Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με… σεισμό Συναγερμό και το «ναι» άλλων έντεκα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

  21/01/2021 19:41
Με… σεισμό Συναγερμό και το «ναι» άλλων έντεκα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Με… σεισμό Συναγερμό και το «ναι» άλλων έντεκα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

  21/01/2021 19:41

Μετά από χίλια μύρια κύματα, πολλές εντάσεις για σημαντικά και ασήμαντα ζητήματα, η Βουλή ψήφισε τον προϋπολογισμό με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά, βάζοντας τέλεια στην περιπέτεια που διήρκησε σχεδόν ένα μήνα μετά την καταψήφιση στις 17 Δεκεμβρίου.

Υπέρ της ψήφισης του προϋπολογισμού ψήφισαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, της ΕΔΕΚ, της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, του ΕΛΑΜ, του Κινήματος Αλληλεγγύη και της Συμμαχίας Πολιτών. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, των Οικολόγων και η Άννα Θεολόγου.

Στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κυριάρχησαν τα θέματα οικονομίας, πανδημίας καθώς και το ζήτημα της διαφθοράς, ενώ αρκετοί πολιτικοί αρχηγοί, προέβησαν και σε σύντομες αναφορές για το Κυπριακό και την επικείμενη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην άτυπη πενταμερή, στη Νέα Υόρκη.

Ευχαριστίες Αναστασιάδη
Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαριστεί τα κόμματα που συνέβαλαν στην υπερψηφιση του προϋπολογισμού. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΔΗΣΥ, το Κ. Σ. ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, τη Συμμαχία Πολιτών και το ΕΛΑΜ που συνέβαλαν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που εγκρίθηκε και απέτρεψαν με τη θετική ψήφο τους μία νέα κρίση στη χώρα».

«Θεωρώ», συνεχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», πως η δημιουργική  στάση τους– παρά τις οποιεσδήποτε πολιτικές μας διαφορές- συνιστά συμβολή  προόδου και αποτελεί για τους ιδίους ένδειξη πολιτικής ωριμότητας και πατριωτικής συμπεριφοράς».

«Με την ψήφιση του προϋπολογισμού σήμερα στη Βουλή μπορούμε πλέον συντεταγμένα να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται,   να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που  αντιμετωπίζει η χώρα, εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για ανάπτυξη και ευημερία. Μπορούμε πλέον να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τα νοσηλευτήρια μας, να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, να στεκόμαστε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών
Σε ανάρτηση του ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, έγραψε πως «μέχρι και σεισμός έγινε στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Αλλά έχουμε προϋπολογισμό για να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, την επιχείρηση, τον ασθενή, για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ για το θέμα του αστυομιού κράτους για το οποιο έκανε αναφορά ο Στέφανος Στεφάνου νωρίτερα, με αφορμή το ένταλμα της Αστυνομίας σε οικία στη Λάρνακα, για σατυρικό λογαριασμό στο twitter. Για το εν λόγω ζήτημα δημιουργήθηκε ένταση στο τέλος των ομιλιών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία για πέντε λεπτά.

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε πως μετά τη σημερινή του ψήφιση η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τέσσερα σημαντικά προβλήματα. Την πανδημία, την οικονομία, το Κυπριακό και τη διαφθορά. «Χρειάζεται να συμβάλουν όλοι. Αν υπάρχουν κίνδυνοι είναι για όλους. Χρειαζόμαστε μια συνεργασία όλοι για να αντιμετωπίσουμε και το ενδεχόμενο τρίτου κύματος.Πάγωσε η οικονομία σε ολόκληρη την Κύπρο και χρειάζεται τη θέρμανση του κράτους. Τώρα με το δεύτερο πακέτο στηρίζονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις. Αυτό που θα είναι η τονωτική ένεση είναι η στήριξη με τα εγγυημένα δάνεια που πάλι με διαφορές που πρέπει και οφείλουμε να τις ξεπεράσουμε. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που δεν έχουμε σχέδιο για εγγυημένα δάνεια».

Για το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπενθύμισε πως, «πάμε σε μερικές εβδομάδες σε πενταμερή. Χρειάζεται ενότητα από όλους. Δεν θα είναι διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Θα κληθούμε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις».

«Το τέταρτο είναι η διαφθορά και η διαπλοκή και δεν θα το λύσουμε ποτέ και δεν θα λυθεί ποτέ αν καθημερινά προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιος είναι πιο διεφθαρμένος από τον άλλο. Κλείνω κάνοντας μια έκκληση στους δύο ανεξάρτητους θεσμούς του κράτους, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Ελεγκτή. Δύο θεσμοί που πρέπει να συνεργάζονται και να μεριμνούν να είναι η χώρα μαζί με την Κυβέρνηση και τη Βουλή στη σωστή πορεία. Έγινε το μεγάλο ζήτημα τους τελευταίους μήνες οι φάκελοι. Να βρουν τρόπους να λύσουν το ζήτημα και δηλώνω ακόμη μια φορά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάρει τους φακέλους ο οποιοσδήποτε να κάνει έλεγχο. Αν δεν τα βρουν να πάνε στο Ανώτατο. Δεν μπορεί να δηλητηριάζεται άλλο αυτό το τοξικό κλίμα», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συνεπές στις θέσεις του, το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στην ομιλία του στη Βουλή για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό 2021, προσθέτοντας ότι  η Κυβέρνηση έφερε έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό ο οποίος στην ουσία είναι ο ίδιος μ’ αυτόν που καταψηφίστηκε και ενώ θα έπρεπε να προβληματιστεί για το πώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, απλά δογματικά επέμεινε στις πολιτικές της.

Είπε ότι η αντιπολίτευση είχε τη διάθεση για συνεργασία η οποία έχει πρόσφατα αποδειχθεί στην πράξη αλλά σημείωσε ότι "το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν καταφέρνει να πείσει σ’ αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες, τις οποίες εργαλειοποιεί για να πείσει την αντιπολίτευση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, μαρτυρεί το μέγεθος της αποτυχίας της".

"Η εναγώνια προσπάθεια εξωραϊσμού της κοινωνικο/οικονομικής της πολιτικής -με την αφειδώλευτη στήριξη μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεκδοτών με τους οποίους βρίσκεται σε σχέση διαπλοκής (ο καθείς το αντιλαμβάνεται αυτό στην περίπτωση της πρόσφατης εκπαραθύρωσης του δημοσιογράφου Αντρέα Παράσχου)- δεν αλλάζει την κατάσταση την οποία βιώνουν καθημερινά οι πολίτες και η οποία αποτυπώνεται σε διάφορους δείκτες. Όπως για παράδειγμα στον δείκτη για την ποιότητα ζωής της ΕΕ που κατατάσσει την Κύπρο στον πάτο ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνο της Ένωσης" ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του αναθεωρημένου Προϋπολογισμού του 2021, διατυπώνοντας τη θέση ότι το πρώτιστο και το ύψιστο καθήκον της Βουλής είναι να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία, είπε ότι ψήφος υπέρ του προϋπολογισμού, συνιστά «επιβράβευση της διαπλοκής και της διαφθοράς, συνενοχή στη συγκάλυψη και στέλνει το μήνυμα στην Κυβέρνηση της Διαπλοκής: Συνεχίστε ό,τι κάνετε, ανενόχλητοι, ατάραχοι και αμέριμνοι».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παρατήρησε ότι παρά την αρχική απόρριψη, ο Προϋπολογισμός που παρουσιάζεται σήμερα είναι ουσιαστικά ο ίδιος με εκείνον που καταψηφίστηκε πριν από ένα μήνα και έχει βασικό πρόβλημα αυτό που είχε και ο προηγούμενος προϋπολογισμός που απορρίφθηκε, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση  δεν υπολόγισε πως θα έρθει 2ο κύμα της πανδημίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στους λόγους, οι οποίοι ώθησαν το κόμμα του να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό έκανε λόγο για μια «διεφθαρμένη Κυβέρνηση που αρνείται να συνεργαστεί με την Ελεγκτική Υπηρεσία», που για πρώτη φορά έχει προκαλέσει καταγγελία της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για σκάνδαλο, που μέσα στην έπαρση της εξουσίας θεωρεί πως κανένας ανεξάρτητος θεσμός δεν έχει δικαίωμα να την ελέγξει.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «άμα θέλει μπορεί να παρεμβαίνει σε ποινικές διώξεις» αλλά δεν το κάνει και έκανε αναφορές για το 2ο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σεϋχέλλες με το ιδιωτικό τζετ Σαουδάραβα, επικαλέστηκε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής Καλογήρου το οποίο, όπως είπε, διαπιστώνει κατάχρηση εξουσίας και την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων από αρμοδίους.

Περαιτέρω ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα και πριν από τρεις μέρες το Υπουργικό Συμβούλιο, «παράνομα αποφάσισε και έκανε «δώρο» τον τριπλασιασμό  των αμοιβών των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής που το διερευνά», ενώ προχθές, η Κυβέρνηση αποκεφάλισε ακόμη ένα ανεξάρτητο αξιωματούχο που την ενοχλούσε, τον τέως Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων, ο οποίος απάντησε στον τέως Υπουργό Οικονομικών, όταν προσπάθησε να του επιβάλει την ευφάνταστη ιδέα των δωρεάν μετοχών του Συνεργατισμού, πως δεν πρόκειται «…να γίνει καραγκιόζης».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αφού τόνισε ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος προϋπολογισμός, αλλά προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης, είπε ότι η ΕΔΕΚ προχωρά εποικοδομητικά δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη και τον τόπο αδιαφορώντας για το κόστος που θα κληθεί ενδεχομένως να καταβάλει.

Το παρελθόν της ΕΔΕΚ σηματοδοτεί το παρόν και το μέλλον μας, πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι μετά την καταψήφιση του Προϋπολογισμού η ΕΔΕΚ ανέλαβε πρωτοβουλίες άρσης του αδιεξόδου και πρότεινε στην Κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ώστε ο προϋπολογισμός να γίνει πιο ανθρωποκεντρικός και να μπορέσει η ΕΔΕΚ να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Ο ρυθμιστικός ρόλος δεν χαρίζεται σε κανένα, ούτε βεβαίως κανένας τον κληρονομεί, ανέφερε ο Bουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Άγγελος Βότσης. Όπως είπε, αυτός ο ρόλος κερδίζεται με πράξεις, ενώ όπως είπε, ο ρόλος αυτός δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε στον μεγαλοϊδεατισμό, ούτε σε αλαζονεία.

«Η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και εργατικότητα έχει ασκήσει αυτό της τον ρόλο αποτελεσματικά και ναι σήμερα υπεύθυνα ρυθμίζει την έγκριση του Κρατικού προϋπολογισμού δίνοντας τρεις θετικές ψήφους, των συναγωνιστών Γεώργιου Προκοπίου, Μαρίνου Μουσιούττα, και της δικής μου», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι σήμερα έχουν μπροστά τους τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι τον Προϋπολογισμό Αναστασιάδη.

«Σήμερα κρίνουμε αν τα επιδόματα και οι χορηγήσεις ιδιαίτερα όσες αφορούν την πανδημία που δεν περιλαμβάνονται στα δωδεκατημόρια, θα μπορέσουν να εγκριθούν για να εκταμιευθούν στους πληγέντες από την πανδημία. Αυτό για εμάς είναι το πιο επείγον. Όσοι έχουμε τις διαφορές μας με την Κυβέρνηση, η το κυβερνών Κόμμα ας τους τιμωρήσουμε στις εκλογές. Και οι εκλογές έρχονται. Πεδίον δόξης λαμπρό λοιπόν», είπε.

Πρόσθεσε ότι για τους τρεις Βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, ποτέ η υπερψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού, δεν ένιωθαν ή πίστευαν ότι τους καθιστούσε δεκανίκι της όποιας Κυβέρνησης ή ότι αποτελούσαν παράρτημα του αντίστοιχου Κυβερνώντος Κόμματος. Και ούτε, πρόσθεσε, αξιοποίησαν για ίδιο όφελος την όποια στάση τους, μέσα από το όποιο πάρε δώσε. «Μας προβληματίζουν οι φίλοι που μας αποδίδουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς σήμερα», είπε ο κ. Βότσης.

Κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για λασπολογία εις βάρος του και πολιτική αλητεία, ήταν η ομιλία του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα. Κάποιοι, ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας, «μας κατηγορούν ότι υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό στηρίζουμε τον κ. Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του. Ξεχνούν ότι άλλοι είναι αυτοί που στήριξαν, συνεργάστηκαν και συγκυβέρνησαν με τον κ. Αναστασιάδη».

Όσο με αφορά, συνέχισε, «μια ζωή ήμουν απέναντι στον κ. Αναστασιάδη και στο Κυπριακό και στα ζητήματα διακυβέρνησης και στα ζητήματα εκποιήσεων και στις πολιτικές λιτότητας». Άλλοι, είπε, «είναι αυτοί που τον στήριζαν στις πολιτικές των μονομερών υποχωρήσεων στο Κυπριακό και στην υπερψήφιση νομοσχεδίων που ενίσχυαν τις τράπεζες κι αποδυνάμωναν τους δανειολήπτες».

Δυστυχώς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «κάποιοι δεν έμειναν μόνον στην παράθεση πολιτικών επιχειρημάτων, που είναι καλοδεχούμενα όσο αβάσιμα κι αν είναι».

Κάποιοι, είπε, «εδώ και ενάμιση χρόνο εξασκούνται στο πολιτικό μπούλιγκ, τον πολιτικό εκφοβισμό δια της τέχνης της λασπολογίας και αυτά σε προσωπικό επίπεδο». Με βάση τα όσα διαδίδουν, πρόσθεσε, «εγώ θα έπρεπε να είμαι ήδη Πρέσβης της Κύπρου στο Λονδίνο. Κι επειδή ο χρόνος τους διέψευσε, το επαναφέρουν τώρα δια του ψιθύρου. Και δυστυχώς κάποια ΜΜΕ αναπαράγουν, ότι τάχατες ζήτησα και πήρα ως αντάλλαγμα τη θέση του Πρέσβη στο Λονδίνο».

Ανέφερε ότι ο ίδιος επιχείρησε να τους διαψεύσει με χιούμορ, προσθέτοντας ότι «επειδή, όμως, ούτε χιούμορ διαθέτουν αλλά ούτε και ηθικό υπόβαθρο, σήμερα τους απαντώ διαφορετικά: μην κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια». Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την δική σας κουλτούρα του προσωπικού βολέματος», σημείωσε.

Η πολιτική Επιτροπή του κινήματος Αλληλεγγύη αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2021 καταθέτοντας όμως ψήφο διαμαρτυρίας, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Μιχάλης Γιωργάλλας.

Όπως είπε, καταθέτουν τη διαμαρτυρία τους γιατί την ώρα που οι πολίτες έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους, που οι επιχειρήσεις έχουν γονατίσει και δεν έχουν έσοδα, που τα ενοίκια, τα έξοδα και το λειτουργικό κόστος συσσωρεύονται, που περιουσίες χάνονται και οικογένειες διαλύονται, που έχουμε αυτοκτονίες, κατάθλιψη και εξαθλίωση, αυτή την ώρα της καταστροφής και εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητες τις τράπεζες να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα κόκκινα δάνεια σε εταιρίες εξαγοράς πιστώσεων.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε,  αφήνει ανενόχλητους τους ξένους κερδοσκόπους να λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία των υπερχρεωμένων πολιτών.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών είπε ότι ελπίζει να έχει  καταλάβει τις τελευταίες μέρες ότι η Αλληλεγγύη και ευτυχώς και άλλοι, είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες που απειλούνται από την αυθαιρεσία των δανειστών γιατί ο κόμπος έφτασε στο κτένι.

Η θετική μας ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη φιλοσοφία του Προϋπολογισμού, αλλά  έμπρακτη στήριξη στην κάθε μία και στον κάθε ένα που αγωνίζεται καθημερινά για προσωπική και επαγγελματική επιβίωση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Ο Χρίστος Χρίστου είπε ότι το ΕΛΑΜ εμμένει σταθερό στην άποψή του και ψηφίζει ως ακολούθως: "Οχι στις δαπάνες για αιτητές πολιτικού ασύλου, Οχι στις δαπάνες για συντήρηση και διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων, Όχι στις δαπάνες για φοίτηση Τουρκοκυπρίων μαθητών σε ιδιωτικές σχολές, Στηρίζουμε τα υπόλοιπα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως παραχωρούμε λευκή επιταγή σε κανένα".

"Δεν ζητήσαμε ούτε προσωπικές, ούτε κομματικές χάρες όπως διάφοροι ψιθυρίζεται. Τη λογική του παζαριού εσείς την καθιερώσατε εδώ και δεκαετίες" ανέφερε.

Είπε ότι "δεκάδες σκάνδαλα που ρήμαξαν τον τόπο φέρουν τη σφραγίδα σας και είσαστε όλοι συνένοχοι για τη διαφθορά.

Το ΕΛΑΜ έχει πολύ πιο ψηλά τον πήχη. Θέλουμε μια μέρα να νοιώσει όλος ο Λαός μας περήφανος για τον τόπο του".

Σε αυτή την νέα μορφή του, ο προϋπολογισμός, δεν πείθει αφού φαίνεται ότι η στόχευση μέσα από την αύξηση των δαπανών κατά 340 εκατομμύρια δεν επαρκεί για να βοηθήσει την τόσο πληγωμένη οικονομία λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αδικαιολόγητου σε πολλές περιπτώσεις κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων, ανέφερε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Άννα Θεολόγου στην ομιλία της ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας

Πρόσθεσε ότι δεν ικανοποιεί τις θέσεις που έθεσαν αναφορικά με την προηγουμένη του μορφή διότι πλέον τα προβλήματα ξεκινούν να διογκώνονται και να πολλαπλασιάζονται, αφού ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει δόσεις που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, ενώ η επιχείρηση του παραμένει ακόμα κλειστή, ενώ έχει χάσει την δουλειά του ή ακόμα περιμένει την στήριξη από τα σχέδια της Κυβέρνησης, θα κληθεί να πληρώσει φορολογίες για προηγούμενες χρονιές χωρίς να έχει τα εισοδήματα ή την επαγγελματική δραστηριότητα πλέον, θα κληθεί να πληρώσει ενοίκια, τέλη εταιρειών, κοινωνικές ασφαλίσεις, άδειες κυκλοφορίας, και τόσες άλλες υποχρεώσεις προς ένα κράτος που έπρεπε πρώτα να προνοεί πριν να απαιτεί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάποιοι πείστηκαν με την δημιουργία δικαστηρίων για θέματα χρηματοοικονομικής φύσης για να σώσουν τους δανειολήπτες από τις εκποιήσεις, που ήδη προσφεύγουν στα δικαστήρια και ήδη διεκδικούν πάγωμα στις διαδικασίες των εκποιήσεων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας