Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η νέα παρέμβαση ΠτΔ για προϋπολογισμό-Περιμένουν Υπουργικό ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη

  19/01/2021 09:22
Η νέα παρέμβαση ΠτΔ για προϋπολογισμό-Περιμένουν Υπουργικό ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη

Η νέα παρέμβαση ΠτΔ για προϋπολογισμό-Περιμένουν Υπουργικό ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη

  19/01/2021 09:22

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, είχε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Κινήματος σε σχέση με τη ψήφιση του προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα Κίνημα Αλληλεγγύης και ΕΔΕΚ, αναμένουν τις τελικές ανακοινώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, ώστε ακολούθως να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν έναντι του προϋπολογισμού. 

Πάντως, παρά τη δυσφορία που εκφράστηκε από την Ελένη Θεοχάρους στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, το Κίνημα Αλληλεγγύης δεν αναμένεται να αλλάξει τη θετική του στάση απέναντι στον προϋπολογισμό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σίγμα η κ. Θεοχάρους, υπέδειξε πως κατά τη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, το Κίνημα Αλληλεγγύης τον ψήφισε διότι επρόκειτο για προϋπολογισμό εκτάκτου ανάγκης. «Κάτι τέτοιο», σημείωσε η κ. Θεοχάρους, «ισχύει και τώρα. «Είπαμε ‘’ναι’’ υπό προϋποθέσεις την πρώτη φορά. Δεν φτάσαμε σε δεύτερες σκέψεις ούτε αλλάξαμε στάση τα ίδια ισχύουν και για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά στον αέρα ο προϋπολογισμός-Πάει για ναι η ΕΔΕΚ, τρικλοποδιά από Αλληλεγγύη

Η Αλληλεγγύη, εξήγησε η κ. Θεοχάρους, δεν συμπεριφέρθηκε εκβιαστικά, αλλά είδαμε κάποιος να συμπεριφέρονται πατερναλιστικά. Δεν μπορούμε να βλέπουμε πράγματα για τα οποία παλέψαμε κι εμείς και πληρώσαμε κόστος τώρα τα παρουσιάζουν ως επιτυχία άλλων κομμάτων», τόνισε η κ. Θεοχάρους.

Σε ότι αφορά την επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελένη Θεοχάρους, σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, θα ληφθούν αποφάσεις και για το ζήτημα των εκποιήσεων.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος θα συνεδριάσει το πρωί, εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Για αυτό το λόγο θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης.

Αύριο οι τελικές αποφάσεις στην ΕΔΕΚ
Την ίδια ώρα χωρίς τελική απόφαση ολοκληρώθηκε χθες το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.

Το κόμμα δεν αναμένεται να λάβει τελική απόφαση πριν ενημερωθεί πλήρως για ποια αιτήματα της ΕΔΕΚ, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό και ποια όχι, με το θέμα των εκποιήσεων και το δικαίωμα προσφυγής των πολιτών στη δικαιοσύνη, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, θα συνέλθει εκ νέου διαδικτυακά αύριο Τετάρτη στις έξι το απόγευμα, ώστε να λάβει τις τελικές αποφάσεις, έχοντας ενώπιον του την ολοκληρωμένη εικόνα της τύχης των αιτημάτων του για τον προϋπολογισμό.

Κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Γραφείου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι δύο βουλευτές θα ενημερώσουν τα μέλη για την τελική εικόνα του προϋπολογισμού, θα ακουστούν προτάσεις και ακολούθως θα ληφθεί απόφαση, πλειοψηφικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στις έξι και τριάντα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η διαφαινόμενη πύρρειος νίκη της ΕΔΕΚ και το θέατρο του παραλόγου από το ΔΗΚΟ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας