Από τη Lady Emily στο Christofias watch-Ένταση και… ξιφασκίες στη Βουλή

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μετά την ομιλία του Αβέρωφ Νεοφύου, ο οποίος απευθυνόμενος στο ΑΚΕΛ, διερωτήθηκε αν αυτοί που σήμερα κατηγορούν την υπουργό Δικαιοσύνης για το ένταλμα της Αστυνομίας σε οικία για το σατυρικό λογαριασμό Lady Emily, είναι οι ίδιοι που μπήκαν στο σπίτι του δημοσιογράφου Ξενή Ξενοφώντος στις έξι το πρωί για να πάρουν τους υπολογιστές του με αφορμή σατυρικό σχόλιο στο Christofias Watch.

O βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ζήτησε τον λόγο για να διορθώσει όπως είπε την αναφορά Αβέρωφ, σημειώνοντας πως η καταγγελία στο christofias watch δεν έγινε από τον Δημήτρη Χριστόφια αλλά από τον Δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη για τον οποίο υπήρξε ένα κείμενο στο οποίο έγραφε πως αν ήταν σε άλλη χώρα θα τον έβρισκαν σε λάκκο με ασβέστη.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε πως αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε διορθώνει την αναφορά του.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, είπε πως αυτό που ανέφερε ο κ. Στεφάνου, δεν λέχθηκε από τον Ξενή Ξενοφώντος αλλά γράφτηκε από κάποιον άλλο, ενώ στη συνέχεια ο Ζαχαρίας Κουλίας, πρόσθεσε πως στο Christofias Watch δεν έγραφε μόνο ο Ξενής Ξενοφώντος.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την δυσφορία του για τη συζήτηση, καθώς καθυστέρησε η διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού, με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ να ζητά τον λόγο.

«Θέλουμε να μιλήσουμε για ένα λεπτό. Θέλω να τοποθετηθώ για πράγματα που έχουμε ζήσει. Εάν το ερώτημα είναι αν υπήρξε αστυνομικό κράτος κατά τη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ, υπήρχε αστυνομικό κράτος», είπε ο κ. Χρίστου, για να τον διακόψει ο πρόεδρος της Βουλής. Γεγονός, που έφερε δυσφορία στον κ. Χρίστου, ο οποίος απάντησε «για τη Δημοκρατία. Μας φιμώνετε», με τον Αδάμο Αδάμου να του λέει, «μη μου λέτε ότι είναι κατάργηση Δημοκρατίας. Ζήτησε το ΑΚΕΛ να κάνει μια διόρθωση και την έκανε».

Την ίδια ώρα η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ζήτησε μέσω Twitter τη θέση του Μακάριου Δρουσιώτη ο οποίος απάντησε «εγώ έκανα καταγγελία στην αστυνομία επειδή με απείλησαν ότι θα με ρίξουν σε λάκκο με ασβέστη. Δηλαδή θα με εξαφανίσουν χωρίς να αφήσουν ίχνη».

Επειδή o @averof μόλις είπε ότι η καταγγελία έγινε από τον πρώην πρόεδρο του διέφυγε ότι η πέτρα του σκανδάλου ήσουν εσυ https://t.co/sZAigH8DSq

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με… σεισμό Συναγερμό και το «ναι» άλλων έντεκα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Δειτε Επισης

LIVE/Ατταλίδου: Στόχος μας μια πράσινη, προοδευτική και χωρίς διαφθορά Κύπρος
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις