Λιλλήκας: Πιο κοινωνικό το πρόσωπο του προϋπολογισμού λόγω προτάσεων της Συμμαχίας

Θα υπερψηφίσει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό γιατί μετά από την υιοθέτηση των προτάσεων της Συμμαχίας Πολιτών έχει πιο κοινωνικό πρόσωπο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας έκανε επίσης λόγο, μεταξύ άλλων, για λασπολογία εις βάρος του και πολιτική αλητεία.

«Θέλετε στα αλήθεια να ξηλώσουμε το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς; Ελάτε να συζητήσουμε για το πως εισάγουμε την αρχή της προσωπικής αστικής ευθύνης γι’ όσους ασκούν την όποια μορφή εξουσίας, πως αλλάζουμε το σύστημα διορισμών στους θεσμούς και στα Δ.Σ. Ημικρατικών, για το πως ενισχύουμε τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου για να κλείσουμε τα παράθυρα που επιτρέπουν την διαφθορά και πολλά άλλα», είπε.

Κάποιοι, ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας, «μας κατηγορούν ότι υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό στηρίζουμε τον κ. Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του. Ξεχνούν ότι άλλοι είναι αυτοί που στήριξαν, συνεργάστηκαν και συγκυβέρνησαν με τον κ. Αναστασιάδη».

Όσο με αφορά, συνέχισε, «μια ζωή ήμουν απέναντι στον κ. Αναστασιάδη και στο Κυπριακό και στα ζητήματα διακυβέρνησης και στα ζητήματα εκποιήσεων και στις πολιτικές λιτότητας». Άλλοι, είπε, «είναι αυτοί που τον στήριζαν στις πολιτικές των μονομερών υποχωρήσεων στο Κυπριακό και στην υπερψήφιση νομοσχεδίων που ενίσχυαν τις τράπεζες κι αποδυνάμωναν τους δανειολήπτες».

Δυστυχώς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «κάποιοι δεν έμειναν μόνον στην παράθεση πολιτικών επιχειρημάτων, που είναι καλοδεχούμενα όσο αβάσιμα κι αν είναι».

Κάποιοι, είπε, «εδώ και ενάμιση χρόνο εξασκούνται στο πολιτικό μπούλιγκ, τον πολιτικό εκφοβισμό δια της τέχνης της λασπολογίας και αυτά σε προσωπικό επίπεδο». Με βάση τα όσα διαδίδουν, πρόσθεσε, «εγώ θα έπρεπε να είμαι ήδη Πρέσβης της Κύπρου στο Λονδίνο. Κι επειδή ο χρόνος τους διέψευσε, το επαναφέρουν τώρα δια του ψιθύρου. Και δυστυχώς κάποια ΜΜΕ αναπαράγουν, ότι τάχατες ζήτησα και πήρα ως αντάλλαγμα τη θέση του Πρέσβη στο Λονδίνο».

Ανέφερε ότι ο ίδιος επιχείρησε να τους διαψεύσει με χιούμορ, προσθέτοντας ότι «επειδή, όμως, ούτε χιούμορ διαθέτουν αλλά ούτε και ηθικό υπόβαθρο, σήμερα τους απαντώ διαφορετικά: μην κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την δική σας κουλτούρα του προσωπικού βολέματος», σημείωσε.

Ο κ. Λιλλήκας συνέχισε λέγοντας ότι «θα υπερψηφίσω τον προϋπολογισμό γιατί απλούστατα υιοθετήθηκαν οι προτάσεις μας που στηρίζουν κι εξυπηρετούν τους νέους μας, τους συνταξιούχους, τους κατοίκους της υπαίθρου. Προτάσεις που στηρίζουν τον απλό άνθρωπο κι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας». Και αναφέρομαι, είπε, «στην καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού για να τερματιστεί η εκμετάλλευση των νέων μας, στην εξασφάλιση εισοδημάτων για τους συνταξιούχους πάνω από το όριο της φτώχειας για να έχουν οι συνταξιούχοι μας μια αξιοπρεπή ζωή, στη σημαντική οικονομική χορηγία που φτάνει μέχρι τις 55 χιλιάδες ευρώ, για ζευγάρια που θέλουν να κτίσουν το σπίτι τους στην ύπαιθρο, στο επίδομα κίνησης για κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και άλλα».

«Θα υπερψηφίσω τον προϋπολογισμό γιατί με τις προτάσεις μας, αλλά και τις προτάσεις κάποιων άλλων κομμάτων που υιοθέτηση η Κυβέρνηση του προσδώσαμε πιο κοινωνικό πρόσωπο», ανέφερε. Μπορεί, πρόσθεσε, «για κάποιους οι πιο πάνω πολιτικές να μην έχουν αξία. Για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, όμως, έχουν τεράστια αξία».

Θα υπερψηφίσω, συνέχισε, «τον προϋπολογισμό για να μπορέσουν να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η οικονομία. Για να μην οδηγηθεί η χώρα μας σε νέες περιπέτειες».

Ο κ. Λιλλήκας είπε επίσης ότι «δεν έχω αμφιβολία ότι κάποιοι θα τον υπερψήφιζαν χωρίς τα πιο πάνω αν δεν προέκυπτε το ζήτημα με τους φακέλους πολιτογραφήσεων».

Ξέρω, ανέφερε, «ότι δεν με έχετε ακούσει ξανά να κάνω τέτοιου είδους ομιλία από αυτό το βήμα». Σε μια εποχή, όμως, πρόσθεσε, «όπου πέραν της μπόχας της διαφθοράς, επικρατεί το ψέμα, η λοιδορία, η δολοφονία χαρακτήρων και ο πολιτικός κανιβαλισμός, δεν είχα άλλη επιλογή. Αν δεν μπορεί να ελεγχθεί η πολιτική σκοπιμοτήτων τουλάχιστον, αγαπητοί συνάδελφοι, ας μην αφήσουμε να παρεισφρήσει και η πολιτική αλητεία».

«Ας διατηρήσουμε λίγο χώρο για το ήθος στην πολιτική», είπε καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης