Πέμπτη 29 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μαζεύει την ασυνεννοησία της Γιολίτη και ξεκαθαρίζει τα πράγματα ο Πετρίδης

  22/01/2021 16:51
Μαζεύει την ασυνεννοησία της Γιολίτη και ξεκαθαρίζει τα πράγματα ο Πετρίδης

Μαζεύει την ασυνεννοησία της Γιολίτη και ξεκαθαρίζει τα πράγματα ο Πετρίδης

  22/01/2021 16:51

Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε το πρωί στη Βουλή, λόγω ασυνεννοησίας της υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία ανέλαβε και την ευθύνη, σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου, για την ταχεία εκδίκαση διαφορών, μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει το σκηνικό και τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφέρει πως «αναφορικά με τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, η οποία θα εξέταζε επί της αρχής το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Δικαστηρίων Νόμο, το οποίο κατατέθηκε από την Κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2019, αναφέρονται τα ακόλουθα:

H Κυβέρνηση προς υλοποίηση των δεσμεύσεων της προς τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα που υπερψήφισαν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, προτίθεται να καταθέσει αλλαγές στο όλο νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη δικαστική διαδικασία, καθώς και τη διαδικασία εκποιήσεων για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών / εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων τόσο πριν όσο και μετά την έναρξη των διαδικασιών εκποίησης με κύρια έμφαση στις κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Σημειώνει ότι «τα κόμματα τα οποία υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό ήταν και είναι ενήμερα και η οιαδήποτε παρερμηνεία όσον αφορά τις προθέσεις της Κυβέρνησης, οφείλεται στο Υπουργείο Οικονομικών που έχει το συντονιστικό ρόλο».

Ανέλαβε την ευθύνη η Γιολίτη

Μετά την ασυνεννοησία, η υπουργός Δικαιοσύνης, έσπευσε το πρωί στη Βουλή και σε δηλώσεις της η κ. Γιολίτη είπε ότι ήταν λάθος η αναφορά που έγινε το πρωί για απόσυρση του νομοσχεδίου και αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό.

Η πρόθεσή της, είπε, ήταν να δοθούν κάποιες μέρες ώστε να μπορέσει να έρθει πίσω «με τις τροποποιήσεις που θα αντανακλούν τις δεσμεύσεις μας προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 20 Ιανουαρίου για να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες και να επισπευσθεί η διαδικασία ακρόασης αυτών των υποθέσεων στα επαρχιακά δικαστήρια». Θα είναι, συνέχισε, σε συνεννόηση με τον yπουργό Οικονομικών για τις τροποποιήσεις που χρειάζεται να γίνουν είτε σε αυτόν είτε σε άλλους νόμους για να προχωρήσει η συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου. Κληθείσα να διευκρινίσει για την ανάληψη ευθύνης εάν ήταν μια λάθος συνεννόηση, η κ. Γιολίτη είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν έπρεπε να είχε αποσυρθεί και ευχαρίστησε τα κόμματα για την κατανόησή τους και που δέχθηκαν τη συνέχιση της συζήτησης. «Είναι δικό μου το λάθος. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Ήταν μια κακή συνεννόηση δική μου. Δεν ήταν λάθος κάποιου άλλου», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας