Η νέα παρέμβαση ΠτΔ για προϋπολογισμό-Περιμένουν Υπουργικό ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, είχε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Κινήματος σε σχέση με τη ψήφιση του προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα Κίνημα Αλληλεγγύης και ΕΔΕΚ, αναμένουν τις τελικές ανακοινώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, ώστε ακολούθως να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν έναντι του προϋπολογισμού. 

Πάντως, παρά τη δυσφορία που εκφράστηκε από την Ελένη Θεοχάρους στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, το Κίνημα Αλληλεγγύης δεν αναμένεται να αλλάξει τη θετική του στάση απέναντι στον προϋπολογισμό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σίγμα η κ. Θεοχάρους, υπέδειξε πως κατά τη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, το Κίνημα Αλληλεγγύης τον ψήφισε διότι επρόκειτο για προϋπολογισμό εκτάκτου ανάγκης. «Κάτι τέτοιο», σημείωσε η κ. Θεοχάρους, «ισχύει και τώρα. «Είπαμε ‘’ναι’’ υπό προϋποθέσεις την πρώτη φορά. Δεν φτάσαμε σε δεύτερες σκέψεις ούτε αλλάξαμε στάση τα ίδια ισχύουν και για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά στον αέρα ο προϋπολογισμός-Πάει για ναι η ΕΔΕΚ, τρικλοποδιά από Αλληλεγγύη

Η Αλληλεγγύη, εξήγησε η κ. Θεοχάρους, δεν συμπεριφέρθηκε εκβιαστικά, αλλά είδαμε κάποιος να συμπεριφέρονται πατερναλιστικά. Δεν μπορούμε να βλέπουμε πράγματα για τα οποία παλέψαμε κι εμείς και πληρώσαμε κόστος τώρα τα παρουσιάζουν ως επιτυχία άλλων κομμάτων», τόνισε η κ. Θεοχάρους.

Σε ότι αφορά την επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελένη Θεοχάρους, σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, θα ληφθούν αποφάσεις και για το ζήτημα των εκποιήσεων.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος θα συνεδριάσει το πρωί, εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Για αυτό το λόγο θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης.

Αύριο οι τελικές αποφάσεις στην ΕΔΕΚ
Την ίδια ώρα χωρίς τελική απόφαση ολοκληρώθηκε χθες το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.

Το κόμμα δεν αναμένεται να λάβει τελική απόφαση πριν ενημερωθεί πλήρως για ποια αιτήματα της ΕΔΕΚ, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό και ποια όχι, με το θέμα των εκποιήσεων και το δικαίωμα προσφυγής των πολιτών στη δικαιοσύνη, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, θα συνέλθει εκ νέου διαδικτυακά αύριο Τετάρτη στις έξι το απόγευμα, ώστε να λάβει τις τελικές αποφάσεις, έχοντας ενώπιον του την ολοκληρωμένη εικόνα της τύχης των αιτημάτων του για τον προϋπολογισμό.

Κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Γραφείου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι δύο βουλευτές θα ενημερώσουν τα μέλη για την τελική εικόνα του προϋπολογισμού, θα ακουστούν προτάσεις και ακολούθως θα ληφθεί απόφαση, πλειοψηφικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στις έξι και τριάντα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η διαφαινόμενη πύρρειος νίκη της ΕΔΕΚ και το θέατρο του παραλόγου από το ΔΗΚΟ

 

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους