Αποσύρθηκε το Νομοσχέδιο του Δικαστηρίου για δανειολήπτες-Έντονες αντιδράσεις

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης απέσυρε σήμερα το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Νομικών. 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη, το Υπουργικό Συμβούλιο, έλαβε απόφαση για τη δημιουργία δικαστηρίου που θα εκδικάζει υποθέσεις εκποιήσεων και στο οποίο, θα έχουν δικαίωμα να προσφεύγουν οι δανειολήπτες που θεωρούν ότι αδικούνται από τις αποφάσεις των τραπεζών. 

Το εν λόγω Νομοσχέδιο ήρθε ως αποτέλεσμα των αιτημάτων της ΕΔΕΚ προς την Κυβέρνηση για να πεισθεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. 

Το Νομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί εκτάκτως σήμερα, σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, με στόχο να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, το συντομότερο δυνατόν.

Αντί αυτού, κατά την έναρξη της συνεδρίασης το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι το Νομοσχέδιο αποσύρεται, απόφαση η οποία προκάλεσε την αντίδραση των Βουλευτών όλων των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα η απόσυρση του Νομοσχεδίου να έγινε για να επανακατατεθεί κάτι πιο γενικό ούτως ώστε να καλύπτει αυτά που θα καταθέτονταν σήμερα ως τροπολογίες στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Γεωργίου, κληθείς να σχολιάσει πολιτικά την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης, είπε πως είναι "επιεικώς απαράδεκτη".

Στο μεταξύ, στη Βουλή μετέβη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, μετά το θέμα που προέκυψε με την απόσυρση του Νομοσχεδίου, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών για το θέμα που έχει προκύψει.

 

Δειτε Επισης

Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία