Παρασκευή 26 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με διάγγελμα εντός της εβδομάδας εξαγγέλλει τα μέτρα για διαφθορά ο Αναστασιάδης

  25/01/2021 16:20
Με διάγγελμα εντός της εβδομάδας εξαγγέλλει τα μέτρα για διαφθορά ο Αναστασιάδης

Με διάγγελμα εντός της εβδομάδας εξαγγέλλει τα μέτρα για διαφθορά ο Αναστασιάδης

  25/01/2021 16:20

Διάγγελμα προς τους πολίτες τις επόμενες ημέρες, ώστε να εξαγγείλει τη νέα πολιτική και τα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, αναμένεται να απευθυνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος απαντά στις νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της Κυβέρνησης το ΔΗΚΟ, με αφορμή το θέμα της διαφθοράς. 

Ο Κυριάκος Κούσιος απαντώντας στο ΔΗΚΟ, σημειώνει πως αδιαφορεί για το γεγονός ότι όσα αφορούν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) βρίσκονται ενώπιον της ανεξάρτητης Eρευνητικής Eπιτροπής που διερευνά όλες ανεξαίρετα τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εγκριθεί στα πλαίσια του ΚΕΠ.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι η Eρευνητική Eπιτροπή, στην οποία έχουν δοθεί ευρύτατες αρμοδιότητες, συγκροτείται από τέσσερις διακεκριμένες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Ο ελάχιστος σεβασμός προς την Eρευνητική Eπιτροπή και το έργο της, καθώς και στα πορίσματα, στα οποία θα καταλήξει, απαιτεί την αποφυγή οποιωνδήποτε σχολίων ή ισχυρισμών.

«Ο σεβασμός θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος προς την ανεξάρτητη Eρευνητική Eπιτροπή, αφού η λήψη καταθέσεων λαμβάνει χώρα, με πλήρη διαφάνεια σε ανοιχτές, δημόσιες συνεδρίες. Συνεπώς, ο ισχυρισμός πως απαιτείται διαφάνεια καταρρίπτεται από το γεγονός αυτό. Σημειώνουμε πως μια τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία», σημειώνει ο κ. Κούσιος.

«Με κανένα τρόπο δεν υποτιμούμε τα όποια φαινόμενα διαφθοράς παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ΚΕΠ, αλλά αυτά ακριβώς είναι το αντικείμενο διερεύνησης από την Eρευνητική Eπιτροπή», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι με πλήρη διαφάνεια θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όπου προκύπτουν.

«Έφτασε η ώρα», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τον λαό μας τον απασχολούν τα άμεσα και υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της, και δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι εμμονές ούτε τα οποιαδήποτε κομματικά οφέλη επιχειρούν να αποκομίσουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες».

«Την κοινή γνώμη δεν την απασχολεί ο λαϊκισμός, αλλά η συνδρομή όλων στην αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία. Για αυτό και όσοι αδιαφορούν και αρνούνται να συνεργαστούν για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, θα τη βρουν αντιμέτωπη», υποδεικνύει.

«Δεν παραγνωρίζουμε, επίσης, την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς διαχρονικά στον τόπο μας, και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε, σε συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, τα όποια αναγκαία μέτρα για πάταξη της διαφθοράς», σημειώνει.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ
Στην ανακοίνωσή του το Δημοκρατικό Κόμμα, αναφέρει ότι, «τα στοιχεία που βλέπουν το φως και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ στελεχών του ΔΗΣΥ και πρώην Υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη επιβεβαιώνουν το “πάρτι” που είχε στηθεί με τα ”χρυσά διαβατήρια”».

Η κοινωνία, συνεχίζει το ΔΗΚΟ, «έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιος είχε την ευθύνη για την χαλάρωση των κριτηρίων των πολιτογραφήσεων και εάν Υπουργοί της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ είχαν εμπορικές σχέσεις με εταιρείες που επωφελήθηκαν από αυτή τη χαλάρωση, όταν αυτές αποφασίστηκαν».

Όπως αναφέρει, «οι αλληλοκατηγορίες των δυο πρώην Υπουργών της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ και η καταφανής προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης, επιβεβαιώνουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται αυτή η Κυβέρνηση. 

Φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν πολλά να κρύψουν».

Σημειώνει εξάλλου πως «ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών λέει πως τα κριτήρια τα άλλαζε ο τέως Υπουργός Οικονομικών. Ο τέως Υπουργός Οικονομικών λέει πως τα άλλαζε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών. Η κοινωνία διερωτάται, καλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε λόγο στη διακυβέρνηση της χώρας, ή, οι Υπουργοί του έκαναν μόνοι τους ότι ήθελαν»;

Το ΔΗΚΟ, λέει επίσης ότι «η κοινωνία επίσης διερωτάται πως μια υπάλληλος της Βουλής, βρέθηκε αίφνης στο Υπουργείο Εσωτερικών να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διαχείριση του ΚΕΠ, παρακάμπτοντας τον αρμόδιο λειτουργό τον Διευθυντή του Αρχείου Πληθυσμού.

Κατά μεγάλη σύμπτωση, η συγκεκριμένη λειτουργός είναι αδελφότεκνη της συζύγου του Νίκου Αναστασιάδη…»

Όλα τα πιο πάνω, υποστηρίζει, «επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά, την ανάγκη απόλυτης διαφάνειας και παράδοσης των φακέλων στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της διαπλοκής και της συσκότισης είναι η διαφάνεια και η δημοσιότητα για να λάμψει η αλήθεια».

Καταλήγοντας, το ΔΗΚΟ διερωτάται «πότε δοθεί στη δημοσιότητα και η κατάθεση του τέως Υπουργού Εσωτερικών και νυν Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη»;

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας