Επιμένει για τις πολιτογραφήσεις, ζητά δημοσιοποίηση της κατάθεσης Πετρίδη το ΔΗΚΟ

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κόντρα ΔΗΚΟ με Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, για τις πολιτογραφήσεις, με το Δημοκρατικό Κόμμα να εξαπολύει νέα πυρά, κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και υπουργών της Κυβέρνησης, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. 

Στην ανακοίνωσή του το Δημοκρατικό Κόμμα, αναφέρει ότι, «τα στοιχεία που βλέπουν το φως και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ στελεχών του ΔΗΣΥ και πρώην Υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη επιβεβαιώνουν το “πάρτι” που είχε στηθεί με τα ”χρυσά διαβατήρια”».

Η κοινωνία, συνεχίζει το ΔΗΚΟ, «έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιος είχε την ευθύνη για την χαλάρωση των κριτηρίων των πολιτογραφήσεων και εάν Υπουργοί της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ είχαν εμπορικές σχέσεις με εταιρείες που επωφελήθηκαν από αυτή τη χαλάρωση, όταν αυτές αποφασίστηκαν».

Όπως αναφέρει, «οι αλληλοκατηγορίες των δυο πρώην Υπουργών της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ και η καταφανής προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης, επιβεβαιώνουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται αυτή η Κυβέρνηση. 

Φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν πολλά να κρύψουν».

Σημειώνει εξάλλου πως «ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών λέει πως τα κριτήρια τα άλλαζε ο τέως Υπουργός Οικονομικών. Ο τέως Υπουργός Οικονομικών λέει πως τα άλλαζε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών. Η κοινωνία διερωτάται, καλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε λόγο στη διακυβέρνηση της χώρας, ή, οι Υπουργοί του έκαναν μόνοι τους ότι ήθελαν»;

Το ΔΗΚΟ, λέει επίσης ότι «η κοινωνία επίσης διερωτάται πως μια υπάλληλος της Βουλής, βρέθηκε αίφνης στο Υπουργείο Εσωτερικών να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διαχείριση του ΚΕΠ, παρακάμπτοντας τον αρμόδιο λειτουργό τον Διευθυντή του Αρχείου Πληθυσμού.

Κατά μεγάλη σύμπτωση, η συγκεκριμένη λειτουργός είναι αδελφότεκνη της συζύγου του Νίκου Αναστασιάδη…»

Όλα τα πιο πάνω, υποστηρίζει, «επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά, την ανάγκη απόλυτης διαφάνειας και παράδοσης των φακέλων στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της διαπλοκής και της συσκότισης είναι η διαφάνεια και η δημοσιότητα για να λάμψει η αλήθεια».

Καταλήγοντας, το ΔΗΚΟ διερωτάται «πότε δοθεί στη δημοσιότητα και η κατάθεση του τέως Υπουργού Εσωτερικών και νυν Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη»;

«Λύση είναι η παράδοση των φακέλων για τα διαβατήρια στον Γενικό Ελεγκτή»

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση για το θέμα των πολιτογραφήσεων εξέδωσε και το Κίνημα Αλληλεγγύρη, το οποίο αναφέρει ότι «θα ήταν άκρως ιλαρό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, το φαινόμενο που ζούμε καθημερινά μέσα από τις δηλώσεις πρώην και νυν υπουργών και άλλων αξιωματούχων της παρούσας διακυβέρνησης, εμπλεκομένων αμέσως ή εμμέσως στο πολύκροτο σκάνδαλο των διαβατηρίων».

Σημειώνει εξάλλου ότι «απίστευτη θλίψη προκαλούν οι εμπλοκές θυγατέρων, γαμπρών, ανεψιών, βαφτιστικών, ιεραρχών, δικηγόρων, μεταπρατών, κτηματομεσιτών, εργολάβων στην άθλια αυτή υπόθεση. Μία μόνο είναι η λύση. Να παραδοθούν όλοι οι φάκελοι στον Γενικό Ελεγκτή, προκειμένου η υπηρεσία του να διερευνήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, το ζήτημα».

Καταλήγοντας, η Αλληλεγγύη σημειώνει παράλληλα ότι «θα πρέπει να συνεχίσουν να διεξάγονται όσες άλλες έρευνες κρίνεται απαραίτητο και οι οποίες θα πρέπει να φτάσουν στους υπεύθυνους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Κατ’ επέκταση οι υπαίτιοι για την παρανομία και τον διασυρμό της χώρας θα πρέπει να τιμωρηθούν, μηδενός εξαιρουμένου και ανεξάρτητα από το αξίωμα που ενδεχομένως κατέχουν. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν αρκεί, κανείς δεν εξαιρείται από τον νόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα
Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας για προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Βλέπει γενναιόδωρα ωφελήματα σε προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου η Ελεγκτική Υπηρεσία
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν