Στην Αρχιεπισκοπή η κατάθεση Μακαριωτάτου για διαβατήρια-Σκυτάλη στον Πρόεδρο

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, θα καταθέσει ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, με την διαδικασία ωστόσο να πραγματοποιείται στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής και όχι στις εγκαταστάσεις της Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ερευνητικής, Μύρωνας Νικολάτος,  σημείωσε πως δηλώθηκε από την Αρχιεπισκοπή, ότι ο Μακαριότατος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη βάδιση και η Ερευνητική Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Αρχιεπισκόπου θα τον επισκεφθεί στον χώρο του την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, ο κ. Νικολάτος, ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσκλήθηκε να καταθέσει στην Ερευνητική Επιτροπή στις δύο Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Νικολάτος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα δημοσιεύματα για την αύξηση της αμοιβής της Επιτροπής και ξεκαθάρισε πως η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα από τις 19 Ιανουαρίου, όπως δηλώσει στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς και δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε τιμητική αποζημίωση ή άλλη αμοιβή.

Ο κ. Νικολάτος, ξεκαθάρισε επίσης πως μέχρι σήμερα η Επιτροπή δεν έχει εισπράξει οποιαδήποτε αμοιβή μέχρι στιγμής και ούτε και πρόκειται να εισπράξει οτιδήποτε για τις περαιτέρω υπηρεσίες της.

«Στόχος της Επιτροπής είναι να διεκπεραιώσει το καθήκον που της ανατέθηκε ανεξάρτητα αμερόληπτα έντιμα και απρόσκοπτα. Εκείνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε οποιαδήποτε αύξηση τιμητικής αποδοχής. Η τιμητική αύξησή που μας πρότεινε είναι αυτή που έκρινε ορθή και δίκαιη ο Γενικός Εισαγγελέας».

Ερωτηθείς αν αυτή η απόφαση της Επιτροπής επηρεάστηκε από την πρόθεση του Γενικού Ελεγκτή να πραγματοποιήσει έλεγχο στις αμοιβές των μελών της, ο κ. Νικολάτος, τόνισε πως «εμείς είμαστε εδώ για να διεκπεραιώσουμε το καθήκον μας και δεν επηρεαζόμαστε καθοιονδήποτε τρόπο από τις πράξεις άλλων. Προσπαθούμε να διεκπεραιώσουμε το έργο μας το οποίο είναι και ογκωδέστατο», υπέδειξε.

Πάντως σε ανάρτηση της στο twitter η Ελεγκτική Υπηρεσία, σημειώνει πως η Υπηρεσία ελέγχει δαπάνες και αναληφθείσες υποχρεώσεις. «Νοουμένου ότι ούτε δαπάνη, ούτε υποχρέωση θα υπάρχει, δεν θα υφίσταται αντικείμενο ελέγχου. Τυχόν εσφαλμένες αποφάσεις που δεν υλοποιούνται, ακόμη κι αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι ελέγξιμες, σίγουρα δεν αποτελούν προτεραιότητα», σημειώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE- Καταθέτει ενώπιον της Ερευνητικής ο Χαρίλαος Σταυράκης

Δειτε Επισης

Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.