Απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για την πανδημία η Κυβέρνηση

Για προσπάθεια διαστρέβλωσης από πλευράς ΑΚΕΛ της εικόνας για τη διαχείριση της πανδημίας, κάνει λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι ξενίζει το γεγονός ότι το κόμμα, που εισηγείται με τη σημερινή του ανακοίνωση διάφορες λύσεις, καταψήφισε το μόνο όπλο που θα διέθετε η Κυβέρνηση ή ο οποιοσδήποτε για να εφαρμόσει αυτές τις λύσεις: τον προϋπολογισμό του κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε γραπτή του απάντηση στο ΑΚΕΛ, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «το ΑΚΕΛ παραγνωρίζοντας το βασικότερο όλων, δηλαδή ότι η Κύπρος με αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στη διαχείριση της πανδημίας, προσπαθεί να διαστρεβλώσει την εικόνα».

«Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του ΑΚΕΛ να βρει σημεία επίκρισης κατά της Κυβέρνησης, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αλλά μας ξενίζει το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ, που εισηγείται με τη σημερινή του ανακοίνωση διάφορες λύσεις, καταψήφισε το μόνο όπλο που θα διέθετε η Κυβέρνηση ή ο οποιοσδήποτε για να εφαρμόσει αυτές τις λύσεις: τον προϋπολογισμό του κράτους», επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η συναίσθηση της ευθύνης τούτες τις ώρες απέναντι στην κοινωνία και στη χώρα πρέπει να πρυτανεύσει και τα λόγια με τα έργα πρέπει να συμβαδίζουν, προσθέτει.

«Δυστυχώς, για το ΑΚΕΛ, τα λόγια του με τις πράξεις του δεν συμβαδίζουν», αναφέρει.

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ και συγκεκριμένα ο Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πορεία που παρουσιάζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα, μετά την επιβολή του λοκ-νταουν, συνιστά μια θετική και ελπιδοφόρα εξέλιξη. Επιβεβαιώνει όμως ταυτόχρονα, τις προηγούμενες αλλοπρόσαλλες, αντιφατικές και άστοχες αποφάσεις που οδήγησαν στην έξαρση του δεύτερου κύματος και στην συνακόλουθη απώλεια του ελέγχου από  την κυβέρνηση. 

Εκ του αποτελέσματος, δεν θα φθάναμε στο τραγικό σημείο στο οποίο βρεθήκαμε εξαιτίας της ανεπάρκειας και της ανικανότητας των κυβερνώντων αν, ανάμεσα σε άλλα:

•    το καθολικό λοκ-νταουν αποφασιζόταν στον χρόνο που έπρεπε,  

•    αν λαμβάνονταν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας στους οίκους ευγηρίας, 

•    αν λαμβάνονταν τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων και εν γένει του συστήματος υγείας για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Λουκαΐδης κάλεσε την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ευημερίας τους και να προχωρήσει αμέσως:

-    Στην αξιολόγηση και υλοποίηση των προτάσεων που κατάθεσε το ΑΚΕΛ που έχουν στο επίκεντρο τους την αποτελεσματικότερη θωράκιση του δημόσιου τομέα υγείας,

-    Στην εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας με την συμπερίληψη και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ενταγμένων ή μη στο ΓΕΣΥ, κατά τρόπο που να αντιμετωπιστεί η παρούσα πληρότητα σε ΜΕΘ και ΜΑΦ,

-    Σε δωρεάν μαζικό έλεγχο με rapid-tests του πληθυσμού και ειδικότερα τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, ώστε να απομονωθεί αποτελεσματικότερα ο ιός και να μπορέσει άμεσα η οικονομία να επανεκκινήσει, 

-    Να προβεί σε όλες τις ενέργειες για εξασφάλιση το συντομότερο πρόσθετων εμβολίων και από άλλες αγορές εκτός Ε.Ε, δεδομένου του αποτυχημένου σχεδιασμού της Ε.Ε, όταν αυτά λάβουν την σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων». 

 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές