Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συζήτησαν για το μηχανισμό αποφυγής ατυχημάτων στην αν. Μεσόγειο Τσαβούσογλου και Στόλτεμπεργκ

  22/01/2021 13:33
Συζήτησαν για το μηχανισμό αποφυγής ατυχημάτων στην αν. Μεσόγειο Τσαβούσογλου και Στόλτεμπεργκ

Συζήτησαν για το μηχανισμό αποφυγής ατυχημάτων στην αν. Μεσόγειο Τσαβούσογλου και Στόλτεμπεργκ

  22/01/2021 13:33

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ συζήτησαν για το μηχανισμό αποφυγής ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στην έδρα της συμμαχίας, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της συμμαχίας, ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτεμπεργκ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην έδρα του ΝΑΤΟ και συζήτησαν για "τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επί του μηχανισμού απεμπλοκής και τη μείωση των κινδύνων περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και άλλα ζητήματα ασφαλείας.

Aπό την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ "πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την ενότητα και την αλληλεγγύη εντός της Συμμαχίας", σημείωσε ότι η Τουρκία "αναλαμβάνει κρίσιμους και ηγετικούς ρόλους στην εξασφάλιση της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας" και "θα συνεχίζει να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ στις αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ".

Αργότερα την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ταυτόχρονα ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και Διευθυντής Υποθέσεων ΕΕ, Φαρούκ Καϊμακτσί, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν Μονίκ Παριά σε σχέση με την αναθεώρηση της δήλωσης της 18ης Μαρτίου για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και το διάλογο για τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων. Ο ίδιος δήλωσε ότι "η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ξεκινούν στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας".

Συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα και κοινοτικούς αξιωματούχους θα έχει την άλλη εβδομάδα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα Νίκος Δένδιας.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων την Δευτέρα,  25 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, ο Υπουργός μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα έχει συναντήσεις με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ντομπροφσκις και τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά στην έδρα της Κομισιόν. Επίσης, προγραμματίζεται συνάντηση με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Βαχρέλι και δείπνο με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορέλ. Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί θα έχει διμερή συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμέ και στην συνέχεια θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ στην έδρα της Συμμαχιας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας