Άλλους εννέα υποψήφιους για τις Βουλευτικές ανακοίνωσε το ΕΛΑΜ-Έκπληξη με Κόκκινου

Το ΕΛΑΜ ανακοίνωσε σήμερα ακόμη εννέα προσθήκες στο ψηφοδέλτιο του για τις Βουλευτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Η Παράταξη «δηλώνει δυναμικά τη παρουσία της, με στόχο την ενισχυμένη είσοδο στο επόμενο Κοινοβούλιο και την απόκτηση ρυθμιστικού ρόλου».

Λευκωσία:

1.    Αποστόλου Αποστολάκης – Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

2.    Δημητρίου Δημήτρης (Άκης) – Αριστίνδην, Ανώτερος Τεχνικός στον Δήμο Λευκωσίας

3.    Ελευθερίου Λευτέρης – Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος ΕΤΕΚ

4.    Κόκκινου Γεωργιάδου Στέλλα – Δημοσιογράφος, Ενεργή Αθλήτρια, Κόρη της αδελής του Θεόφιλου Γεωργιάδη

5.    Παπαγεωργίου Αντώνης (Παπάφονιας) – Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού Λευκωσίας, Εθελοντής στρατιώτης κατά στη Τουρκική Εισβολή, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

6.    Παπακυριακού Σωτήρης – Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας ΕΛΑΜ

7.    Πολυκάρπου Μαρίνα – Τραπεζικός Υπάλληλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

8.    Ρουσογένης Μάριος – Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρίας Διανομών Ταχυμεταφορών

9.    Χριστοφίδου Πόλα – Ενεργό Μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και Ασθενών, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Υπενθυμίζουμε ότι χθες είχαν ανακοινωθεί οι πιο κάτω υποψηφιότητες:

Λεμεσός:

1. Αλκιβιάδης Φοίβος – Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού

2. Ανωγυριάτης Πόλυς – Επιχειρηματίας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

3. Θεμιστοκλέους Ανδρέας (Αριστίνδην) – Πρώην Βουλευτής ΔΗΣΥ – Μαθηματικός

4. Κολιού Μαρία (Αριστίνδην) – Εκπαιδευτικός, Μουσικοθεραπεύτρια

5. Σαββίδης Πάρις – Επιχειρηματίας

6. Χαραλάμπους Μάριος – Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Απόλλωνα, Αρχηγός Εθνικής Κύπρου, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Πάφος:

1. Μιχαήλ Μιχάλης – Διευθύνων Σύμβουλος Paphia Aphrodite Transport, Β’ Αντιπρόεδρος ΕΛΑΜ, Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου

2. Ρούσου Στέφανος (Ρόσκος) – Ιδιοκτήτης χώρου Εστίασης, Επαρχιακός Πάφου

Αμμόχωστος:

1. Μιχαηλίδης Σάββας – Πολεμιστής 31 ΜΚ 1974

2. Παπακωνσταντίνου Μαρίνος – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Στέλλα Κόκκινου Γεωργιάδου – Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Η Στέλλα Κόκκινου Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον κατεχόμενο Τράχωνα της επαρχίας Λευκωσίας. Κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών και είναι κόρη της αδελφής του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Φοίτησε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Νομικής με έδρα την Κομοτηνή. Εργάστηκε για 20 χρόνια σε διάφορα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στον ΑΝΤ1 καλύπτοντας κυρίως κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Έχει στο ενεργητικό της χιλιάδες ρεπορτάζ και είναι πολύ καλή γνώστης των κοινωνικών – οικονομικών προβλημάτων λόγω της εικοσαετούς τριβής της με την επικαιρότητα και τους πολίτες.

Είχε ασχοληθεί επίσης με τα προβλήματα των γεωργοκτηνοτρόφων, των ευάλωτων ομάδων, με ιατρικά θέματα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τους θεσμούς και την λειτουργία τους, την οικονομική κρίση και τα προβλήματα στην κοινωνία και άλλα πολλά.

Ήταν η μόνη Ελληνοκύπρια δημοσιογράφος που είχε μεταβεί στον Λίβανο κατά την διάρκεια του πολέμου το 2006 και κάλυπτε το γεγονός επιτόπου για 2 εβδομάδες.

Πρωτοστάτησε στην αντίδραση των κατοίκων της Αγλαντζιάς για στέγαση Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στο κτίριο Παλλάδιο.

Είναι ενεργή αθλήτρια υψηλού επίπεδο και κατέχει αρκετά Παγκύπρια ρεκόρ στο άθλημα της τοξοβολίας. Είναι η Παγκύπρια Πρωταθήτρια Τοξοβολίας τα τελευταία 4 χρόνια.

Εκπροσώπησε την Κύπρο ως αθλήτρια σε Ευρωπαϊκούς, Διεθνείς και Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης με υψηλές επιδόσεις.

Έλαβε μέρος στα European Olympic Games στο Μινσκ της Λευκορωσίας και κατέκτησε την ένατη θέση.

Κατά καιρούς ασχολήθηκε με διάφορα αθλήματα καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, σκοποβολή, καταδύσεις, πτώσεις με αλεξίπτωτο, ράφτινγκ, καγιάκ και άλλα.

Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έλαβε μέρος σε αρκετές επιχειρήσεις ανεύρεσης, διάσωσης, εντοπισμού αγνοουμένων, απεγκλωβισμού και άλλες.

Έχει παρακολουθήσει προπονητικά σεμινάρια τοξοβολίας και κατάρτισης προπονητών και είναι εξουσιοδοτημένη προπονήτρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

Ασχολείται επίσης με την προπόνηση νέων αθλητών της τοξοβολίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου προπονητών τοξοβολίας και μέλος των Εθνικόφρονων Σωματείων Παρθενώνα Λατσιών.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική, την δημιουργία κατασκευών από υγρό γυαλί, το διάβασμα, την μουσική (παίζει διάφορα μουσικά όργανα) και την αναπαλαίωση.

Λευτέρης Ελευθερίου – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Λευτέρης Ελευθερίου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1985, προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, είναι νυμφευμένος και έχει ένα κοριτσάκι.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δασουπόλεως το 2003 και ακολούθως υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Έχει διδάξει για σειρά ετών ως καθηγητής στα βραδινά μαθήματα της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας και στην συνέχεια εργάστηκε σε Κυπριακές Τράπεζες.

Είναι μέλος του ΕΤΕΚ και έχει διατελέσει σε επιτροπές. Διατηρεί γραφείο και εργάζεται ως Διαμεσολαβητής σε εμπορικές και χρηματοοικονομικές διαφορές.

Δημήτρης (Άκης) Δημητρίου – Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ο Δημήτρης (Άκης) Δημητρίου γεννήθηκε το 1958 στη Λευκωσία και κατάγεται από τα κατεχόμενα χωριά Κοντέα και την Πέτρα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων αγοριών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός στο 211 Τ.Π., ενώ αποστρατεύτηκε από την Εφεδρεία με τον βαθμό του Υπολοχαγού.

Κατέχει πτυχίο B.Arch. (Honors) στην Αρχιτεκτονική από το New York Institute of Technology και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc.in Arch. στην Αρχιτεκτονική από το Pennsylvania State University, USA.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της ΝΕΔΗΚ και εν συνεχεία του ΔΗΚΟ.

Διετέλεσε Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Εσωτερικού Σχεδίου στο Frederic Institute of Technology από το 1989 – 1994. Επίσης εργάστηκε ως Διευθυντής Έργων στην Εταιρία Α.Π. Λοΐζου και Συνεργάτες.

Από τον Νοέμβριο του 1998 εργάζεται στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας, ενώ σήμερα είναι Ανώτερος Τεχνικός στον κλάδο Ελέγχου Ανάπτυξης.

Είναι μέλος της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας και της Τεχνικής Επιτροπής αυτής.

Κατέρχεται ως Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΕΛΑΜ.

Πόλα Χριστοφίδου – Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Η Πόλα Χριστοφίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία, με καταγωγή από το Κάρμι και τον Άγιο Αμβρόσιο. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Εργάζεται ως Οργανωτική Λειτουργός της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων και υπεύθυνη γραμματειακής στήριξης.

Έχει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα ως μέλος σε διάφορες Οργανώσεις. Είναι γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προμηθέας, βοηθός γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μυασθένειας Gravis, βοηθός  γραμματέας του Δ.Σ. «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις – Γιώργος Ψαράς Round Table», Μέλος του Δ.Σ. του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Κύπρου (ΟΣΑΚ), μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πνευμονοπαθών και φίλων Κύπρου, μέλος του συνδέσμου Αμυλοειδικής Πολυνευροπάθειας (ΤΤΡ-FAP) και Φίλων Κύπρου, Μέλος του αντιρρευματικού συνδέσμου Κύπρου, Βασικός Βουλευτής στη Παράλληλη βουλή στις 6-7 και 8 Συνόδων της Κοινωνίας των Πολιτών, Μέλος της Επιτροπής Καμπάνιας για δότες οργάνων, μέλος της  επιτροπής φορολογιών του Δήμου Στροβόλου και μέλος σε φιλοζωικές ομάδες.

Οι έντονες κοινωνικές και εθνικές της ανησυχίες, την οδήγησαν στην ένταξή της στο ΕΛΑΜ, όπου είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Αντώνης Παπαγεωργίου (Παπάφονιας) – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ο Αντώνης Παπαγεωργίου (Παπάφονιας) γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1956, με καταγωγή από το Τρίκωμο. Πατέρας του ο μακαριστός Ιερέας  Παπα-Γεώργιος Παναγή Παπάφονια. Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών, ενώ έχει και δύο εγγόνια.

Το μαύρο καλοκαίρι του 1974 κι ενώ ήταν ακόμη μαθητής, κατατάγηκε εθελοντικά στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, όπου πολέμησε τον τούρκο εισβολέα στις δυνάμεις του 211 Τ.Π.

Αφού αποφοίτησε από το Παγκύπριο Οικονομικό Λύκειο Λευκωσίας, κατατάγηκε στη 32 Μοίρα Καταδρομών από το 1975-77.

Από το 1973 έως το 1987 αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ είναι κάτοχος του διπλώματος προπονητικής UEFA PRO. Ενώ σήμερα είναι ιεροψάλτης στην Ιερά Μονή Κύκκου.

Τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό στέλεχος του ΕΛΑΜ στη Λευκωσία και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της παράταξής μας.

Σωτήρης Παπακυριακού – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ο Σωτήρης Παπακυριακού γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 30/7/1994. Διαμένει στον Αρχάγγελο Λακατάμιας. Ο πατέρας του είναι ο Σώζος Παπακυριακού, ο οποίος καταγόταν από τον Κάτω Μύλο Πιτσιλιάς και η μητέρα του η Βασούλλα Χατζηστυλλή, από την κατεχόμενη Φιλιά Μόρφου.

Το 2013 κατατάγηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, όπου υπηρέτησε σε φυλάκια του 213 ΤΠ και του 201 ΤΠ. Ακολούθως σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι Εθνικές και κοινωνικές του ευαισθησίες, τον ώθησαν από τα μαθητικά του χρόνια να ενταχθεί στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), καταγράφοντας έντονη ακτιβιστική δραστηριότητα σε τομείς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Μέρος της πολιτικής του δραστηριότητας αποτελεί η ενασχόληση του με την πολιτική αρθρογραφία, η οποία επικεντρώνεται στα ζητήματα του Κυπριακού, της μετανάστευσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σήμερα διατελεί καθήκοντα προέδρου στο Μέτωπο Νεολαίας του κόμματος.

Αποστολάκης Αποστόλου – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ο Αποστόλου Αποστολάκης γεννήθηκε στην κατεχόμενη Κυθρέα το 1963 από γονείς Κυθρεώτες. Ο πατέρας του συμμετείχε στον  Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ. Αποφοίτησε από την Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας 1981, ενώ κατά την στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στην Στρατονομία.

Κατέχει μαύρη ζώνη στο Taekwondo. Εργάστηκε ως τεχνικός τηλεπικοινωνιών για περίοδο 30 χρόνων στην CYTA. Παντρεύτηκε με την Τούλα Σωκράτους από την κατεχόμενη Πάνω Ζώδια και απέκτησαν δυο παιδιά την Άντρη και τον Σταύρο.

Από μικρή ηλικία συμμετείχε σε εθνικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες. Οι καταστάσεις των καιρών τον οδήγησαν το 2010 να ενταχθεί ενεργά στο Ε.ΛΑ.Μ.

Είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΜ, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2016 υπήρξε υποψήφιος του κινήματος μας στη επαρχία Λευκωσίας και συνέβαλε στη είσοδο της Παράταξής μας στη Βουλή.

Όραμά του η Απελευθέρωση της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα, μέσω της μοναδικής βιώσιμης λύσης, που είναι το Ενιαίο Κράτος, ούτως ώστε να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις πατρογονικές τους εστίες. Αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, στήριξη των ευάλωτων ομάδων και κάθαρση του πολιτικού  συστήματος. Το χρωστάμε σε όσους θυσιάστηκαν για την δική μας ελευθερία.

Μάριος Ρουσογένης – Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ο Μάριος Ρουσογένης γεννήθηκε στις 3/5/1980 και μεγάλωσε στα Λύμπια, με καταγωγή από τα κατεχόμενα χωριά Διόριος και Όργα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Έχει αποφοιτήσει από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας στη Στρατονομία. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Έχει εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στον δημόσιο τομέα, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος εταιρίας διανομών και ταχυμεταφορών.

Οι Εθνικοί και κοινωνικοί του προβληματισμοί τον ώθησαν να ενταχθεί στο ΕΛΑΜ, με το οποίο κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας.

Μαρίνα Πολυκάρπου – Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Η Μαρίνα Πολυκάρπου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Κύπρο από βιοπαλαιστές γονείς. Ο πατέρας της Αντρέας, είχε καταγωγή από την κατεχόμενη Φιλιά Μόρφου και η μητέρα της Κασσάνδρα, από την κατεχόμενη Χάρτζια Κερύνειας.

Είναι μονογονιός, μητέρα ενός αγοριού και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προσπάθειες, τις θυσίες και τις δυσκολίες μιας μονογονεϊκής οικογένειας.

Στα εφηβικά της χρόνια, ήταν αθλήτρια του γυναικείου τμήματος πετοσφαίρισης του Α.Π.Ο.Ε.Λ. και αθλήτρια χειροσφαίρισης.

Έζησε και δούλεψε για χρόνια στην Αμερική, κτίζοντας στενούς δεσμούς με την ομογένεια, τους οποίους διατηρεί μέχρι σήμερα. Κατέχει πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σε θέματα Επικοινωνίας και KYC.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο, προσλήφθηκε σε Τραπεζικό οργανισμό, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Άρχισε την πορεία της στο τραπεζικό επάγγελμα διατελώντας υπάλληλος σε Υποκαταστήματα και σήμερα εργοδοτειται στην Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, της Τράπεζας που εργάζεται.

Ως ενεργή πολίτης, έχει συστηματική ενασχόληση με τα κοινά και ενεργή συμμετοχή σε φιλανθρωπικές γυναικείες οργανώσεις.

Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής ευημερίας παιδιών και ηλικιωμένων και γενικά στηρίζει και προωθεί προσπάθειες για ανακούφιση όσων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Στηρίζει επίσης φιλοζωικές ομάδες που ασχολούνται με την διάσωση αδέσποτων.

Η μεγάλη αγάπη της για την Κύπρο, και η πολιτικοποίηση της από νεαρή ηλικία, την ώθησαν να κομματικοποιηθεί το 2016 και να πορευτεί με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ως χρέος της, απέναντι στην Πατρίδα.

Η ενεργή, πολιτική της δράση, εστιάζεται σε θέματα εθνικά και κοινωνικά και δηλώνει έτοιμη να συγκρουστεί με νοοτροπίες και ανθρώπους που κρατάνε την Πατρίδα μας στο χθες.

 

 

 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας