«Οι συμβουλές επικοινωνιολόγου εξ' Ελλάδος δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα»

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους Κυβέρνηση και Δημοκρατικό Κόμμα. Επίκεντρο της κόντρας την Τετάρτη, ήταν οι διευκρινιστικές δηλώσεις του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, για τους μισθούς της Ερευνητικής Επιτροπής του Συνεργατισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευκρινίσεις Κληρίδη για τους μισθούς της Ερευνητικής Επιτροπής του Συνεργατισμού

Σε γραπτή του δήλωση, ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως «οι επιμονές σε βαθμό εμμονών και οι επαναλαμβανόμενες σε καθημερινή βάση θέσεις του ΔΗΚΟ για τις έρευνες αναφορικά με τις κατ΄εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατόπιν συμβουλών συγκεκριμένου επικοινωνιολόγου εξ Ελλάδος, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να διαγράψουν τα πραγματικά γεγονότα».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως, «αναφορικά με την αποζημίωση του Προέδρου και των μελών της ερευνητικής επιτροπής για τις κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, την αλήθεια και εξηγήσεις για την απόφαση του έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας».

Ως εκ τούτου, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, «δεν θα υπεισέλθουμε σε περαιτέρω σχολιασμό, όπως επιθυμεί το ΔΗΚΟ σε καθημερινή βάση που μόνο στόχο έχει τη διαστρέβλωση και παραποίηση των πραγματικών γεγονότων».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση επικεντρώνεται αυτή την ώρα στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και του λαού και τις προσπάθειες για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού που είναι άμεσα συνυφασμένος με αυτά και που το ΔΗΚΟ αποφάσισε φέτος να θυσιάσει στον βωμό εντελώς μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε πως, «η γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης με αφορμή την απόφαση του υπό διερευνώμενου Υπουργικού Συμβουλίου, για τον τριπλασιασμό των αμοιβών της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου για το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων, επιβεβαιώνει τις θέσεις μας ότι η απόφαση ενέχει παρανομία και εγείρει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα».

Όπως σημειώνει το ΔΗΚΟ, «Είναι προφανές ότι ο όγκος εργασίας ήταν γνωστός πριν τον διορισμό ενώ ήδη η νομοθεσία προβλέπει το ενδεχόμενο παράτασης, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει, δυο μήνες μετά το διορισμό της Επιτροπής, να αποφασιστεί αύξηση της αποζημίωσης για τους λόγους που επικαλούνται».

Είναι επίσης ξεκάθαρο, σημειώνει το κόμμα, «ότι η Επιτροπή Αρέστη δεν είχε καν αποδεχθεί αυξήσεις, παρόλο που είχε χρειαστεί επιπλέον παράταση, από τις προβλεπόμενες.

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
LIVE: Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης υπέβαλε υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λευκωσίας
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων