 εντάχθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και υπηρέτησε στην 27η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στο Κόρνο με το βαθμό του Λοχία και ειδικότητα του Πυροβολητή/Ασυρματιστή του ρωσικού άρματος T-80.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και αποφοίτησε το 2019.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα Εθνικά και Κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε στο ΕΛΑΜ το 2010. Στο Εθνικιστικό Κίνημα διετέλεσε Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, ενώ σημέρα είναι Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας.

Έχει προχωρήσει στην έκδοση δύο μυθιστορημάτων, “Στη Γη των Ονείρων” αναφορικά με τον αγώνα της ΕΟΚΑ και «Αναίμακτος Αττίλας» στο οποίο πραγματεύεται η επόμενη ημέρα λύσης του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ.

Το βιογραφικό του Ανδρέα Καδή: 

Ο Ανδρέας Καδής γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στη κοινότητα της Μοσφιλωτής, ενώ έχει καταγωγή από το ηρωοτόκο Παλαιχώρι. Αποφοίτησε ως Μηχανολόγος από την Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία στην 27η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων.

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Alexander College Λάρνακας, παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στη Σχολή Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος και είναι μέλος του Πολιτιστικού Ομίλου Μοσφιλωτής.

Εργάστηκε στο τμήμα τροφοδοσίας των Κυπριακών Αερογραμμών, στα Κυπριακά Ταχυδρομεία και Διετέλεσε Διευθυντής σε δύο καταστήματα Γνωστής Αλυσίδας Καφεστιατορίων στη Λάρνακα. Τώρα εργάζεται ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου, Έρευνας & Αγοράς, σε εταιρεία με έδρα την Λάρνακα.

Από τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε ποδοσφαιριστής και ενεργό μέλος στο ΔΣ του Διγενή Μοσφιλωτής, υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Νεολαίας του σωματείου με πλούσια δράση και συμμετοχή σε εορτασμούς Εθνικών Επετείων, οργάνωση και ανάπτυξη ποδοσφαιρικών τμημάτων.

Το 2015 εντάχθηκε στο ΕΛΑΜ, όπου υπηρέτησε ως Οργανωτικός της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας, ενώ σήμερα είναι Αναπληρωτής Επαρχιακός και Επικεφαλής της περιφέρειας ΕΛΑΜ Σταυροβουνίου.

Μέσα από τις τάξεις της Παράταξής μας και την έντονη κοινωνική του δράση, είναι έτοιμος να προσφέρει στη κοινωνία μέσα από τα έδρανα της Βουλής, για επίλυση των προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Το βιογραφικό του Στέλιου Νεάρχου:

Ο Στυλιανός (Στέλιος) Νεάρχου γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1984 και μεγάλωσε στο χωριό της μητέρας του, τους Καπέδες που βρίσκονται στα θρυλικά βουνά του Μαχαιρά. Η καταγωγή του προέρχεται από την Σμύρνη, από όπου οι πρόγονοι του ήρθαν στην Κύπρο μετά την προσφυγιά και τις ανελέητες σφαγές των Τούρκων, κατοίκησαν στην Πηγή Αμμοχώστου και αργότερα στο χωριό Εργάτες.

Είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, γιός του Χαράλαμπου Νεάρχου, λοχία της 32ας Μοίρας Καταδρομών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και της Μαρίας Μιλτιάδους. Είναι παντρεμένος με την Γαλάτεια Δρουσιώτου και έχουν δυο παιδάκια, τον Χαράλαμπο και την Νικολέττα.

Το 2002 κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα ως έφεδρος. Είναι μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων όπου υπήρξε και μέλος του συμβουλίου επαρχίας Λευκωσίας. Συμμετέχει ενεργά στις εκπαιδεύσεις  περιπόλων μάχης του συνδέσμου με συμμετοχή σε διαγωνιστικές ασκήσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια ερασιτεχνικά με το Θέατρο, τον χορό και την μουσική. Υπήρξε για πολλά χρόνια από την παιδική του ηλικία, ενεργό μέλος του μουσικοχορευτικού θεατρικού ομίλου ΘΟΙ Καπέδων. Συμμετείχε παράλληλα ερασιτεχνικά σε θεατρικές παραστάσεις στην ΕΝΑΦ Αγίας Φύλας καθώς και σε ταινίες μικρού μήκους.

Ασχολείται με τα κοινά καθώς συμμετέχει στους συνδέσμους γονέων των σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά του και συμμετέχει ενεργά στις εθελοντικές ομάδες για πυρόσβεση, έρευνα – εντοπισμό και διάσωση ατόμων. Επίσης από το 2012 στα πλαίσια του φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης του ΕΛΑΜ πρωτοστατεί σε διανομές τροφίμων για δυσπραγούντες συμπατριώτες μας.

Το επάγγελμα του είναι ηλεκτρολόγος – ηλεκτρονικός αυτοκινήτων και εργάζεται ως υπεύθυνος συνεργείου σε μεγάλη εταιρεία επιδιόρθωσης  αυτοκινήτων .

Αγαπημένη του ασχολία είναι οι πολεμικές τέχνες. Είναι κάτοχος διπλώματος διδασκάλου μεικτών πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας δρόμου J.K.D.

Το 2011 με δική του πρωτοβουλία ιδρύει την πρώτη τοπική οργάνωση του Ε.ΛΑ.Μ, την Τ.Ο. Ταμασσού. Το 2015 αναλαμβάνει χρέη Επαρχιακού Λεμεσού έως το 2018, ενώ είναι ο Γ´ Αντιπρόεδρος της παράταξης μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σήμερα απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για συμπόρευση στον δρόμο της αρετής, της πίστης και των ιδανικών, ούτως ώστε μέσα από τα έδρανα της βουλής να φέρουμε την αλλαγή στο κατεστημένο και την διαφθορά που μαστίζει το πολύπαθο νησί μας.

Το βιογραφικό του Πόλυ Ευαγγελίδη:

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1964 με καταγωγή από την Περιστερωνοπηγή  και την Γαλάτα. Έζησε τα πρώτα χρόνια μετά την Εισβολή στην Λεμεσό ενώ τώρα κατοικεί με την οικογένεια  του στο Κίτι. Φοίτησε στο Λύκειο Αγίου Ιωάννη και μετά την στρατιωτική του θητεία συνέχισε για σπουδές στο Philips College και ακολούθως στο University of Strathclyde στην Σκωτία.

Είναι κάτοχος πτυχίου στην διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακού στο Marketing. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε για πέντε χρόνια στο Λονδίνο σε  ελεγκτικό  γραφείο και σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1994 και ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις υπηρεσίες στον τομέα της Πληροφορικής, όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Είχε την Τιμή να υπηρετήσει την Ανόρθωση ως Πετοσφαιριστής την περίοδο 1981-1986 ενώ σαν γνήσιος Ανορθωσιάτης δεν  γινόταν να μην επηρεαστεί από το πνεύμα, τις αξίες και τα Ελληνικά ιδεώδη  που πρεσβεύει το σωματείο της Αμμοχώστου. Δηλώνει στρατευμένος στις υπέρτατες ιδέες της Πίστης, της Πατρίδας και του Έθνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ