Τετάρτη 3 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Γιωργάλλας: Η Αλληλεγγύη στηρίζει τον προϋπολογισμό, καταθέτοντας ψήφο διαμαρτυρίας

  21/01/2021 17:45
Γιωργάλλας: Η Αλληλεγγύη στηρίζει τον προϋπολογισμό, καταθέτοντας ψήφο διαμαρτυρίας

Γιωργάλλας: Η Αλληλεγγύη στηρίζει τον προϋπολογισμό, καταθέτοντας ψήφο διαμαρτυρίας

  21/01/2021 17:45

Η πολιτική Επιτροπή του κινήματος Αλληλεγγύη αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2021 καταθέτοντας όμως ψήφο διαμαρτυρίας, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Μιχάλης Γιωργάλλας, στην ομιλία του στη συζήτηση για τον Αναθεωρημένο Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021.

Όπως είπε, καταθέτουν τη διαμαρτυρία τους γιατί την ώρα που οι πολίτες έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους, που οι επιχειρήσεις έχουν γονατίσει και δεν έχουν έσοδα, που τα ενοίκια, τα έξοδα και το λειτουργικό κόστος συσσωρεύονται, που περιουσίες χάνονται και οικογένειες διαλύονται, που έχουμε αυτοκτονίες, κατάθλιψη και εξαθλίωση, αυτή την ώρα της καταστροφής και εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητες τις τράπεζες να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα κόκκινα δάνεια σε εταιρίες εξαγοράς πιστώσεων.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε,  αφήνει ανενόχλητους τους ξένους κερδοσκόπους να λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία των υπερχρεωμένων πολιτών.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών είπε ότι ελπίζει να έχει  καταλάβει τις τελευταίες μέρες ότι η Αλληλεγγύη και ευτυχώς και άλλοι, είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες που απειλούνται από την αυθαιρεσία των δανειστών γιατί ο κόμπος έφτασε στο κτένι.

«Είμαστε αποφασισμένοι χωρίς συμβιβασμούς να προστατεύσουμε τους μη αξιόχρεους συμπολίτες μας έχουν γίνει έρμαιο των αχόρταγων κερδοσκόπων που τρέφονται με πλειστηριασμούς ακινήτων.

Είμαστε αποφασισμένοι χωρίς συμβιβασμούς να πάρουμε πρωτοβουλίες γιατί διαπιστώνουμε να συντελείται μια πρωτόγνωρη λεηλασία με αποξένωση περιουσιακών στοιχείων ανυπεράσπιστων πολιτών. Πολιτών που η πολιτεία τους έχει αφήσει απροστάτευτους. Θα σταθούμε δίπλα τους. Θα τους στηρίξουμε», είπε.

Για τη χτεσινή απόφαση του Υπουργικού, είπε ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία αλλά ανέμεναν κάτι καλύτερο, πιο συγκεκριμένο και πιο στοχευμένο. Σημείωσε ότι για το Κίνημα, 2 στοιχεία είναι κρίσιμα, η ταχύτητα εκδίκασης και η αναστολή εκποίησης μέχρι την έκδοση απόφασης.

«Η ταχύτητα μπορεί να υπάρξει αν όλα όσα αποφάσισε το Υπουργικό γίνουν σωστά και γρήγορα.

Η αναστολή της εκποίησης μέχρι την έκδοση απόφασης δεν φαίνεται να υπάρχει στην απόφαση. Για αυτή τη ρύθμιση θα καταθέσουμε ξεχωριστή πρόταση νόμου εμείς ως Αλληλεγγύη και θα αναζητήσουμε συνεργασία και συναίνεση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ελπίζοντας ότι θα έχουμε και την αποδοχή του ΠτΔ», είπε.

Πρόσθεσε ότι αν οι υποθέσεις εκδικάζονται γρήγορα σε σύντομο χρόνο αφενός θα κερδίζουν οι δανειολήπτες γιατί θα αποπληρώνουν για να σώσουν την περιουσία τους και αφετέρου και οι δανειστές θα κερδίζουν γιατί θα μπορούν έγκυρα και γρήγορα να αρχίσουν να λαμβάνουν δόσεις ή να προχωρήσουν την εκποίηση.

«Απόψε δίνουμε θετική ψήφο για τους συμπολίτες μας. Δίνουμε θετική ψήφο γιατί έχουμε επίγνωση ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί η Κυβέρνηση τη χαώδη κατάσταση που θα προκύψει από μη ψήφιση του προϋπολογισμού. Δίνουμε θετική ψήφο και υπόσχεση ότι θα συμβάλουμε και θα βοηθήσουμε να βγει ο τόπος μας από το τέλμα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη θα πρωταγωνιστήσει να προστατευθούν οι πολίτες από τη γάγγραινα των εκποιήσεων, για να αποκτήσει πρόσβαση η ελεγκτική υπηρεσία στους φακέλους των πολιτογραφήσεων, για να ξεριζωθεί η διαπλοκή και η διαφθορά από τους κόλπους της κυπριακής κοινωνίας για να φτιάξουμε την πατρίδα που αξίζει στον λαό μας. 

Περαιτέρω σημείωσε ότι ο φετινός προϋπολογισμός που έχουμε σήμερα μπροστά μας θα έπρεπε να ενώνει αντί να διχάζει την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί είναι ένας προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης, ένας προϋπολογισμός εργαλείο στη μάχη κατά της πανδημίας και της συντελούμενης οικονομικής καταστροφής λόγω της παρατεταμένης επιχειρηματικής κρίσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας