Φαγοπότι για λίγους δείχνει το ΑΚΕΛ, σε κατάθεση Σταυράκη παραπέμπει η Κυβέρνηση

Νέος γύρος σύγκρουσης μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ σε σχέση με τη διαφθορά και τα διαβατήρια, με το κόμμα της αντιπολίτευσης, να μιλά για κυκλώματα διαπλοκής και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να τον παραπέμπει στην κατάθεση του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Χαρίλαου Σταυράκη. 

Σε γραπτή του απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει ότι «το ΑΚΕΛ προσπαθεί να προκαταλάβει το πόρισμα της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής, που συγκροτείται από τέσσερεις προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, δικάζοντας και καταδικάζοντας πριν από την έκδοση του πορίσματος. Χρησιμοποιεί δε  ανυπόστατους ισχυρισμούς και λάσπη κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για την πανδημία η Κυβέρνηση

Παράλληλα, ο κ. Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει ότι «εσκεμμένα το ΑΚΕΛ παραβλέπει αυτό που ο λαός, με εικόνα και ήχο είδε και άκουσε, όπως παραγνωρίζει και τις δικαστικές αποφάσεις που πιστοποιούν την εμπλοκή του στη διαφθορά. Το ΑΚΕΛ ουδέποτε σεβάστηκε είτε αποφάσεις δικαστηρίων είτε ερευνητικών επιτροπών, όταν ο αποφάσεις αυτές άγγιζαν τη  διαφθορά και αφορούσαν τις ημέρες της διακυβέρνησης και τα έργα του κόμματός τους».

Την ίδια ώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποδεικνύει πως, «σκόπιμα το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει, ακόμα, την κατάθεση του πρώην Υπουργού Οικονομικών της διακυβέρνησης του, κ. Χαρίλαου Σταυράκη, ο οποίος δήλωνε ότι επί ημερών του ΑΚΕΛ, ήταν μόνιμη πρακτικη να ξεχειλώνουν τα κριτήρια για παραχώρηση υπηκοότητας σε επενδυτές, με υποδείξεις ή πιέσεις παρόχων. Αυτή είναι η αλήθεια που ακούστηκε στην ερευνητική επιτροπή».  

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κάλεσε το ΑΚΕΛ να εγκαταλείψει τις μεθόδους άλλων εποχών και να αναμένει το πόρισμα ερευνητικής επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΚΟ-«Νικόλα έχεις κουράσει...»

«Η Κυβέρνηση εξέθρεψε κυκλώματα διαπλοκής»

Την ίδια ώρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι «όσα αποκαλύπτονται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής επαναβεβαιώνουν πόσο σαθρή ήταν η βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Όλα αποδεικνύουν ότι η κατάχρηση και η αδιαφάνεια που επέβαλε η κυβέρνηση, εξέθρεψε κυκλώματα διαπλοκής και διαφθοράς και κατέστησε το πρόγραμμα σε φαγοπότι για λίγους».

Όπως επεσήμανε μέσω της γραπτής του δήλωσης ο κ. Λουκαΐδης, «η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε για χρόνια η αντιπολίτευση, η ΕΕ, διεθνείς οργανισμοί και ξένα ΜΜΕ, δεν ήταν τυχαία παράλειψη. Ήταν συνειδητή συγκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν πρωταγωνιστής. Φρόντισαν δε να διατηρήσουν τη σαθρότητα του προγράμματος μέσα από τους σχετικούς κανονισμούς που διαμόρφωσαν και ψήφισαν τον περασμένο Ιούλη, ώστε να συνεχιστεί το φαγοπότι εσαεί.

Βέβαια, υπάρχουν και βαρύτατες προσωπικές ευθύνες. Η σύγκρουση συμφέροντος του Νίκου Αναστασιάδη και σειράς υπουργών του, δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές επιτροπές. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα. Πρώτα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη με το που ανέλαβε την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσε τα κριτήρια και τις διαδικασίες του προγράμματος. Στη συνέχεια, το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και γραφεία που συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης υπέβαλλαν αιτήσεις πολιτογράφησης. Και ακολούθως, οι ίδιοι άνθρωποι ως υπουργικό συμβούλιο, ενέκριναν τις αιτήσεις».

Όπως διερωτήθηκε στο τέλος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, «σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα του κόσμου, δεν θα υπήρχε καμία έμπρακτη ανάληψη ευθύνης για αυτή την ντροπή;».

Δειτε Επισης

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια