Δίνοντας λύση στα μεγάλα μας προβλήματα… Κλείδωσε η συνάντηση Αβέρωφ με Νικόλα

Σάρκα και οστά έλαβε μια μέρα μετά η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, για να συναντηθούν και «να πιούν καφέ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στο τέλος της ομιλίας του για τον κρατικό προϋπολογισμό, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Υπενθυμίζεται πως στα πλαίσια των προσπαθειών για επίτευξη συναίνεσης για το θέμα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, είχαν επαφές με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΚΟ, το οποίο απέκλεισαν από τον διάλογο, λόγω της στάσης του για το θέμα του κρατικού προϋπολογισμού και την επιμονή του για παράδοση των φακέλων των πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή. Μάλιστα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφθηκε και τον Άντρο Κυπριανού στα γραφεία του κόμματος στην Εζεκία Παπαϊωάννου.

Σε απαντητική επιστολή του που δίνει στη δημοσιότητα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνει πως έλαβε τη σημερινή επιστολή του Αβέρωφ Νεοφύτου με την εισήγηση για διευθέτηση συνάντηση. Ωστόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημειώνει την εκπρόθεσμη όπως την χαρακτηρίζει πρωτοβουλία του Αβέρωφ για συνάντηση «κατόπιν εορτής», μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, «με δεδομένο ότι όλες τις προηγούμενες βδομάδες αρνηθήκατε επίμονα το διάλογο και, κυρίως, αρνηθήκατε επίμονα να αποδεχτείτε την απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση και συνεχίζετε να κρύβετε, ως διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, από την Ελεγκτική Υπηρεσία, τα στοιχεία ενός μεγάλου σκανδάλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα παραμύθια στον λαό, τα καθαρά χέρια του ΔΗΚΟ και η αναφορά Λιλλήκα που εξόργισε τον Βέργα

«Σημειώνω», προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, «μάλιστα το γεγονός ότι απορρίψατε ακόμα και τη συμβιβαστική πρόταση Κώστα Κληρίδη επί του θέματος, η οποία θα έλυνε την κρίση που έχει προκαλέσει η διακυβέρνησή σας».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμο και πρόθυμο να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, όπως και όποιου κόμματος το ζητήσει, ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης (στην περίπτωση που τα μέτρα προστασίας από την πανδημία το απαγορεύουν), προκειμένου να συζητήσουμε κρίσιμα θέματα, όπως η επικράτηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και, ασφαλώς, το Κυπριακό», αναφέρει.

Μάλιστα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, παραθέτει τις εισηγήσεις του για την ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνάντησης.

1.  Πρόταση Κώστα Κληρίδη και ανάγκη για διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση.

2.  Μέτρα πάταξης της εκτεταμένης διαπλοκής και διαφθοράς.

3.  Προτάσεις του ΔΗΚΟ για αντιμετώπιση της πανδημικής οικονομικής κρίσης όπως:

•   Αναστολή δόσεων δανείων

•   Επαναφορά κυβερνητικού νομοσχεδίου για κρατικές εγγυήσεις σε ιδιωτικό δανεισμό με επαρκή μηχανισμό ελέγχου και εποπτείας της διαδικασίας.

•  Επιδότηση ενοικίων.

4.  Κυπριακό, ενόψει της Πενταμερούς και της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθείται.

Τέλος, ο Νικόλας Παπαδόπουλος διευκρινίζει πως η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος θα αποτελείται από τη Γραμματεία. «Εάν η συνάντηση θα γίνει με φυσική παρουσία και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορούμε να σας φιλοξενήσουμε στα Γραφεία του ΔΗΚΟ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντούν στον Νικόλα Συνεργασία και ΔΗΠΑ-«Η περίπτωση του χρήζει επιστημονικής μελέτης»

Η απάντηση Αβέρωφ
Σε απαντητική του επιστολή ο Αβέρωφ Νεοφύτου, καλεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο, να διευθετήσει μια συνάντηση των δύο τους « για να συζητήσουμε εφ΄ όλης της ύλης να μοιραστούμε προβληματισμούς και να βρούμε λύσεις στα μεγάλα μας προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα για όφελος των πολιτών».

«Παραμένω στη διάθεση σου για διευθέτηση της συνάντησης το συντομότερο δυνατόν και όποτε εσύ μπορείς», καταλήγει στην απαντητική του επιστολή ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ