Προϋπολογισμός για γερά νεύρα-«Ναι» από ΕΔΕΚ, προβληματισμός στην Αλληλεγγύη

Σε θρίλερ με συνέχεις ανατροπές εξελίσσεται η ψήφιση του προϋπολογισμού, αφού την ώρα που το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ έλεγε το μεγάλο «ναι», η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύης, εξέφραζε προβληματισμό και δεν έλαβε τελικές αποφάσεις, αφού αναμένει απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων από την Κυβέρνηση.  

Ειδικότερα, στην αποψινή συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλληλεγγύη, επικράτησε έντονος προβληματισμός, σε σχέση με τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα των εκποιήσεων και το δικαίωμα των δανειοληπτών που βρίσκονται προ του φάσματος της εκποίησης της περιουσίας τους να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους κατά πόσο, τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργικό, μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη προστασία στους δανειολήπτες που απειλούνται με τον τρόπο που, επεδίωξε το Κίνημα Αλληλεγγύης μέσα από τις προτάσεις που έχει καταθέσει.

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, αποφάσισε όπως ζητήσει διευκρινήσεις από την Κυβέρνηση και αναλόγως των απαντήσεων που θα λάβει θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις. Για αυτό το λόγο θα υπάρξουν και αύριο εσωκομματικές διεργασίες μέχρι την τελευταία στιγμή.

Με αυτά τα δεδομένα και μετά και την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, εκτυλίσσεται ένα νέο θρίλερ, αφού χωρίς τους βουλευτές της Αλληλεγγύης, 27 βουλευτές τάσσονται θετικά και 27 αρνητικά.  Σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές της Αλληλεγγύης ταχθούν αρνητικά απέναντι στον προϋπολογισμό, τότε αυτός θα καταψηφιστεί για δεύτερη φορά μέσα σε 30 ημέρες και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

Πάντως, λαμβανομένων υπόψη των δημόσιων τοποθετήσεων της Ελένης Θεοχάρους τις προηγούμενες ημέρες, οι προβληματισμοί, και τα εμπόδια για να πει το «ναι» το Κίνημα Αλληλεγγύης, δεν μοιάζουν για την ώρα να είναι ανυπέρβλητα.

Η απόφαση του Υπουργικού
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ανακοίνωσε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα πως η Έμιλυ Γιολίτη εξουσιοδοτήθηκε, όπως προβεί σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις επί του Νομοσχεδίου με τίτλο «Ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019», έτσι ώστε να καλύπτει, μεταξύ άλλων, και διαφορές που προκύπτουν από/ή σε σχέση με πιστωτικές διευκολύνσεις που αφορούν υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία εκποίησης, με ειδική αναφορά στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με σκοπό την ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων αυτών πριν τη διενέργεια των εκποιήσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε τον δρόμο για ψήφιση του προϋπολογισμού το Υπουργικό-Το μπαλάκι στην ΕΔΕΚ

Είπε το «ναι» η ΕΔΕΚ
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την κοινοβουλευτική ομάδα να υπερψηφίσει τον αναθεωρημένο κρατικό προϋπολογισμό για το 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικτυακής συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος του Κόμματος προέβη σε ενημέρωση των μελών γύρω από τις προτάσεις που το κόμμα κατέθεσε στην κυβέρνηση με στόχο ο νέος κρατικός προϋπολογισμός να αποκτήσει μεγαλύτερη ανθρωποκεντρική μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προς ψήφιση 35 τροπολογίες επί του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού

«Με γνώμονα την συμπερίληψη των πιο κάτω προτάσεων της ΕΔΕΚ στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό και τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για χρηματοπιστωτικές υποθέσεις με παγοποίηση των εκποιήσεων έως την εκδίκαση της υπόθεσης, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος εκτιμά πως ο στόχος που είχε θέσει για δημιουργία δικτύου προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ικανοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είπε το πολυπόθητο «ναι» η ΕΔΕΚ-Πρόσω ολοταχώς για ψήφιση του προϋπολογισμού

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα