Οι 23+8 επώνυμοι που κατεβαίνουν στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών (pics)

Τα κόμματα ζέσταναν για τα καλά τις μηχανές τους και πορεύονται προς τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου με όλα τα όπλα που διαθέτουν στη φαρέτρα τους, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους για μια επιτυχημένη πορεία. Ένα από αυτά τα όπλα που ανεξαιρέτως όλα τα κόμματα χρησιμοποιούν, είναι η συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια τους, ανθρώπων γνωστών στο ευρύ κοινό, όχι από την πολιτική, αλλά από την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Πρόκειται για γνωστούς δημοσιογράφους, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και γενικότερα αθλητές, ανθρώπων των τεχνών και του πολιτισμού που ξεχωρίζουν με τη σταδιοδρομία τους, απολαμβάνουν αποδοχής και έχουν «καθαρό μητρώο» σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική, η οποία με τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα προβλήματα που αντί να επιλύσει, προκάλεσε, βρίσκεται σε διαρκή κρίση.

Με τη διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων στα περισσότερα κόμματα να είναι ακόμη ανοικτή, τα ονόματα επωνύμων που θα ζητήσουν τη ψήφο των πολιτών δίνουν και παίρνουν με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη κλειδώσει θέση για τη μάχη των βουλευτικών.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό οι επίσημες ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια αναμένονται για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ωστόσο τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν κλειστά. Ο δημοσιογράφος Νίκος Συμεού, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Τρισόκκας και ο γνωστός σεναριογράφος Ντίνος Οδυσσέως, αναμένεται εκτός απροόπτου να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Επαρχία Αμμοχώστου. Στην επαρχία Λευκωσίας, πληροφορίες θέλουν να κατέρχεται ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ιωσήφ.

Σε εξέλιξη είναι και στο ΑΚΕΛ η εσωκομματική διαδικασία επιλογής υποψηφίων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου μήνα. Ήδη έχουν προταθεί ώστε να είναι υποψήφιοι, ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού Ρολάνδος Σκέττος και η γνωστή ηθοποιός Πόπη Αβρραάμ για την επαρχία Λευκωσίας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και δημοτικός σύμβουλος Λοϊζος Μαυρουδής για την επαρχία Λεμεσού, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πανίκκος Ξιούρουππας για την επαρχία Λάρνακας και η δημοσιογράφος Μαρία Παπαλαζάρου Φράγκου στην επαρχία Πάφου.

Στο ΔΗΚΟ, όπου από νωρίς ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής υποψηφίων, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της επαρχίας Λευκωσίας οι γνωστές ηθοποιοί, Γιώτα Κουφαλλίδου και Έλενα Παπαδοπούλου, καθώς επίσης και η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφίδου. Στο ψηφοδέλτιο της επαρχίας Αμμοχώστου συμμετέχει ο μουσικοσυνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός, Στέλιος Χιώτης.

Κλειστά είναι και τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ, η οποία κατέρχεται στις εκλογές με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά της και τον αριθμό των βουλευτών της στη Βουλή. Υποψήφιος με την ΕΔΕΚ θα είναι ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Γεωργίου, ο πρώην παρουσιαστής Στέλιος Γεωργίου και η δημοσιογράφος Νατάσα Ιωάννου στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου είναι υποψήφιος ο γνωστός από τη συμμετοχή του σε τηλεπαιχνίδι επιβίωσης και παρουσιαστής, Μάριος Πρίαμος.

Πολλές εκπλήξεις και ιδιαίτερη δυναμική, αναμένεται να περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη νέα πλατφόρμα «Πορεία Αλλαγής», που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα και αποτελείται από ανθρώπους των τεχνών, του πολιτισμού, νομικούς, δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς.

Για το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων, φαίνεται να κλειδώνουν για την επαρχία Λεμεσού η δημοσιογράφος Μέλανη Στέλιου και για την επαρχία Αμμοχώστου ο εικονολήπτης που έγινε γνωστός μέσα από τα οδοιπορικά του για την Αμμόχωστο, Τάσος Δημητριάδης.

Σημειώνεται πως, όπως ανακοινώθηκε, την «Πορεία Αλλαγής» στηρίζουν η δημοσιογράφος και σεναριογράφος Βάσο Πελεγκάρη, οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες Φώτος Φωτιάδης, Αλέξης Δημητρίου, Κώστας Δηητρίου, Τόνυ Δημητρίου και οι γνωστοί τραγουδιστές Μιχάλης Χατζηγιάννης και Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια ή αν θα περιορισθούν στη στήριξη του νέου εγχειρήματος.

Με στόχο να δει την κοινοβουλευτική του ομάδα να μεγαλώνει κατέρχεται στις εκλογές και το ΕΛΑΜ, το οποίο ξεκίνησε να ανακοινώνει τους υποψηφίους του αυτές τις ημέρες.  Ήδη έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Στέλλας Κόκκινου στην επαρχία Λευκωσία, ενώ κλειδωμένος θεωρείται και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σούγλης στην επαρχία Λεμεσού. Ήδη ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Μάριου Χαραλάμπους στη Λεμεσό.

Αρκετά νέα πρόσωπα από τους συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους, αναμένεται να βρίσκονται και στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης. Ήδη ο θεολόγος, γνωστός και από την παρουσία του σε καθημερινό τηλεπαιχνίδι, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, εξήγγειλε την υποψηφιότητα του στην επαρχία Λευκωσίας. Στο ψηφοδέλτιο της Λεμεσού, αναμένεται να συμμετάσχει η Μαρίλια Γρηγορίου, ενώ σε αυτό της Κερύνειας ο δημοσιογράφος Αδάμος Ασπρής. Τέλος στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ, αναμένεται να βρίσκεται και ένας άνθρωπος που ξεχώρισε με την προσφορά του και τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον τόπο από τη θέση του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, ενώ ταυτίστηκε με την υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών η οποία ήταν η τελευταία που διαχειρίσητκε πριν την αφυπηρέτηση του που συγκλόνισε το πανελλήνιο, Μάρκος Τράγκολας. Ο κ. Τράγκολας θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί δημοσιογράφοι βρίσκονται και στην παρούσα σύνθεση της Βουλής και θα επαναδιεκδικήσουν τη ψήφο των συμπολιτών τους. Πρόκειται για τους Νίκο Κέττηρο και Ειρήνη Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ, τον Ευθύμιο Δίπλαρο του ΔΗΣΥ, τον Παύλο Μυλωνά του ΔΗΚΟ και την Ρούλα Γεωργιάδου του Κινήματος Αλληλεγγύης.

 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»