Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΚΟ-«Νικόλα έχεις κουράσει...»

Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά Κυβέρνηση και ΔΗΚΟ με φόντο τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιμονή του Νικόλα Παπαδόπουλου να συνδέει το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή, με τον προϋπολογισμό. Στο χθεσινό του διάγγελμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τα κόμματα που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, ενώ την ίδια ώρα απευθυνόμενος στο ΔΗΚΟ είπε «αυτή η συγκυρία  αντί να συνενώσει, δυστυχώς θεωρήθηκε από κάποιους πως αποτελούσε ευκαιρία για ενίσχυση του αντιπολιτευτικού τους ρόλου, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό και οδηγώντας τη χώρα σε χάος.Είναι μάλιστα διπλά απογοητευτικό γιατί  η άρνηση ψήφισης του προϋπολογισμού  δεν έγινε γιατί  υπήρχαν θεμιτές πολιτικές διαφορές, τις οποίες επικαλέστηκε το ΑΚΕΛ και βεβαίως απολύτως σέβομαι, αλλά με  την πρόταξη  ζητήματος ασχέτου με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με μπηχτές στο ΔΗΚΟ οι ευχαριστίες Αναστασιάδη για τη ψήφιση του προϋπολογισμού

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σήκωσε το γάντι και σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε πως ο Νίκος Αναστασιάδης, υπεύθυνος για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, θεωρεί τοξική την αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο και κάθαρση και πολιτική σκοπιμότητα τη διεκδίκηση τους.

«Θεωρεί άσχετη με τον προϋπολογισμό την απώλεια  εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος. Θεωρεί πως τα αλληλομαχαιρώματα των υπουργών του μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι αποκύημα της φαντασίας των πολιτών».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει ακάθεκτος με την αλαζονεία και την έπαρση που τον χαρακτηρίζουν, τη συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της κυπριακής δημοκρατίας.

«Δυστυχώς, με την άδεια των κομμάτων που εξουδετέρωσαν την πίεση που όφειλε να ασκεί η Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει να διχάζει τον λαό. Η κοινωνία συνεχίζει να ζητά κάθαρση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μεγάλο μας τσίρκο...

«Κούρασε κοινωνία και πολίτες»

Για να λάβει απάντηση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία και οι πολίτες της, από προχθές το απόγευμα έχουν κρατικό προϋπολογισμό, τον πιο κρίσιμο στην κυπριακή Ιστορία δεδομένης της πανδημίας, των οικονομικών συνεπειών της σε εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ένα προϋπολογισμό που είναι ο πιο κοινωνικός που υπήρξε ποτέ από καταβολής του κυπριακού κράτους, με αυξημένες δαπάνες στην υγεία για καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά και αναπτυξιακές δαπάνες ενισχυμένες με εκατοντάδες εκατομμύρια και από την ΕΕ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Θα έπρεπε, ήδη, να είχε γίνει αντιληπτό από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι η συνέχιση της τοξικότητας που επιχειρεί και σήμερα ακόμα, με ανυπόστατους, αστήρικτους και κακόβουλους ισχυρισμούς κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν κουράσει την κοινωνία και τους πολίτες που ζητούν ενότητα στη βάση της αντιμετώπισης των προβλημάτων τους».

Ο κ. Κούσιος πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση ήταν και συνεχίζουν να είναι επικεντρωμένοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, των οικονομικών συνεπειών που επέφερε σε εργαζόμενους, οικογένειες και επιχειρήσεις και στην οικονομία εν γένει, καθώς και στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Ενόψει, μάλιστα, εξελίξεων στο κυπριακό πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους πάντες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, να συμβάλουν λόγοις και έργοις στην ενότητα που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών».

Πυρά κατά Νικόλα και από τον ΔΗΣΥ

Εξάλλου, στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ απάντησε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διά του εκπροσώπου του, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε πως «αντί οποιασδήποτε άλλης απάντησης στον Νικόλα Παπαδόπουλο που συνεχίζει τη διασπορά της τοξικότητας, ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα και στον Πρόεδρο και στην υπόλοιπη ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο προϋπολογισμός έχει ψηφιστεί και η χώρα απέφυγε περιπέτειες. Σήμερα χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τις εθνικές προκλήσεις που είναι απέναντι μας, την πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ελάχιστη ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Όπως τόνισε και ψες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ας αφήσουμε εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης την τοξικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Τραγωδία στον Πειραιά-Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών