Παρασκευή 26 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τηλεφωνική επικοινωνία απόψε Τατάρ με τον Αντόνιο Γκουτέρες

  25/01/2021 18:26
Τηλεφωνική επικοινωνία απόψε Τατάρ με τον Αντόνιο Γκουτέρες

Τηλεφωνική επικοινωνία απόψε Τατάρ με τον Αντόνιο Γκουτέρες

  25/01/2021 18:26

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει απόψε στις 21.15 ο Τ/κ ηγέτης, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του, Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η τηλεφωνική επικοινωνία θα αφορά τις προετοιμασίες για την άτυπη πενταμερή συνάντηση.

Τηλεδιάσκεψη Τατάρ με αξιωματούχους Κομισιόν για χαλούμι, εμβόλια και Κυπριακό

Η κατοχύρωση και εμπορία του χαλουμιού, τα εμβόλια για τον Covid-19 και το Κυπριακό, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τον Μάριο Νάβα, Γενικό Διευθυντή Αρμόδιο για την Στήριξη Δομικών Μεταρρυθμίσεων στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τηλεδιάσκεψη έγινε προχθές Σάββατο και σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», στη συζήτηση λέχθηκε ότι τα εμβόλια για την τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσουν να παραδίδονται σταδιακά.

Ο κ. Τατάρ εξήγησε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και το όραμά του για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, καθώς και τη στάση του υπέρ της συνεργασίας στο θέμα των υδρογονανθράκων, οι οποίοι ανήκουν και στις δύο πλευρές, όπως παραδέχονται όλες οι πλευρές, όπως αναφέρεται.

Προτίθεται ότι ο Τ/κ ηγέτης θα συναντηθεί με την εν λόγω αντιπροσωπεία της ΕΕ στο πλαίσιο επίσκεψης την οποία οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν στο νησί κατά το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας